Wrong MySQL password??

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Blu3, Jan 8, 2006.

  1. Blu3

    Blu3 New Member

    For some reason all 4 times Ive ran the ./setup program for ISPConfig, it states all prerequisites met and when I get to the part where I enter in my MySQL info, the setup program quits and states incorrect password detected???

    Ive even tested the password by logging into mysql with that user account and password, and it works fine.

    I followed these instructions: http://www.howtoforge.com/perfect_setup_ubuntu_5.10 to the exact letter and am pretty much stumped. Why does it not recognize the mysql login?

    TIA
     
  2. till

    till Super Moderator

    Does your mysql password contains any special characters like this: !"ยง$%&/#* ?
     
  3. rdmandel

    rdmandel New Member

    mysql password problem

    Till asks if the MySQL password contains special characters - are the characters listed by Till not allowed? And I did use some of them and now what do I do about it?

    I have tried all the fixes I can find and am still unable to get the system to accept:
    #> mysqladmin -u root password blahblah
    mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
    "error: access denied for user 'root'@'localhost' failed"

    SOMEHOW, USING EVERYTHING I COULD FIND ON THE WEB, I WAS ABLE TO RESET THE PASSWORD TO '' AND THEN RESET IT TO A REAL PASSWORD, SO NOW THAT IS FIXED,

    BUT IT STILL WILL NOT RECOGNIZE MY HOSTNAME
    .

    root#> mysqladmin -h GX270.tech-transfer.com -u root password Mand1eMM
    ERROR - GX270.tech-transfer.com is not allowed to connect to this MySQL server

    and
    root#> telnet gx270.tech-transfer.com 3306
    connects then Phost says 'GX270.tech-transfer.com' is not allowed to connect to this MySQL server. Closed by foreign host

    and
    root:#>hostname
    GX270.tech-transfer.com
    and
    root:#>hostname -f
    GX270.tech-transfer.com
     
    Last edited: Dec 9, 2006
  4. falko

    falko Super Moderator

    What's the output of
    Code:
    netstat -tap
    ?
     
  5. rdmandel

    rdmandel New Member

    netstat -tap

    netstat - tap shows what it is supposed to show as per the how-to with some strangeness:
    1) I have uninstalled mysql, but it still shows up;
    2) it shows my host as GX270.tech-trans:domain when the hostname and hostname -f commands show the proper name (GX270.tech-transfer.com) but maybe this is an abrreviation for the netstat format.

    tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 3829/mysqld
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 4138/proftpd: (acce
    tcp 0 0 GX270.tech-trans:domain *:* LISTEN 3671/named
    tcp 0 0 localhost:domain *:* LISTEN 3671/named
    tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 4039/master
    tcp 0 0 localhost:953 *:* LISTEN 3671/named
    tcp6 0 0 *:imaps *:* LISTEN 3746/couriertcpd
    tcp6 0 0 *:pop3s *:* LISTEN 3783/couriertcpd
    tcp6 0 0 *:pop3 *:* LISTEN 3763/couriertcpd
    tcp6 0 0 *:imap2 *:* LISTEN 3728/couriertcpd
    tcp6 0 0 *:www *:* LISTEN 4181/apache2
    tcp6 0 0 *:ssh *:* LISTEN 4068/sshd
    tcp6 0 0 *:smtp *:* LISTEN 4039/master
    tcp6 0 0 ip6-localhost:953 *:* LISTEN 3671/named
    tcp6 0 0 *:https *:* LISTEN 4181/apache2

    And this from ps aux | grep mysql

    root 3812 0.0 0.5 2616 1284 ? S 08:29 0:00 /bin/sh /usr/bin/mysqld_safe
    mysql 3829 0.0 5.8 101732 14948 ? Sl 08:29 0:00 /usr/sbin/mysqld --basedir=/usr --datadir=/var/lib/mysql --user=mysql --pid-file=/var/lib/mysql/GX270.tech-transfer.com.pid --skip-locking
    root 3830 0.0 0.1 1548 500 ? S 08:29 0:00 logger -p daemon.err -t mysqld_safe -i -t mysqld
    root 4315 0.0 0.3 2876 792 tty1 R+ 09:10 0:00 grep mysql
     
    Last edited: Dec 9, 2006
  6. sgrayban

    sgrayban New Member

    I had the same issue and installed webmin and added the local hostname to the host table and all was good.

    Might want to make sure that localhost is allowed along with setting root's password while you are there.
     
  7. falko

    falko Super Moderator

    You have uninstalled MySQL? :confused:

    Yes, it's an abbreviation.
     
  8. rdmandel

    rdmandel New Member

    Actually ended up doing a clean install of the entire thing...........
     

Share This Page