webserver offline

Discussion in 'Installation/Configuration' started by dynamaxx19, Aug 31, 2006.

  1. dynamaxx19

    dynamaxx19 New Member

    I got ispconfig installed and it seems to be working
    and the apache2 server is up also.
    but when i go into the status of the server service it says offline?

    netstat -tap

    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    tcp 0 0 *:32769 *:* LISTEN -
    tcp 0 0 *:nfs *:* LISTEN -
    tcp 0 0 *:961 *:* LISTEN 2901/rpc.rquotad
    tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 2863/xinetd
    tcp 0 0 *:pop3s *:* LISTEN 2863/xinetd
    tcp 0 0 www.allprogressive.ne:10026 *:* LISTEN 4025/master
    tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 2180/mysqld
    tcp 0 0 *:netbios-ssn *:* LISTEN 3191/smbd
    tcp 0 0 *:813 *:* LISTEN 2327/rpc.statd
    tcp 0 0 *:pop3 *:* LISTEN 2863/xinetd
    tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 2863/xinetd
    tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 2252/portmap
    tcp 0 0 192.168.1.251:http *:* LISTEN 3900/httpd
    tcp 0 0 *:10000 *:* LISTEN 3175/perl
    tcp 0 0 *:1008 *:* LISTEN 2951/rpc.mountd
    tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 3583/ispconfig_http
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 4093/proftpd: (acce
    tcp 0 0 192.168.1.251:domain *:* LISTEN 4057/named
    tcp 0 0 www.allprogressive.n:domain *:* LISTEN 4057/named
    tcp 0 0 www.allprogressive.net:5335 *:* LISTEN 2663/mDNSResponder
    tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 4025/master
    tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 3900/httpd
    tcp 0 0 *:7741 *:* LISTEN 3414/lisa
    tcp 0 0 *:microsoft-ds *:* LISTEN 3191/smbd
    tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 2803/sshd
    tcp 0 52 ::ffff:192.168.1.251:ssh ::ffff:209.168.163.98:8952 ESTABLISHED 4622/0

    i get a error at bootup that right after the httpd starts it says ok then it says that it can't find a configuration file and that it is generating one then tells me to run kcontrol which i have no idea how that is going to help me.
     
  2. Rocky

    Rocky New Member

    For some reason, the following 2 lines don't look correct in your output:
    tcp 0 0 www.allprogressive.ne:10026 *:* LISTEN 4025/master
    tcp 0 0 www.allprogressive.n:domain *:* LISTEN 4057/named

    As you can see, it looks good in this line:
    tcp 0 0 www.allprogressive.net:5335 *:* LISTEN 2663/mDNSResponder

    I think you made a mistake with you host name, it should look something like server1.domain.com. What distro are you using?
     
    Last edited: Sep 1, 2006
  3. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Your apache webserver listens only to the IP 192.168.1.251 and not to 127.0.0.1. ISPConfig checks for running services only on 127.0.0.1.

    Which linux distribution do you use?
     
  4. dynamaxx19

    dynamaxx19 New Member

    thanks alot

    Thanks Till you got it right.
    It worked like a charm.
    wasnt listening on the loopback.
     

Share This Page