User unknown in virtual mailbox table and no Squirrelmail access

Discussion in 'Installation/Configuration' started by tomasz, Jun 30, 2010.

  1. tomasz

    tomasz New Member

    I have recently installed Ubuntu 10.04 (server) and after that using tutorial "Perfect Server [ISPConfig 3]" installed the ispconfig. The installation was a piece of cake (no problems, no errors).
    In the ISPC3 I have added one "Client" and under this client created about 10 mailboxes. Now I cannot login by Squirrelmail (user unknown or invalid password), neither the mail is not delivered to the server, reply is: "550 550 5.1.1 Reciepient address rejected: User unknown in virtual mailbox table (state 14)"

    Does the virtual mailbox table needs to be started somehow? Or initialized?
     
  2. till

    till Super Moderator

    Which exact errors do you get in the mail.log file.
     
  3. tomasz

    tomasz New Member

    log

    a try to log in by squirrel mail:
    Code:
    Jun 30 16:45:01 omega postfix/smtpd[2879]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jun 30 16:45:01 omega postfix/smtpd[2879]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jun 30 16:45:01 omega postfix/smtpd[2879]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jun 30 16:45:01 omega pop3d: Connection, ip=[::1]
    Jun 30 16:45:01 omega imapd: Connection, ip=[::1]
    Jun 30 16:45:01 omega pop3d: Disconnected, ip=[::1]
    Jun 30 16:45:01 omega imapd: Disconnected, ip=[::1], time=0
    reaction for an incoming mail:
    Code:
    Jun 30 16:43:41 omega postfix/smtpd[2879]: connect from mail-yx0-f173.google.com[209.85.213.173]
    Jun 30 16:43:41 omega postfix/smtpd[2879]: D1307C3A1A: client=mail-yx0-f173.google.com[209.85.213.173]
    Jun 30 16:43:42 omega postfix/cleanup[2882]: D1307C3A1A: message-id=
    Jun 30 16:43:42 omega postfix/qmgr[2073]: D1307C3A1A: from=, size=1883, nrcpt=1 (queue active)
    Jun 30 16:44:10 omega imapd: Connection, ip=[::1]
    Jun 30 16:44:10 omega imapd: LOGIN FAILED, user=tomasz, ip=[::1]
    Jun 30 16:44:12 omega postfix/smtpd[2898]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jun 30 16:44:12 omega postfix/smtpd[2898]: 54681C3A26: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jun 30 16:44:12 omega postfix/cleanup[2882]: 54681C3A26: message-id=
    Jun 30 16:44:12 omega postfix/smtpd[2879]: disconnect from mail-yx0-f173.google.com[209.85.213.173]
    Jun 30 16:44:12 omega postfix/qmgr[2073]: 54681C3A26: from=, size=2990, nrcpt=1 (queue active)
    Jun 30 16:44:12 omega postfix/smtpd[2898]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jun 30 16:44:12 omega amavis[2170]: (02170-06) Passed CLEAN, [209.85.213.173] [209.85.213.173] -> , Message-ID: , mail_id: nxk6HR7D1Bf9, Hits: 1.302, size: 1883, queued_as: 54681C3A26, 30232 ms
    Jun 30 16:44:12 omega postfix/smtp[2883]: D1307C3A1A: to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=31, delays=0.59/0.02/0.01/30, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=02170-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 54681C3A26)
    Jun 30 16:44:12 omega postfix/qmgr[2073]: D1307C3A1A: removed
    Jun 30 16:44:12 omega postfix/pipe[2900]: 54681C3A26: to=, relay=maildrop, delay=0.36, delays=0.13/0.04/0/0.19, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via maildrop service)
    Jun 30 16:44:12 omega postfix/qmgr[2073]: 54681C3A26: removed
    Jun 30 16:44:15 omega imapd: LOGOUT, ip=[::1], rcvd=43, sent=332
     
  4. till

    till Super Moderator

    You login with the wrong username. The username for email is always the complete email address.
     
  5. tomasz

    tomasz New Member

    Thank you very much! It's working :)
    p.s. Up to now I have used a system based on RedHat and real users, where the login username was just the name... that's why I couldn't see my mistake. Once again - thanks!
     

Share This Page