Where is my home directory?

Discussion in 'Installation/Configuration' started by plethera21, Sep 11, 2006.

  1. plethera21

    plethera21 New Member

    I've just completed installation on my new ispconfig server running Ubuntu (breezy badger) with the tutorial on this site and have setup a reseller account, client account, and new website. I created the user web1_sam and can FTP in just fine. What I haven't figured out yet is how to access the home page of that user without changing the DNS over yet. I've tried www.mysite.com/~web1_sam and www.mysite.com/users/sam but on each I get "Object not found" like I just made up the address. I've also tried some other address locations, but I just can't figure out how to access the site. I've also tried just using the name without the "web1_". Any suggestions? Thanks!
     
  2. Ben

    Ben ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    So if you do not have assigned your servers IP to the Web's DNS Name, just enter this in your hostfile.
    E.g. on Windows XP it is in \WINDOWS\SYSTEM32\drivers\etc\hosts

    Just enter the servers IP beside the DNS-Name.
     
  3. plethera21

    plethera21 New Member

    The server does resolve just fine. I can use either the IP or the domain name and it does go to the server. I can go to mysite.com:81 and login without any issues. Can you think of what else may be wrong?
     
  4. torusturtle

    torusturtle ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    I guess you could add a subdomain to your DNS and route it to the new server.
    In ISPConfig you then just add a Co-Domain with the subdomain value in the Host field.

    Never tested this.
     
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    This works fine.
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    If you use www.mysite.com in your browser, then the main domain OR a CO-Domain must be www.mysite.com in ISPConfig. If you use mysite.com (without www) in your browser, then either the main domain OR a Co-Domain must be mysite.com (without www).
     
  7. plethera21

    plethera21 New Member

    Thank you for the suggestions, however I'm still not able to see any user pages. I haven't tried to point other domains because I can't see their pages via the www.mysite.com/~web1_user to test out the look. I've looked into the directory structure and made sure the users were right. So far, I've tried www.mysite.com/~web1_user, mysite.com/~web1_user, 209.121.XXX.XX/~web1_user, 192.168.0.15/~web1_user, and all alternations of tring to locate the user directory (/users/web1, /users/web1_user, /users/web/web1_user).

    Does anyone out there know if I need to make certain directories public or if I can check if that's getting done. Whatever address I put in, I get the "object can't be found" like I typed in the wrong address. Everything else (server, ftp, etc) is working perfect.
     
  8. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

  9. plethera21

    plethera21 New Member

    I tried www.mysite.com/users/web1_user and I get the same result (no object found). I did look at the directory structure and the users look correct and in the right place with the right spelling.
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    And you are sure that you get the correct content of the main website from the correct server if you open www.mysite.com in the browser?
     
  11. plethera21

    plethera21 New Member

    I just mapped a domain to make it easier to troubleshoot. I created a user web1_dctech. The domain of the server is www..com Hope this helps!
     
    Last edited: Sep 16, 2006
  12. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    If I open http://www.dclasersupply.com/ in the browser, I get the shared IP page. This means that you assigned the wrong IP for this website. If you are in a NAT enviroment behind a router, you must use your internal IP for the website.
     
  13. plethera21

    plethera21 New Member

    I set the IP at 192.168.0.15 and the router pointing all traffic ports (within the website range) to that IP. Should I have chosen my real IP? (209.XX.XX.XX)
     
  14. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the output of
    Code:
    ifconfig
    and what's in your Vhosts_ispconfig.conf?
     
  15. plethera21

    plethera21 New Member

    ifconfig output:

    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:05:1B:00:58:B7
    inet addr:192.168.0.15 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::205:1bff:fe00:58b7/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:171921 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:134690 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:111360833 (106.2 MiB) TX bytes:29876055 (28.4 MiB)

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:6219 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:6219 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:586110 (572.3 KiB) TX bytes:586110 (572.3 KiB)

    vhosts file:
    ###################################
    #
    # ISPConfig vHost Configuration File
    # Version 1.0
    #
    ###################################
    #
    NameVirtualHost 192.168.0.15:80
    <VirtualHost 192.168.0.15:80>
    ServerName localhost
    ServerAdmin [email protected]
    DocumentRoot /var/www/sharedip
    </VirtualHost>
    #
    #
    ######################################
    # Vhost: www..com:80
    ######################################
    #
     
    Last edited: Sep 16, 2006
  16. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Is this the whole file? There should be more in it, unless you edited it manually.
     
  17. plethera21

    plethera21 New Member

    Looks like I shouldn't have posted my address. I thought everything was secure, but it's offline and appears to have been hacked. I can no longer login and nothing has been done since I did an inquiry to read the file. I'll probably just redo the entire thing to make sure I get it right.
     
  18. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Does your server has a rescue system for booting in a clean linux system to investigate if you really have been hacked?
     
  19. plethera21

    plethera21 New Member

    I just got it back up and working. Seems there was a switch problem. I was able to get the full config file if it helps.

    ###################################
    #
    # ISPConfig vHost Configuration File
    # Version 1.0
    #
    ###################################
    #
    NameVirtualHost 192.168.0.15:80
    <VirtualHost 192.168.0.15:80>
    ServerName localhost
    ServerAdmin [email protected]
    DocumentRoot /var/www/sharedip
    </VirtualHost>
    #
    #
    ######################################
    # Vhost: www.dctechnologysolutions.com:80
    ######################################
    #
    #
    <VirtualHost 192.168.0.15:80>
    ServerName www.dctechnologysolutions.com:80
    ServerAdmin [email protected]
    DocumentRoot /var/www/web1/web
    ServerAlias dctechnologysolutions.com
    DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.$
    ScriptAlias /cgi-bin/ /var/www/web1/cgi-bin/
    AddHandler cgi-script .cgi
    AddHandler cgi-script .pl
    ErrorLog /var/www/web1/log/error.log
    AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
    <Files *.php>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
    </Files>
    <Files *.php3>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
    </Files>
    <Files *.php4>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
    </Files>
    <Files *.php5>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
    </Files>
    <Files *.php5>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
    </Files>
    php_admin_flag safe_mode On
    php_admin_value open_basedir /var/www/web1/
    php_admin_value file_uploads 1
    php_admin_value upload_tmp_dir /var/www/web1/phptmp/
    php_admin_value session.save_path /var/www/web1/phptmp/
    AddType text/html .shtml
    AddOutputFilter INCLUDES .shtml
    AddType application/vnd.wap.wmlscriptc .wmlsc .wsc
    AddType text/vnd.wap.wml .wml
    AddType text/vnd.wap.wmlscript .ws .wmlscript
    AddType image/vnd.wap.wbmp .wbmp
    Alias /error/ "/var/www/web1/web/error/"
    ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
    ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
    ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
    ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
    ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
    ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
    ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
    AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web1/user/$1/web/$3
    AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web1/user/$1/web/$3
    </VirtualHost>
    #
     
  20. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    You did not set up a web site for www.dclasersupply.com, only for www.dctechnologysolutions.com, that's why you get the shared IP page when you try to access www.dclasersupply.com.

    Either set up a new web site for www.dclasersupply.com, or if you want www.dclasersupply.com to point to the same web site as www.dctechnologysolutions.com, create a Co-Domain www.dclasersupply.com for the www.dctechnologysolutions.com web site.
     

Share This Page