webalizer issue

Discussion in 'Server Operation' started by lifeisboost, Sep 23, 2007.

  1. lifeisboost

    lifeisboost New Member

    hey guys, one of my servers is having an issue with webalizer. none of the stats are compiling. when i run

    [[email protected] ~]# /root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php

    I do not get any kind of output, it just drops to another prompt. is there anything else i can look for? i have a web.log file and it is growing daily. my ispconfig stats in the crontrol panel update just not the webalizer stats
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Thats normal. It means that the script finished. You should not run this script manually, it wont do any additional statistics if you run it as there is no new data that can be used in statistics. Just let it be run by ISPConfig nightly after the logfiles were split.
  3. lifeisboost

    lifeisboost New Member

    thats the problem stats have stopped working since august 6th. nothing compiles. inside the weblog there are entry's, but webalizer is not compiling them. What i did was setup another folder called stats2 then had to tell webalizer to manually read the weblog file to generate stats. how can i get the original stats working again?
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the output of
    which webalizer
    Which distribution do you use?
  5. lifeisboost

    lifeisboost New Member

    [[email protected] ~]# which webalizer
    [[email protected] ~]#

    perfect setup of fc5
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Did you disable SELinux?

    What's the output of
    crontab -l
  7. lifeisboost

    lifeisboost New Member

    yes se is diasbled. also webalizer does work as i set it up manually to read the weblog. but i need it to work the way it should.

    [[email protected] ~]# crontab -l
    30 00 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php &> /dev/null
    59 23 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/ftp_logs.php &> /dev/null
    59 23 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/mail_logs.php &> /dev/null
    59 23 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/cleanup.php &> /dev/null
    0 4 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/webalizer.php &> /dev/null
    0,30 * * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/check_services.php &> /dev/null
    15 3,15 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/quota_msg.php &> /dev/null
    40 00 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/traffic.php &> /dev/null
    05 02 * * * /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/backup.php &> /dev/null
    0 4 * * * /usr/local/awstats/wwwroot/cgi-bin/awstats.pl -config=www.speedforsale.com -update
    [[email protected] ~]#
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php
    give you any errors?
  9. lifeisboost

    lifeisboost New Member

    no errors :(

    [email protected] ~]# /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php
    [[email protected] ~]#
  10. chimaster

    chimaster New Member

    Me too!

    Following this thread through I get...
    ferengi:/var/log# /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php

    Warning: readlink(): Invalid argument in /root/ispconfig/scripts/shell/logs.php on line 125


    Looking at the log it is referencing $webroot
    Also, I've migrated to another server and the path has changed from /home (suse) to /var (etch) for hosted sites. Any ideas?

    Thanks Gurus :)
  11. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please make sure that all settings and paths are correct for Etch under Management > Settings.

Share This Page