Xen Problem

Discussion in 'Server Operation' started by Chad, Jun 30, 2009.

  1. Chad

    Chad New Member

    Trying to install Xen, but cannot get networking to work upon creating a new VM.

    Using this guide:
    http://www.howtoforge.org/paravirtualization-with-xen-on-centos-5.3-x86_64

    See screenshot. It shows that, then it returns back to main tcp/ip configure screen again. Nothing else happens.

    Tried this method, still does not work.

    Code:
    virt-install -n vm01 -r 256 -p --os-type=linux --os-variant=rhel5 \
    -f /vm/vm01.img -l [URL]http://wftp.tu-chemnitz.de/pub/linux/centos/5.3/os/x86_64[/URL] \
    --vcpus=1 -w bridge:xenbr0 -w bridge:xenbr1 --nographics --noautoconsole \
    -x "ks=[URL]http://wftp.tu-chemnitz.de/pub/linux/centos/5.3/os/x86_64[/URL] ksdevice=eth1 ip=xxx.xxx.70.212 netmask=255.255.255.248 \
    gateway=xxx.xxx.70.211 dns=PRI-DNS-IP,SEC-DNS-IP"
    

    Automatic DHCP never works. If I try manual config:


    note: only here in my post am I actually putting "xxx" in the IP for privacy reasons only. The 70.212 is the main server IP that I ssh into.


    See 2nd screenshot for error. Same thing with various valid mirrors I tried.
    http://i40.tinypic.com/64fqyh.png


    This is my ifcfg-eth0 info:

     

    Attached Files:

    • 1.png
      1.png
      File size:
      4.5 KB
      Views:
      449
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Can you post the output of
    Code:
    ifconfig
    on the host?
     
  3. Chad

    Chad New Member

    This is it

     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Your system uses xenbr0 instead of xenbr1. Use xenbr0 when you create a new guest.
     
  5. Chad

    Chad New Member

  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    That's strange... Is there anything in the logs about this?
     
  7. Chad

    Chad New Member

    Here is fro /var/log/xen/xend.log

    Code:
    [2009-07-01 16:41:44 xend.XendDomainInfo 2281] DEBUG (XendDomainInfo:1427) XendDomainInfo.construct: None
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] DEBUG (balloon:143) Balloon: 262656 KiB free; need 2048; done.
    [2009-07-01 16:41:44 xend.XendDomainInfo 2281] DEBUG (XendDomainInfo:1475) XendDomainInfo.initDomain: 3 1.0
    [2009-07-01 16:41:44 xend.XendDomainInfo 2281] DEBUG (XendDomainInfo:1514) _initDomain:shadow_memory=0x0, maxmem=0x100, memory=0x100.
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] DEBUG (balloon:143) Balloon: 262648 KiB free; need 262144; done.
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] INFO (image:137) buildDomain os=linux dom=3 vcpus=1
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] DEBUG (image:206) domid          = 3
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] DEBUG (image:207) memsize        = 256
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] DEBUG (image:208) image          = /var/lib/xen/virtinst-vmlinuz.HmLtML
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] DEBUG (image:209) store_evtchn   = 1
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] DEBUG (image:210) console_evtchn = 2
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] DEBUG (image:211) cmdline        =  ks=http://wftp.tu-chemnitz.de/pub/linux/centos/5.3/os/x86_64 ip=xxx.xxx.64.170 netmask=255.255.255.248 gateway=xxx.xxx.64.169 dns=PRI-DNS-IP,SEC-DNS-IP method=http://wftp.tu-chemnitz.de/pub/linux/centos/5.3/os/x86_64
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] DEBUG (image:212) ramdisk        = /var/lib/xen/virtinst-initrd.img.huloZ8
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] DEBUG (image:213) vcpus          = 1
    [2009-07-01 16:41:44 xend 2281] DEBUG (image:214) features       =
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (blkif:27) exception looking up device number for xvda: [Errno 2] No such file or directory: '/dev/xvda'
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (blkif:27) exception looking up device number for xvda: [Errno 2] No such file or directory: '/dev/xvda'
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:110) DevController: writing {'virtual-device': '51712', 'device-type': 'disk', 'protocol': 'x86_64-abi', 'backend-id': '0', 'state': '1', 'backend': '/local/domain/0/backend/tap/3/51712'} to /local/domain/3/device/vbd/51712.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:112) DevController: writing {'domain': 'vm01', 'frontend': '/local/domain/3/device/vbd/51712', 'format': 'raw', 'dev': 'xvda', 'state': '1', 'params': 'aio:/vm/vm01.img', 'mode': 'w', 'online': '1', 'frontend-id': '3', 'type': 'tap'} to /local/domain/0/backend/tap/3/51712.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:110) DevController: writing {'mac': '00:16:3e:22:0a:6a', 'handle': '0', 'protocol': 'x86_64-abi', 'backend-id': '0', 'state': '1', 'backend': '/local/domain/0/backend/vif/3/0'} to /local/domain/3/device/vif/0.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:112) DevController: writing {'bridge': 'xenbr0', 'domain': 'vm01', 'handle': '0', 'script': '/etc/xen/scripts/vif-bridge', 'state': '1', 'frontend': '/local/domain/3/device/vif/0', 'mac': '00:16:3e:22:0a:6a', 'online': '1', 'frontend-id': '3'} to /local/domain/0/backend/vif/3/0.
    [2009-07-01 16:41:45 xend.XendDomainInfo 2281] DEBUG (XendDomainInfo:797) Storing VM details: {'shadow_memory': '0', 'uuid': '7a30e709-c767-40a9-55c3-7d1c8698be68', 'on_reboot': 'destroy', 'start_time': '1246484505.08', 'on_poweroff': 'destroy', 'name': 'vm01', 'xend/restart_count': '0', 'vcpus': '1', 'vcpu_avail': '1', 'memory': '256', 'on_crash': 'destroy', 'image': "(linux (kernel /var/lib/xen/virtinst-vmlinuz.HmLtML) (ramdisk /var/lib/xen/virtinst-initrd.img.huloZ8) (args 'ks=http://wftp.tu-chemnitz.de/pub/linux/centos/5.3/os/x86_64 ip=xxx.xxx.64.170 netmask=255.255.255.248 gateway=xxx.xxx.64.169 dns=PRI-DNS-IP,SEC-DNS-IP method=http://wftp.tu-chemnitz.de/pub/linux/centos/5.3/os/x86_64'))", 'maxmem': '256'}
    [2009-07-01 16:41:45 xend.XendDomainInfo 2281] DEBUG (XendDomainInfo:832) Storing domain details: {'console/ring-ref': '61973', 'console/port': '2', 'name': 'vm01', 'console/limit': '1048576', 'vm': '/vm/7a30e709-c767-40a9-55c3-7d1c8698be68', 'domid': '3', 'cpu/0/availability': 'online', 'memory/target': '262144', 'store/ring-ref': '61974', 'store/port': '1'}
    [2009-07-01 16:41:45 xend.XendDomainInfo 2281] DEBUG (XendDomainInfo:1036) XendDomainInfo.handleShutdownWatch
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:154) Waiting for devices vif.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:160) Waiting for 0.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:496) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vif/3/0/hotplug-status.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:496) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/vif/3/0/hotplug-status.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:510) hotplugStatusCallback 1.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:154) Waiting for devices usb.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:154) Waiting for devices vbd.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:154) Waiting for devices irq.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:154) Waiting for devices vkbd.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:154) Waiting for devices vfb.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:154) Waiting for devices pci.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:154) Waiting for devices ioports.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:154) Waiting for devices tap.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:160) Waiting for 51712.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:496) hotplugStatusCallback /local/domain/0/backend/tap/3/51712/hotplug-status.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:510) hotplugStatusCallback 1.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] DEBUG (DevController:154) Waiting for devices vtpm.
    [2009-07-01 16:41:45 xend 2281] INFO (XendDomain:380) Domain vm01 (3) unpaused.
     

Share This Page