web-ftp shows empty folders

Discussion in 'Installation/Configuration' started by eduard, Dec 20, 2005.

  1. eduard

    eduard New Member

    Hi,

    I've managed to get ISPconfig up and running on a FC4 machine. Everything is working swell apart from WEB-ftp.
    What happens is that I can login as any user that I create and it takes me to the user's home dir, it shows the subdirecties in the right screen and the tree in the left. But when I click on a directory in the left column the right screen doesn't show the files, it just shows the table headers:

    Folder:
    Name Size Date
    ____________________________________________________________
    ____________________________________________________________

    and that's all.
    What could be wrong ?

    Thanks,
    Eduard Renger
    PS. Normal ftp with a filezilla client works fine.
     
  2. till

    till Super Moderator

    I guess the folder is empty? If you click on a folder on the left side, it shows on the right side the sub folders and files. If there are no subfolders and files, the list on the right side is empty.
     
  3. eduard

    eduard New Member

    I'm talking about every single folder that I click shows up empty. Although my complete website is residing there.

    When I first login to web-ftp I see the following on the left:
    /
    backup
    cgi-bin
    log
    phptmp
    ssl
    user
    web

    and the following on the right:

    Folder:

    Name Size Date

    --------------------------------------------------------------------------------

    backup 4096 Dec 20 01:05 [X]
    log 4096 Dec 16 23:30 [X]
    ssl 4096 Dec 19 22:42 [X]
    user 4096 Dec 20 12:28 [X]
    cgi-bin 4096 Dec 16 19:54 [X]
    web 4096 Dec 20 10:54 [X]
    phptmp 4096 Dec 20 07:42 [X]

    --------------------------------------------------------------------------------


    but when I click on a plus sign or a map icon on the left. The right only shows this:

    Folder:

    Name Size Date

    --------------------------------------------------------------------------

    --------------------------------------------------------------------------

    although for example my web folder contains the following:
    total 96
    drwxrwxr-x 10 uucp web1 4096 Dec 20 11:54 .
    drwxr-xr-x 9 uucp web1 4096 Dec 20 13:27 ..
    -rw-rw---- 1 uucp web1 46 Dec 16 21:07 clear.gif
    drwxrwxr-x 2 root web1 4096 Dec 16 21:59 error
    drwxrwx--- 9 uucp web1 4096 Dec 20 08:44 fileadmin
    -rw-rw---- 1 uucp web1 4957 Dec 16 21:07 _.htaccess
    -rw-r--r-- 1 root root 0 Dec 20 11:06 .htaccess
    lrwxrwxrwx 1 root root 18 Dec 16 21:07 index.php -> tslib/index_ts.php
    -rw-rw---- 1 uucp web1 5127 Dec 20 12:53 INSTALL.txt
    lrwxrwxrwx 1 root root 11 Dec 16 21:07 media -> tslib/media
    -rw-rw---- 1 uucp web1 618 Dec 16 22:51 Package.txt
    -rw-r--r-- 1 root web1 21 Dec 20 11:54 phpinfo.php
    drwxr-xr-x 3 admin web1 4096 Dec 18 21:57 rbtest
    -rw-rw---- 1 uucp web1 8306 Dec 16 21:07 README.txt
    -rw-rw---- 1 uucp web1 1248 Dec 16 21:07 RELEASE_NOTES.txt
    lrwxrwxrwx 1 root root 17 Dec 16 21:07 showpic.php -> tslib/showpic.php
    drwxr-xr-x 2 uucp web1 4096 Dec 17 04:00 stats
    lrwxrwxrwx 1 root root 15 Dec 16 21:07 t3lib -> typo3_src/t3lib
    -rw-r--r-- 1 uucp web1 41 Dec 20 11:05 test.php
    lrwxrwxrwx 1 root root 15 Dec 16 21:07 tslib -> typo3_src/tslib
    lrwxrwxrwx 1 root root 15 Dec 16 21:07 typo3 -> typo3_src/typo3
    drwxrwx--x 3 uucp web1 4096 Dec 20 08:44 typo3conf
    lrwxrwxrwx 1 root root 16 Dec 16 21:07 typo3_src -> typo3_src-3.8.1/
    drwsrws--- 5 uucp web1 4096 Dec 20 12:02 typo3_src-3.8.1
    drwxrwx--x 7 uucp web1 4096 Dec 20 08:44 typo3temp
    drwxrwx--x 8 uucp web1 12288 Dec 20 08:44 uploads


    Anything else that could be wrong?

    thanks for the quick reply btw!
    Eduard
     
  4. till

    till Super Moderator

    Please check if the URL you use to logib to ISPConfig is idntical to the URL in the ISPConfig configuration file:

    /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php
     
  5. eduard

    eduard New Member

    Okay I changed that. I used to have my IP adress in there, now I changed it to:

    $go_info["server"]["server_url"] = "http://rbtest.nl:81";

    I restarted apache and logged into ISPconfig using the above url, but still a nogo. :confused:
     
  6. falko

    falko Super Moderator

    The reason is that most of your files have these permissions:
    which means that the user uucp and the group web1 are allowed to read and write, but anyone else is not even allowed to read. What's the user you use to login via Web-FTP?
    I guess a chmod 664 on these files will help.
     
  7. eduard

    eduard New Member

    Falko,

    thanks for the reply. However I don't think that that can be the problem because the user that I login with is the user that is administrator for the site, so he is member of the group web1. Even when I log in as the root user I have the same problem. Or any other user. They all have the same problem.

    Any other suggestions maybe?
    Eduard
     
  8. falko

    falko Super Moderator

    I think the problem is that the ISPConfig Apache runs as user and group admispconfig, and therefore the Apache doesn't have the permissions to show the files.
    Can you try to chmod at least some of the files to 664 and see if the files get displayed then?
     
  9. eduard

    eduard New Member

    Falko,

    thanks for the suggestion. I checked a couple things and changed the permissions on all the files I showed earlier so they are legible to the world:

    total 100
    drwxrwxr-x 10 uucp web1 4096 Dec 20 11:54 .
    drwxr-xr-x 9 uucp web1 4096 Dec 21 08:36 ..
    -rw-rw-r-- 1 uucp web1 46 Dec 16 21:07 clear.gif
    drwxrwxr-x 2 root web1 4096 Dec 16 21:59 error
    drwxrwxr-x 9 uucp web1 4096 Dec 20 14:24 fileadmin
    -rw-rw-r-- 1 uucp web1 4957 Dec 16 21:07 _.htaccess
    -rw-r--r-- 1 uucp web1 0 Dec 20 11:06 .htaccess
    lrwxrwxrwx 1 root root 18 Dec 16 21:07 index.php -> tslib/index_ts.php
    -rw-rw-r-- 1 uucp web1 5127 Dec 20 12:53 INSTALL.txt
    lrwxrwxrwx 1 root root 11 Dec 16 21:07 media -> tslib/media
    -rw-rw-r-- 1 uucp web1 618 Dec 16 22:51 Package.txt
    -rw-rw-r-- 1 root web1 21 Dec 20 11:54 phpinfo.php
    drwxr-xr-x 3 admin web1 4096 Dec 18 21:57 rbtest
    -rw-rw-r-- 1 uucp web1 8118 Dec 21 07:21 README.txt
    -rw-rw-r-- 1 uucp web1 1248 Dec 16 21:07 RELEASE_NOTES.txt
    lrwxrwxrwx 1 root root 17 Dec 16 21:07 showpic.php -> tslib/showpic.php
    drwxr-xr-x 2 uucp web1 4096 Dec 17 04:00 stats
    lrwxrwxrwx 1 root root 15 Dec 16 21:07 t3lib -> typo3_src/t3lib
    -rw-rw-r-- 1 uucp web1 41 Dec 20 11:05 test.php
    lrwxrwxrwx 1 root root 15 Dec 16 21:07 tslib -> typo3_src/tslib
    lrwxrwxrwx 1 root root 15 Dec 16 21:07 typo3 -> typo3_src/typo3
    drwxrwxr-x 3 uucp web1 4096 Dec 20 21:51 typo3conf
    lrwxrwxrwx 1 root root 16 Dec 16 21:07 typo3_src -> typo3_src-3.8.1/
    drwxrwxr-x 5 uucp web1 4096 Dec 20 12:02 typo3_src-3.8.1
    drwxrwxr-x 7 uucp web1 12288 Dec 20 21:46 typo3temp
    drwxrwxr-x 9 uucp web1 12288 Dec 20 21:46 uploads

    The admispconfig user is also a member of the web1 group:
    web1:x:10001:admispconfig,apache,admin,rbtest.nl_admin

    I restarted both the ftp server and the web server but still no file listing in web-ftp.
    :confused:
     
  10. falko

    falko Super Moderator

    Do you see any warnings/errors in the ftp log (I think it's /var/log/xferlog)?
     
  11. eduard

    eduard New Member

    Falko,
    no sorry no warnings whatsoever in the xferlog. Just a few entries of the regular ftp client.

    weird ....
     

Share This Page