webalizer 403 Forbidden

Discussion in 'General' started by angelbulas, May 26, 2009.

  1. The-Ghost

    The-Ghost New Member

    Thanx, I used a wrong username. ;)
     
  2. rukus77

    rukus77 New Member

    Also having same issue...

    Hi Till,

    I am also having the same issue. I believe it began when I created a new site (web20) under client2. I looked at stats directory and noticed it was empty after getting a 403 forbidden message when accessing it from new site. I noticed that the stats directory on web20 was owned by root root, so I changed it back to web20 client2 and waited a few days, but nothing has appeared yet.

    I then checked my other sites and it seems they stopped logging the same day I created that new site (web20). Directory is still empty and stats are no longer being created on my other sites.

    Any ideas or suggestions?

    Thanks,
    Mike
     
  3. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please post the output of:

    which webalizer
     
  4. baskin

    baskin Member

    Any suggestions for the problem that appeared after drupal's installation?
     
  5. rukus77

    rukus77 New Member

    It's;

    # which webalizer
    /usr/bin/webalizer

    Thanks,
    Mike
     
  6. rukus77

    rukus77 New Member

    Update

    It seems like web20 now has stats, but they are now combined with all other sites. The data present is not only from web20.
     
  7. KillerSneak

    KillerSneak New Member

    I have the same problem. Another thing i notise is that according to teh moderators/staff here webalizer get's installed at:
    /etc/webalizer/webalizer.conf
    while after following the SuSe 11.1 + ISPconfig 3 it gets installed at:
    /etc/webalizer.conf

    Is this the problem why i get all websites @ 1 webalizer page? I have managed to almost complete my SuSe 11.1 + ISPConfig3 x64 documentation but i still have some small issues like this one unsolved + the whole DNS+NAME SERVERS aspect (can't send mail but can receiver) as well as the squirrel mail link from the client panel not working
     
  8. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The stats can not be mixed up, most liekly you looked into the wrong location. The stats for the website are only in the stats directory of the site, stats in e.g. /var/www/webalizer or other directories are not from ispconfig and may contain the statistics for the whole sever without being splitted into separate sites.
     
  9. KillerSneak

    KillerSneak New Member

    Sorry but I'm not looking into the wrong directory.

    stats should be at www.domain.ltd/stats not? ->
    user: admin
    pass: set in isp config cliesn't panel

    And then going to www.domain.ltd/stats shows the stats for all the website's on the box.
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Check your apache configuration if it comnatisn any global aliases for /stats
     
  11. KillerSneak

    KillerSneak New Member

    nothing with stats can be found in

    /etc/apache2/httpd.conf .. Any other ideas.

    I have the feeling ISPConfig3 uses

    /etc/webalizer/webalizer.conf yes?

    While after the tutorial it's located in

    /etc/webalizer.conf for me, should i make a sym link ?
     
  12. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Yes, please make a symlink. But this is just cosmetical as webalizer uses its defaults then and the log file is specified on the command line when webalizer gets invoked. Take a look at the con daily script in /usr/local/ispconfig/server/ for details of the webalizer part and also check the log files of the websites if they contain only lines for a specific website.
     
  13. KillerSneak

    KillerSneak New Member

    Okey i made the symlink, have to wait till tomorrow to see if it now takes the appropiate stats.
     
  14. rukus77

    rukus77 New Member

    Hi Till,

    I can confirm that I am reaching the stats from the actual domain (i.e. mysite.com/stats).

    I checked apache config and only global aliases are for error, icons and script alias for cgi-bin.

    I am certain the stats are combined because web20 is a brand new site and it contains data from last month. In Top 30 URLs, there are several files that belong to my other sites as well.

    Any suggestions appreciated.

    Thanks,
    Mike
     
  15. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Take a look at the access log of this site. Does it contain data from other sites?
     
  16. KillerSneak

    KillerSneak New Member

    Indeed i can 100% verify this as:

    85.223.51.109 -> server IP with domain www.donotarguehostedservers.com

    On my main htdocs i serve files for my counter strike servers. So i can see that the domains get stats from them as well because of the maps and sounds people are downloading.

    What should i be looking at?

    EDIT:
    Another problem setting the password in the client panel for the stats page doesn't work. Only the password for the main account works (admin account)
     
  17. rukus77

    rukus77 New Member

    Hi Till,

    The access.log file for the web20 site only contains data from this site. The access logs appear to be working properly...

    Thanks,
    Mike
     
  18. Alex1

    Alex1 New Member

    Same problem, webalizer seems don't starts

    server104:/etc# which webalizer
    /usr/bin/webalizer
    server104:/etc# ls -la /etc/ | grep webalizer
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 23 giu 13:37 webalizer

    Debian Lenny (perfect server)
    cronjobs work, webalizer is in cron.daily and into root crontab i have:
    * * * * * /usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log
    30 00 * * * /usr/local/ispconfig/server/cron_daily.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log
     
  19. KillerSneak

    KillerSneak New Member

    Still have the same problem :(

    setting password for the client doesn't work (have to use the pass of main admin account)

    and i still see stats for only 2 days:

    vi /etc/webalizer.conf
    gedit /etc/webalizer.conf


    #Incremental no
    to:
    Incremental yes

    #GeoDB no
    to:
    GeoDB yes

    #GeoIP no
    to:
    GeoIP yes

    #LinkReferrer no
    to:
    LinkReferrer yes

    #CountryFlags no
    to:
    CountryFlags yes

    #HideSite *webalizer.org
    #HideSite localhost
    to:
    #HideSite *webalizer.org
    #HideSite localhost

    mkdir /etc/webalizer
    ln -s /etc/webalizer.conf /etc/webalizer/webalizer.conf
    is what i have done for webalizer.conf

    What am I missing here, i know i followed the 11.1 + ISPC3 to the point.
     
  20. rukus77

    rukus77 New Member

    Hi Till,

    It appears that webalizer is compiling data from the global access log instead of the individual logs for each site.

    Any suggestions or guidance on how to correct this?

    Thanks,
    Mike
     

Share This Page