Unable to update APS package list

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by kobuki, Oct 6, 2016.

  1. kobuki

    kobuki Member HowtoForge Supporter

    As the subject syas. In the Apps & Addon packages page, clicking on the Update package list button does nothing. It used to work in some earlier version, maybe in 3.1 too, but it seems to be broken now. There is nothing relevant in /var/log/ispconfig/ispconfig.log or /var/log/ispconfig/cron.log or /var/log/apache2/error.log. I have a single repository, the default one (http://repo.ispconfig.org/addons/).

    Any help is appreciated.
     
  2. kobuki

    kobuki Member HowtoForge Supporter

    Well, connecting to repo.ispconfig.org (78.46.214.218) and trying the request the ISPConfig code is executing, I get the following. Looks like an empty result set. Should I set another repo or continue using this one? Is this a temporary error?

    Request:
    Code:
    POST /addons/ HTTP/1.1
    Host: repo.ispconfig.org
    Connection: Keep-Alive
    User-Agent: PHP-SOAP/5.6.24-0+deb8u1
    Content-Type: text/xml; charset=utf-8
    SOAPAction: "http://repo.ispconfig.org/addons/#get_packages"
    Content-Length: 555
    
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:ns1="http://repo.ispconfig.org/addons/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:SOAP-ENC="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/"><SOAP-ENV:Body><ns1:get_packages><param0 xsi:type="xsd:string"></param0><param1 xsi:type="xsd:string"></param1></ns1:get_packages></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>
    
    Result:
    Code:
    HTTP/1.1 200 OK
    Date: Thu, 06 Oct 2016 21:19:51 GMT
    Server: Apache/2.2.9 (Debian) mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8g
    X-Powered-By: PHP/5.2.6-1+lenny16
    Content-Length: 539
    Keep-Alive: timeout=4, max=100
    Connection: Keep-Alive
    Content-Type: text/xml; charset=utf-8
    
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:ns1="/addons/" xmlns:SOAP-ENC="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/"><SOAP-ENV:Body><ns1:get_packagesResponse><return SOAP-ENC:arrayType="xsd:ur-type[0]" xsi:type="SOAP-ENC:Array"/></ns1:get_packagesResponse></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>
    
     
  3. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    There are no addons available in that repository, that's why the list is empty.

    Please don't mix up the ispconfig addons / extensions with the website app installer in the sites module.
     
  4. kobuki

    kobuki Member HowtoForge Supporter

    Oh, you're right. I mixed up 2 different menus, sorry.
     

Share This Page