vmware server 2 won't start

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by pg001, Feb 8, 2009.

  1. pg001

    pg001 New Member

    I followed The Perfect Desktop - Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex) howto, everything went smooth, exept for the vmware, I'm getting a "503 Service Unavailable" when I try to open it on my browser.

    When I did this, I got these results:


    Code:
    ~$ /etc/init.d/vmware start
    Starting VMware services:
       Virtual machine monitor                                            failed
       Virtual machine communication interface                             done
       Virtual ethernet                                                   failed
       Bridged networking on /dev/vmnet0                                   done
       Host-only networking on /dev/vmnet1 (background)                    done
       DHCP server on /dev/vmnet1                                         failed
       Host-only networking on /dev/vmnet8 (background)                    done
       DHCP server on /dev/vmnet8                                         failed
       NAT service on /dev/vmnet8                                         failed
    touch: cannot touch `/etc/vmware/not_configured': Permission denied
    chmod: cannot access `/etc/vmware/not_configured': No such file or directory
    /etc/init.d/vmware: line 616: /etc/vmware/locations: Permission denied
    
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Try
    Code:
    sudo /etc/init.d/vmware start
     
  3. gumrol

    gumrol New Member

    Same issue for me

    I have the same issue, the web browser returns:
    "503 Service Unavailable"

    I've installed VMWare server 2 on a Linux Intrepid Install, all services start ok:
    Starting VMware services:
    Virtual machine monitor done
    Virtual machine communication interface done
    Virtual ethernet done
    Bridged networking on /dev/vmnet0 done
    VMware Server Authentication Daemon (background) done
    Shared Memory Available done
    Starting VMware management services:
    VMware Server Host Agent (background) done
    VMware Virtual Infrastructure Web Access
    Starting VMware autostart virtual machines:
    Virtual machines done

    I have an Apache Install, and am wondering if the 2 webservers are clashing. I stopped apache just to check, also no luck. I really am a bit lost, because I don't find many posts on this issue. Any help would be appreciated.
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the output of
    Code:
    netstat -tap
    ?
     
  5. gumrol

    gumrol New Member

    Netstat -tap output

    Hi Falko

    There was a large output, but I guess we're looking for the relevant ports, here is some of the output:

    (Not all processes could be identified, non-owned process info
    will not be shown, you would have to be root to see it all.)
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    tcp 0 0 *:902 *:* LISTEN -
    tcp 0 0 localhost:mysql *:* LISTEN -
    tcp 0 0 *:8333 *:* LISTEN -
    tcp 0 0 *:www *:* LISTEN -
    tcp 0 0 localhost:8307 *:* LISTEN -
    tcp 0 0 localhost:ipp *:* LISTEN -
    tcp 0 0 *:36921 *:* LISTEN 5737/skype
    tcp 0 0 *:8222 *:* LISTEN -
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Can you run
    Code:
    configure-vmware.pl
    as root again?
     

Share This Page