Virtual Users+Postfix+Courier+CentOS problem telnet localhost 25

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by stinson, Feb 1, 2011.

  1. stinson

    stinson New Member

    Hi! I'm trying to setup Postfix+Courier on my CentOS 5.5 server with the howto:
    http://howtoforge.com/virtual-users-and-domains-postfix-courier-mysql-centos5.1

    I connect to pop3 (telnet localhost pop3) and it works fine but when I type the command "telnet localhost 25" i can see something like:
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
    Escape character is '^]'.

    Then the only thing I can do is to close the console. I tried to type ehlo localhost without result and also tried quit, with the same (no) result.

    I hope you could help me.
    Sorry about my (limited) english :S
     
  2. wayner

    wayner New Member

  3. stinson

    stinson New Member

    Thanks for your reply. I typed EHLO mydomain.net, EHLO server.mydomain.net, EHLO localhost, AUTH LOGIN... and nothing happens.

    I also tried: o myserver.mydomain.net on telnet prompt and this is what I could see:

    telnet: connect to address 172.16.xxx.xxx: Connection refused
    telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused

    The smtp is listening and both iptables and selinux ar off..what can I do? Thanks
     
  4. wayner

    wayner New Member

    Strange is that with quit you dont get a '221 Bye'. Sounds like a faulty postfix, probably something gone wrong when recompiling it with quota ... just a thought.
     
  5. stinson

    stinson New Member

    Hey! It's me again. I solved the problem. Well, not exactly... I have to say that I don't know which the problem was, I restarted the howto, recompiled postfix, etc.. and now it works... But I have another problem:

    I tried to install squirrelmail with the howto http://www.howtoforge.com/virtual-u...urier-mysql-squirrelmail-centos-5.3-x86_64-p5

    and when I type the username and password and press login in Squirrelmail an error appears
    ERROR: Connection dropped by IMAP server.

    In the maillog I see:

    Code:
    Feb  2 20:55:29 [I]server[/I] imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Feb  2 20:55:29 [I]server[/I] imapd: LOGIN FAILED, user=[email protected], ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Feb  2 20:55:29 [I]server[/I] imapd: authentication error: Input/output error
    I've installed Thunderbird and fails too. Any suggestion?
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  7. stinson

    stinson New Member

    I've created a new user (user1) and the error persists... Maybe I have to recompile courier packages too..

    Edit:
    Nothing. I've recompiled courier packages, with more recent versions, but it still doesn't work. I've tried to send an email with telnet connection..and this is what I could see:

    220 server.mydomain.net ESMTP Postfix
    auth login
    334 VXNlcm5hbWU6
    base64_username
    334 UGFzc3dvcmQ6
    base64_pwd
    535 5.7.0 Error: authentication failed: generic failure

    maillog:

    Feb 3 17:52:07 server postfix/smtpd[24194]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Feb 3 17:53:04 server postfix/smtpd[24194]: warning: SASL authentication failure: could not verify password
    Feb 3 17:53:04 server postfix/smtpd[24194]: warning: localhost.localdomain[127.0.0.1]: SASL LOGIN authentication failed: generic failure
     
    Last edited: Feb 3, 2011
  8. stinson

    stinson New Member

    I've tried to send an email between two same-domain users trought telnet and without AUTH LOGIN and it works. Seems to be a problem with sasl authentication. Is there an easy method to disable it and check Squirrelmail, Thunderbird..etc..?

    What could be wrong? Thanks for your answers
     
    Last edited: Feb 3, 2011
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    First, make sure you authenticate with full email addresses, not just with the local part (the part in front of @). Also, please make sure that the local part does not exist as a system user in /etc/passwd or in /etc/aliases.
     
  10. stinson

    stinson New Member

    Ok, I authenticate with full email addresses and there's not user1 on /etc/aliases... I've tried with another user and with non-encrypted passwords but still doesn't work. Do I need to configure DNS server or something that is not mentioned in the howto?

    Edit: I don't know if this is important but every time I restart courier-authlib I see this on /var/log/maillog:
    Feb 4 17:42:05 server authdaemond: stopping authdaemond children
    Feb 4 17:42:05 server authdaemond: modules="authmysql", daemons=5
    Feb 4 17:42:05 server authdaemond: Installing libauthmysql
    Feb 4 17:42:05 server authdaemond: Installation complete: authmysql
     
    Last edited: Feb 4, 2011
  11. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are there any other errors in your mail log? Is SELinux disabled?
     
  12. stinson

    stinson New Member

    Both SElinux and Firewall are disabled. This is my full maillog right after computer startup:
    Code:
    Feb  5 13:24:26 server authdaemond: modules="authmysql", daemons=5
    Feb  5 13:24:26 server authdaemond: Installing libauthmysql
    Feb  5 13:24:27 server authdaemond: Installation complete: authmysql
    Feb  5 13:24:45 server amavis[2579]: starting.  /usr/sbin/amavisd at server.mydomain.net amavisd-new-2.6.4 (20090625), Unicode aware, LANG="es_ES.UTF-8"
    Feb  5 13:24:45 server amavis[2579]: Perl version               5.008008
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Net::Server: Group Not Defined.  Defaulting to EGID '106 106'
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Net::Server: User Not Defined.  Defaulting to EUID '103'
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Amavis::Conf        2.207
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Archive::Zip        1.16
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module BerkeleyDB          0.43
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Compress::Zlib      1.42
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Convert::TNEF       0.17
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Convert::UUlib      1.33
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Crypt::OpenSSL::RSA 0.26
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module DBD::mysql          3.0007
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module DBI                 1.52
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module DB_File             1.814
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Digest::MD5         2.36
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Digest::SHA         5.48
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Digest::SHA1        2.11
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module IO::Socket::INET6   2.51
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module MIME::Entity        5.420
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module MIME::Parser        5.420
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module MIME::Tools         5.420
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Mail::DKIM::Signer  0.39
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Mail::DKIM::Verifier 0.39
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Mail::Header        2.07
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Mail::Internet      2.07
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Mail::SpamAssassin  3.002005
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Net::DNS            0.59
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Net::Server         0.99
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Razor2::Client::Version 2.84
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Socket6             0.19
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Time::HiRes         1.9717
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module URI                 1.35
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Module Unix::Syslog        1.1
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Amavis::DB code      loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Amavis::Cache code   loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: SQL base code        loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: SQL::Log code        NOT loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: SQL::Quarantine      NOT loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Lookup::SQL code     loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Lookup::LDAP code    NOT loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: AM.PDP-in proto code loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: SMTP-in proto code   loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Courier proto code   NOT loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: SMTP-out proto code  loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Pipe-out proto code  NOT loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: BSMTP-out proto code NOT loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Local-out proto code loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: OS_Fingerprint code  NOT loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: ANTI-VIRUS code      loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: ANTI-SPAM code       loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: ANTI-SPAM-EXT code   NOT loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: ANTI-SPAM-C code     NOT loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: ANTI-SPAM-SA code    loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Unpackers code       loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: DKIM code            loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Tools code           NOT loaded
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found $file            at /usr/bin/file
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found $altermime       at /usr/bin/altermime
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Internal decoder for .mail
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Internal decoder for .asc 
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Internal decoder for .uue 
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Internal decoder for .hqx 
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Internal decoder for .ync 
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .F    at /usr/bin/unfreeze
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .Z    at /usr/bin/uncompress
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .gz   at /usr/bin/gzip -d
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .bz2  at /usr/bin/bzip2 -d
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .lzo  at /usr/bin/lzop -d
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .rpm  at /usr/bin/rpm2cpio
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .cpio at /usr/bin/pax
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .tar  at /usr/bin/pax
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .deb  at /usr/bin/ar
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Internal decoder for .zip 
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .7z   at /usr/bin/7za
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .rar  at /usr/bin/unrar
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .arj  at /usr/bin/arj
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .arc  at /usr/bin/nomarch
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .zoo  at /usr/bin/zoo
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .lha  at /usr/bin/lha
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .cab  at /usr/bin/cabextract
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: No decoder for       .tnef tried: tnef
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Internal decoder for .tnef
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found decoder for    .exe  at /usr/bin/unrar; /usr/bin/lha; /usr/bin/arj
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Using primary internal av scanner code for ClamAV-clamd
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Found secondary av scanner ClamAV-clamscan at /usr/bin/clamscan
    Feb  5 13:24:46 server amavis[2580]: Creating db in /var/amavis/db/; BerkeleyDB 0.43, libdb 4.3
    Feb  5 13:24:47 server sendmail[2622]: alias database /etc/aliases rebuilt by root
    Feb  5 13:24:47 server sendmail[2622]: /etc/aliases: 77 aliases, longest 10 bytes, 779 bytes total
    Feb  5 13:24:49 server postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
    Feb  5 13:24:49 server postfix/master[2668]: daemon started -- version 2.3.3, configuration /etc/postfix
    Feb  5 13:25:02 server dccproc[3013]: no working DCC servers dcc1.dcc-servers.net dcc2.dcc-servers.net dcc3.dcc-servers.net ... at 127.0.0.1
    
    When I shutdown the computer, stopping postfix fails...
     

Share This Page