weird dns file error

Discussion in 'General' started by spazio, Oct 26, 2011.

  1. spazio

    spazio Member

    Since a couple of week I have a weird behavior problem on the ispconfig 3 DNS.
    Here is the server details:
    ISP config 3.0.3.3
    Ubuntu os 2.6.32-34-server x86_64

    Here is the pri.example.com file when I use the wizard in the dns section:

    user@server:/etc/bind$ cat pri.example.com
    $TTL 86400
    @ IN SOA ns1.domain.com. info.domain.com. (
    2011102501 ; serial, todays date + todays serial #
    28800 ; refresh, seconds
    7200 ; retry, seconds
    604800 ; expire, seconds
    86400 ) ; minimum, seconds
    ;

    example.com. 86400 A 10.0.0.100
    example.com. MX 10 mail.example.com.
    example.com. NS ns1.domain.com.
    example.com. NS ns2.domain.com.
    mail 86400 A 10.0.0.100
    www 86400 A 10.0.0.100

    user@server:/etc/bind$

    Some 86400 number are not in their place. This cause the domain error.
    I checked the default creation template but everything seems to be ok.

    Any idea of how to fix this?

    Spazio.
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    These are optional.

    What error message are you getting?
     
  3. spazio

    spazio Member

    The domain stop working. No web, no mail. If I do a dns report on it. Praticly everything exept the NS comes back as fail.
    www
    mx
    etc

    Meanwhile I take out the misplaced 86400 number manually and it all comes back ok.
     
  4. falko

    falko Super Moderator

    Do you get any error messages (also in your logs) when you restart BIND (with the 86400 number)?
     

Share This Page