Xen - fails to start virtual machine

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by satimis, Sep 13, 2008.

  1. satimis

    satimis New Member

    Hi folks,


    Debian Etch
    No partition on HD


    I follow;
    http://www.howtoforge.com/debian_etch_xen_3.1


    to build Xen. Not much problem encountered during installation


    I already have "vserver" directory created.


    # ls -la /vserver/
    total 8
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 2008-09-12 23:19 .
    drwxr-xr-x 23 root root 4096 2008-09-12 23:19 ..


    # ls -ld /vserver/
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 2008-09-12 23:19 /vserver/


    coming to;
    To start the virtual machine


    I don't have "example.com" but "satimis.com"


    So I did;

    # cp -p /etc/xen/xen1.example.com.cfg /etc/xen/xen1.satimis.com.cfg

    # nano /etc/xen/xen1.satimis.com.cfg
    changing all "example.com" to "satimis.com"


    # xm create /etc/xen/xen1.satimis.com.cfg
    Code:
    Using config file "/etc/xen/xen1.satimis.com.cfg".
    Error: Device 769 (vbd) could not be connected. /vserver/domains/xen1.satimis.com/disk.img does not exist.
    

    Please advise how to proceed. TIA


    B.R.
    satimis
     
  2. satimis

    satimis New Member

    Problem SOLVED

    Hi folks,


    I found the cause of my problem.


    I made a mistake running;
    Code:
    # xen-create-image --hostname=xen1.example.com --size=2Gb --swap=256Mb --ide \
    > --ip=192.168.0.111 --netmask=255.255.255.0 --gateway=192.168.0.1 --force \
    > --dir=/vserver --memory=32Mb --arch=i386 --kernel=/boot/vmlinuz-2.6.18-xen \
    > --debootstrap --dist=etch --mirror=http://ftp.au.debian.org/debian/ --passwd
    

    It should be;
    Code:
    # xen-create-image --hostname=xen1.satimis.com --size=2Gb --swap=256Mb --ide \
    

    Re-run;
    Code:
    # xen-create-image --hostname=xen1.satimis.com --size=2Gb --swap=256Mb --ide \
    > --ip=192.168.0.111 --netmask=255.255.255.0 --gateway=192.168.0.1 --force \
    > --dir=/vserver --memory=32Mb --arch=i386 --kernel=/boot/vmlinuz-2.6.18-xen \
    > --debootstrap --dist=etch --mirror=http://ftp.au.debian.org/debian/ --passwd
    

    # xm create /etc/xen/xen1.satimis.com.cfg
    Code:
    Using config file "/etc/xen/xen1.satimis.com.cfg".
    Started domain xen1.satimis.com
    

    Problem gone NOW.


    The remaining problem is how to remove "/etc/xen/xen1.example.com.cfg"? Remove it manually?


    TIA


    B.R.
    satimis
     
  3. falko

    falko Super Moderator

    Take a look at the xen-delete-image command:
    Code:
    man xen-delete-image
     
  4. satimis

    satimis New Member

    Noted and thanks


    B.R.
    satimis
     

Share This Page