Website Database Backups Not Working

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Jeremy007, Jan 18, 2021.

  1. Jeremy007

    Jeremy007 Member

    Hello HTF Friends,

    Setup : Multi-server
    OS : Ubuntu 16.0.4
    Server type : Nginx
    Databse : mySql
    Services : postfix, dovecot

    I can't seem to get database backups to work. Website backups work very well. When i try to run a backup i get the error
    Code:
    server2.website.com - 12.01.2021-21:46 - WARNING - Falsche Anfrage / Wrong QuerySQL-Query = SELECT * FROM web_database WHERE server_id = 20 AND parent_domain_id = 90 -> 1142 (SELECT command denied to user 'ispcsrv3'@'server2.website.com' for table 'web_database')
    Looks like a permission issue. Should i just modify the table permissions in the database or do i have something incorrectly set-up in the config?

    Regards, Jeremy
     
  2. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    Which version of ISPConfig do you have installed?
     
  3. Jeremy007

    Jeremy007 Member

    I have version 3.2.1 installed
     
  4. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    Several backup issues where fixed in 3.2.2, please update all servers to that.

    (also, several security issues are fixed in 3.2.2)
     
  5. ahrasis

    ahrasis Well-Known Member HowtoForge Supporter

    May be wise to update the OS as well as Ubuntu 16.04 LTS is nearing EOL unless you already bought the extended Ubuntu support.
     
  6. Jeremy007

    Jeremy007 Member

    @Th0m . Updated to 3.2.2 but didn't resolve the issue. @ahrasis - Yes, i do plan to update. I noticed the user "ispcsrv3" is not present on the destination server. The command is executed from the panel server.
     
  7. Jesse Norell

    Jesse Norell ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    What error do you get now? When updating did you answer yes to update permissions on the master db? If not, run the installer on all your servers again and do that.
     
    ahrasis likes this.
  8. Jeremy007

    Jeremy007 Member

    Actually typed "yes" but re-running it solved the issue. Thanx Jesse!
     
    ahrasis likes this.

Share This Page