website path error?

Discussion in 'Installation/Configuration' started by rsteuer, Mar 2, 2017.

  1. rsteuer

    rsteuer New Member

    Not sure how to describe this, but here goes. First, our environment. Until now, we have been running ISPConfig on a single server but needed to replace hardware so built out a new environment following multi-server manual. Our new config consists of:
    1 - Admin server running ISPConfig portal
    4 - DNS servers - two located in our datacenter, two in a remote datacenter for redundancy
    1 - Web server
    1 - Database server

    I migrated all DNS services to the new servers and everything has been synchronizing and working well. DNS is live on the new servers. We've had no problems until I started importing websites. I brought the first 5 sites and databases over with no issues until the 6th was migrated.

    For clarity (I hope), I'll refer to site 5 as abc.com and site 6 as xyz.com.

    For the migration process, I created ftp users, database users, and databases so that all the info would match the existing site to make it easier during the migration of the database and website (the only change required would be to modify the website's database config file's ip from localhost to the ip of the dedicated MySQL server). I then added an empty website and accessed it with ftp and uploaded the site files. As mentioned, all was working fine until the xyz.com site was added.

    When I add xyz.com, abc.com went offline. The site files for abc.com had been replaced by the files uploaded for xyz.com. My 1st thought was that I'd accessed the wrong site through ftp, so uploaded abc.com's files again and had it back online (when I say online, I do not mean live, simply able to access it by changing hosts files on the workstation - DNS still pointed to the original ISPConfig single server). I then accessed xyz.com and all the site files for abc.com were listed. Accessing the dedicated web server, I verified that there were different paths in the /var/www/abc.com/web and /var/www/xyz.com. I also verified the same using the /var/www/client/client/web paths. Everything looked fine.

    Accessing the web directory for both abc.com and xyz.com, I deleted all site files for both sites from their respective web directories. I uploaded site files to abc.com through ftp and then accessed xyz.com using ftp and the site files for abc.com were listed. However, accessing the server through ssh indicated xyz.com's web directory was still empty, so there's something happening that is directing abc.com and xyz.com to the same web directory.

    I tried deleting xyz.com and recreating it and the issue is still present. I've verified the client id, web id, etc. for each and the paths are correct on the web server but something is wrong and I can't put my finger on it. I've also resynced all data across all servers and accessed each from different workstations with different ftp clients to rule out an ftp cache issue, all to no avail.

    Any suggestions? We have a large number of sites to bring over and have put the process on-hold until this is resolved, as I don't want to be fighting this issue without a resolution.

    Thank you.
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You posted here in the ISPConfig 2 forum. Are you sure that you use ISPConfig 2 and not 3?
     

Share This Page