Virtual Users ... (CentOS 5.1) can receive but cant send!

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by psyhuaska, Mar 6, 2008.

  1. psyhuaska

    psyhuaska New Member

    hello everyone!

    I have followed this tutorial:
    http://www.howtoforge.com/virtual-users-and-domains-postfix-courier-mysql-centos5.1

    After finish it, i just add in mysql the domain and a user. no transport/forwards.

    Then i send from the server console a mail to the account. (using mail cmd)

    Then i configure thunderbird to use the account, and with no problem it works, and i get my message (so i'm assuming receiving is working ok).

    But when i try to send a mail i always get password error :(

    i've checked /var/log/messages:

    Code:
    Mar  6 05:26:37 retail saslauthd[2771]: do_auth         : auth failure: [user=trium] [service=smtp] [realm=example.com] [mech=pam] [reason=PAM auth error]
    I've checked /var/log/mailog:

    Code:
    Mar  6 06:02:35 retail postfix/smtpd[3330]: connect from HugoRodrigue-PC.mshome.net[192.168.0.159]
    Mar  6 06:02:40 retail postfix/smtpd[3330]: warning: SASL authentication failure: Password verification failed
    Mar  6 06:02:40 retail postfix/smtpd[3330]: warning: HugoRodrigue-PC.mshome.net[192.168.0.159]: SASL PLAIN authentication failed: authentication failure
    Mar  6 06:02:42 retail postfix/smtpd[3330]: warning: HugoRodrigue-PC.mshome.net[192.168.0.159]: SASL LOGIN authentication failed: authentication failure
    Mar  6 06:02:44 retail postfix/smtpd[3330]: disconnect from HugoRodrigue-PC.mshome.net[192.168.0.159]
    

    I make everything without any apparently error, the only different thing from the tutorial was the output of the telnet command (Page 5 - Instruction 14):

    Code:
    [root@retail log]# telnet localhost 25
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
    Escape character is '^]'.
    220 retail.example.com ESMTP Postfix
    ehlo localhost
    250-retail.example.com
    250-PIPELINING
    250-SIZE 10240000
    250-VRFY
    250-ETRN
    250-STARTTLS
    250-AUTH LOGIN PLAIN
    250-AUTH=LOGIN PLAIN
    250-ENHANCEDSTATUSCODES
    250-8BITMIME
    250 DSN
    

    Anyone have this issue?
    What can i do to get more info about this problem?

    Thanks!
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    What's in /usr/lib/sasl2/smtpd.conf? What's the output of
    Code:
    uname -a
    ?
     

Share This Page