Web-FTP not working

Discussion in 'Installation/Configuration' started by sinjab, May 8, 2007.

  1. sinjab

    sinjab New Member

    After logging into Web-FTP, it shows empty (both the tree and the list). FileZilla works fine and shows the home directory.

    How to fix this problem?

    Thanks
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    How large is the website and how many files does it contain approx? The WebFTP is not able to load if your website contains several thousand files and directories.
     
  3. sinjab

    sinjab New Member

    Web-FTP is not working with all sites. Even with newly created ones which contain a few files and directories created by ISPConfig by default. I think this problem happened after updating to ISPConfig 2.2.12.

    Thanks
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are there any error messages in the error log in /root/ispconfig/httpd/logs?
     
  5. sinjab

    sinjab New Member

    I've just reupdated to ISPConfig 2.2.12 and the problem still there.

    The content of error_log is:
    The content of access_log is:

    However, when doing /etc/init.d/ispconfig_server restart I get:
    Thanks
     
    Last edited: May 11, 2007
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    There are no errors in the logs. You got the errors on ISPConfig restart because you executed the start / stop script from within a non existant directory.
     
  7. sinjab

    sinjab New Member

    Yes, I was trying to execute restart from install_ispconfig after it had been deleted. However, Web-FTP is still showing empty.

    Thanks
     
  8. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please post the output of:

    netstat -tap | grep ftp
     
  9. gzs

    gzs New Member

    Hi,
    I have the same problem.
    I can access ftp through both FileZilla en the local ftp client (using the domain name and just localhost as the hostname).

    My output of: netstat -tap | grep ftp
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 4148/proftpd: (acce

    I am using ISPConfig Version: 2.2.12 (just a clean install, no upgraded version)

    Uploading a file brings me this message: "FTP: Failed to write Array/.htaccess"

    LOG Files (and yes, I will see what I can do about that error.ico file message, is this a know issue or am I missing something?):
    SERVERNAME:/var/www/web12/user# tail /root/ispconfig/httpd/logs/access_log
    xx.xx.xxx.xxx - - [12/May/2007:19:30:56 +0200] "GET /isp_file/frame_start.php? HTTP/1.1" 302 5
    xx.xx.xxx.xxx - - [12/May/2007:19:30:56 +0200] "GET /isp_file/legende.php? HTTP/1.1" 200 373
    xx.xx.xxx.xxx - - [12/May/2007:19:30:56 +0200] "GET /isp_file/vorladen.php? HTTP/1.1" 200 1128
    xx.xx.xxx.xxx - - [12/May/2007:19:30:56 +0200] "GET /isp_file/placeholder.php? HTTP/1.1" 200 309
    xx.xx.xxx.xxx - - [12/May/2007:19:30:56 +0200] "GET /isp_file/edit/ordner.php?&ordner=root&web_id=8 HTTP/1.1" 200 8973
    xx.xx.xxx.xxx - - [12/May/2007:19:31:00 +0200] "GET /isp_file/edit/ordner_edit.php?web_id=8&ed=new HTTP/1.1" 200 4924
    xx.xx.xxx.xxx - - [12/May/2007:19:31:04 +0200] "POST /isp_file/edit/ordner_save.php HTTP/1.1" 302 5
    xx.xx.xxx.xxx - - [12/May/2007:19:31:04 +0200] "GET /isp_file/edit/ordner.php?ordner=root:web&web_id=8 HTTP/1.1" 200 3082
    xx.xx.xxx.xxx - - [12/May/2007:19:31:05 +0200] "GET /isp_file/edit/file_upload.php?web_id=8 HTTP/1.1" 200 4281
    xx.xx.xxx.xxx - - [12/May/2007:19:31:17 +0200] "POST /isp_file/edit/upload_save.php HTTP/1.1" 200 1870

    SERVERNAME:/var/www/web12/user# tail /root/ispconfig/httpd/logs/error_log
    [Sat May 12 17:56:06 2007] [error] [client xx.xx.xxx.xxx] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/themes/original/img/error.ico
    [Sat May 12 17:56:58 2007] [error] [client xx.xx.xxx.xxx] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/themes/original/img/error.ico
    [Sat May 12 17:57:22 2007] [error] [client xx.xx.xxx.xxx] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/themes/original/img/error.ico
    [Sat May 12 17:57:54 2007] [error] [client xx.xx.xxx.xxx] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/themes/original/img/error.ico
    [Sat May 12 17:58:04 2007] [error] [client xx.xx.xxx.xxx] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/themes/original/img/error.ico
    [Sat May 12 17:58:35 2007] [error] [client xx.xx.xxx.xxx] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/themes/original/img/error.ico
    [Sat May 12 17:59:58 2007] [error] [client xx.xx.xxx.xxx] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/themes/original/img/error.ico
    [Sat May 12 18:00:36 2007] [error] [client xx.xx.xxx.xxx] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/themes/original/img/error.ico
    [Sat May 12 18:43:35 2007] [error] [client xx.xx.xxx.xxx] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/themes/original/img/error.ico
    [Sat May 12 18:44:04 2007] [error] [client xx.xx.xxx.xxx] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/themes/original/img/error.ico

    Thanks
     
  10. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please open a new thread for this.
     
  11. sinjab

    sinjab New Member

    Tthe output of "netstat -tap | grep ftp" is:
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 5347/proftpd: (acce

    Thanks
     
  12. sinjab

    sinjab New Member

    How to fix it?
    Thanks
     
  13. sinjab

    sinjab New Member

  14. lowfatbuddha

    lowfatbuddha New Member

    Folders showing empty files in web-ftp - solved

    I had this problem and fixed it (vsftp - centos 5 setup)

    Local ftp users must be chrooted correctly for this to work - even though files may show up in an ftp client it seems ispconfig (correctly) fails to show any files when ftp local users are given more privilleged access for any reason (that is, beyond chroot).

    Check ftp server settings to make sure local users chroot to correct directory path

    This worked for me
     

Share This Page