Web Sites not available on port 80

Discussion in 'Server Operation' started by itmas, Jan 21, 2014.

  1. itmas

    itmas New Member

    Just getting into ISPConfig with the aim of hosting our region Scout groups for websites and email.

    Setup server with 2 web sites and user accounts. Email is working, but mailman is only half working.

    Access to mail site via https://www.domain.ltd:8080 works to setup ISP from outside the modem. Access to main site or second website I have setup is not available on http:// port 80 but is available on https:// port 81.

    However, both sites point to the one index.html page. I have created the second index.html page in the correct folder. Still nada.

    Any ideas of where I can look. I was hoping to get http working correctly first, then look at why they both point to same page.

    apache2ctl -S reports *.80 for the main site, and second web site are pointing to two seperate paths, but at the top of the report, it says
    [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
    is this normal?

    Any help or pointers on where to look would be appreciated.

    Thank you.
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Check that the IP addresses of the sites are correct, if your server is behind a router, then you have to use the internal P address for websites, not the externa one. and do not mix * and IP addresses in hosts. either use * for all sites or the ip address for all sites, but dont mix them.

    > [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts

    This can be normal, depending on your setup. e.g. when you use ip addresses for all sites.
  3. itmas

    itmas New Member

    Thanks for you reply,

    The IP address of both sites are set to *, I have unticked SSI and SSL on both, Auto-subdomain is set to *, Active is ticked on both, redirect is not set on either, and no options have been set.

    I have been looking to see if I can find something regarding SSL only that is ticked, but can't find anything.


Share This Page