User unknown

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Tripple, Jun 11, 2010.

  1. Tripple

    Tripple New Member


    I'm running a ISPConfig 2.2.35 server who doesn't want to forward mail to the same domain as the hostname.

    Let's say the servers hostname at the datacenter is running ISPConfig, the other mailserver at the office is running Zimbra.

    All mail forwarded from server1 to server2 with the domainname gives the error 'user unknown'. When I create a testuser on server1 (not with ISPConfig), testuser can receive mail as [email protected] so there must be an network error but I can't figure out how to solve this.

    Any idea?
  2. Tripple

    Tripple New Member

    I've been trying to fix this for hours. The minute I posted this I found it. was in /etc/postfix/local-host-names

    Sorry. This topic should be deleted.
  3. Mark_NL

    Mark_NL New Member

    Remember that when you change something in your ispconfig web admin, that file will be overwritten and forwarding for that domain will stop again .. what you need to do is set the mailserver to "external"

    1. login to the web admin
    2. search your domain
    3. Goto tab: Options -> Mailserver -> External Mailserver
    4. Goto tab: Co-domains -> Click on the domain -> Options -> Mailserver -> External Mailserver

    Now ISPConfig knows that all mail for is not hosted on his server, but will send it to the specified one in your MX records :) (These setups are typical when you only host websites on your server and use a different one for mail)

    (Deleting this thread wouldn't help other people that might run into this problem, replying on your own thread with a found solution is what makes a forum like this so helpfull)
  4. Tripple

    Tripple New Member

    Thanks for your reply. I didn't know this. Indeed, after every update I have to adjust these settings.
  5. Mark_NL

    Mark_NL New Member

    After this, not anymore!!

    ... Life is good again! :cool:

Share This Page