Virtual Machine Replication & Failover VMWare HOWTO

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by frederikbay, May 27, 2008.

  1. frederikbay

    frederikbay New Member HowtoForge Supporter

    This is just a from own experience with Virtual Machine Replication & Failover with VMWare Server & Debian Etch (4.0)

    The script /etc/ha.d/resource.d/vmstart

    needs to be chmod to 777 to run.

    so maybe add a line to the howto that says you have to:

    chmod 777 /etc/ha.d/resource.d/vmstart
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Did you try to run the script as root?
     
  3. frederikbay

    frederikbay New Member HowtoForge Supporter

    Jep,

    I checked my ha-log and had this error:

    ERROR: Cannot locate resource script vmstart

    The file permissions when I created the vmstart was 644, tried 744 but in the end found this howto which said 777

    http://www.scribd.com/doc/2052637/Serveur-de-virtualisation-en-haute-disponibilite-sous-Debian-

    So I went with that, I might be wrong, but its working now, only problem now is when running vmware I get these errors:

    rtc: lost some interrupts at 4096Hz.

    But that seems to be due to HPET_EMULATE_RTC not being ON in the kernel, so I'm of to compile my own :confused: might start a thread on that soon. :)

    Links related to HPET_EMULATE_RTC
    http://chxo.com/be2/20060821_3333.html?counter=2
    http://nixy.dk/2007/10/24/quickpost-rtc-problems-in-debian-on-dell-poweredge-servers/
     

Share This Page