Ubuntu 6.10 ISP Config + Squirrelmail - Login not possible

Discussion in 'Installation/Configuration' started by ZyberDrug, Jan 10, 2007.

  1. ZyberDrug

    ZyberDrug New Member

    Hi all,

    I appreciate your work and this great page. It helped me a lot to setup my Server, as I like it.

    At the moment I have the problem, that I cannot login to Squirrelmail, after Installation.

    I followed these tutorials:

    1. The Perfect Setup - Ubuntu 6.10 Server (Edgy Eft)

    Including Courier/IMAP

    Afterwards I installed ISPConfig 2.29 according to the installation instructions on the webpage. It works fine.

    2. Squirrelmail On Your ISPConfig Server Within 10 Easy Steps

    It also works fine till to the point I try to login with any user.
    I always get the messages:

    ERROR
    Unknown user or password incorrect.
    Go to the login page

    or

    ERROR:
    ERROR: Connection dropped by IMAP server.

    No matter what user and password I try.
    I am quite desperate :(

    Has anyone an idea, why this does not work ?

    I am able to telnet to port 143.
    My SMTP Server shows the correct things when I telnet and type in ehlo localhost.

    Any help would be greatly appreciated.

    Thanks in advance

    Michael

    [​IMG]
     
    Last edited: Jan 10, 2007
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Any errors in your mail log? What's the output of
    Code:
    netstat -tap
    ?
    Also, did you send an email to that account before you tried to log in? Because Maildir is created automatically when the first email arrives.
     
  3. ZyberDrug

    ZyberDrug New Member

    Hi Falko,

    thx for your quick response.

    This is the output of netstat -tap:
    Code:
    netstat -tap
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
    tcp        0      0 *:imaps                 *:*                     LISTEN     2191/couriertcpd
    tcp        0      0 *:pop3s                 *:*                     LISTEN     2253/couriertcpd
    tcp        0      0 *:mysql                 *:*                     LISTEN     2052/mysqld
    tcp        0      0 *:pop3                  *:*                     LISTEN     2221/couriertcpd
    tcp        0      0 *:imap2                 *:*                     LISTEN     2163/couriertcpd
    tcp        0      0 *:www                   *:*                     LISTEN     6729/apache2
    tcp        0      0 *:81                    *:*                     LISTEN     6619/ispconfig_http
    tcp        0      0 xxx.xxx:xxx           *:*                     LISTEN     19401/named
    tcp        0      0 localhost:domain        *:*                     LISTEN     19401/named
    tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN     6934/proftpd: (acce
    tcp        0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN     2421/sshd
    tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN     7316/master
    tcp        0      0 localhost:953           *:*                     LISTEN     19401/named
    tcp        0      0 *:https                 *:*                     LISTEN     6729/apache2
    
    There are in fact errors in the maillog's:

    All with authentication problems, example:

    Mails are rejected: (mail.info)
    Code:
    Jan 11 19:55:53 xxxx postfix/smtpd[14008]: NOQUEUE: reject: RCPT from mail.gmx.net[213.165.64.20]: 550 5.1.1 <[email protected]>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table; from=<[email protected]> to=<[email protected]> proto=SMTP helo=<mail.gmx.net>
    Jan 11 19:55:53 xxx postfix/smtpd[14008]: disconnect from mail.gmx.net[213.165.64.20]
    
    Userlogin does not work: (mail.log)

    Code:
    Jan 11 20:02:33 <hostname> imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan 11 20:02:33 <hostname> imapd: LOGIN FAILED, user=gallery, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan 11 20:02:38 <hostname> imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=46, sent=332
    Jan 11 20:03:11 <hostname> imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan 11 20:03:11 <hostname> imapd: LOGIN FAILED, user=gallery, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan 11 20:03:16 <hostname> postfix/postmap[14353]: warning: inet_protocols: IPv6 support is disabled: Address family not supported by protocol
    Jan 11 20:03:16 <hostname> postfix/postmap[14353]: warning: inet_protocols: configuring for IPv4 support only
    Jan 11 20:03:16 <hostname> postfix/trivial-rewrite[14127]: table hash:/etc/postfix/virtusertable(0,lock|fold_fix) has changed -- restarting
    Jan 11 20:03:16 <hostname> imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=44, sent=332
    Jan 11 20:04:18 <hostname> imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan 11 20:04:18 <hostname> imapd: chdir Maildir: No such file or directory
    Jan 11 20:05:06 <hostname> postfix/anvil[14124]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:213.165.64.20) at Jan 11 20:01:46
    Jan 11 20:05:06 <hostname> postfix/anvil[14124]: statistics: max connection count 1 for (smtp:213.165.64.20) at Jan 11 20:01:46
    Jan 11 20:05:06 <hostname> postfix/anvil[14124]: statistics: max cache size 1 at Jan 11 20:01:46
    Jan 11 20:07:18 <hostname> imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan 11 20:07:18 <hostname> imapd: LOGIN FAILED, user=gallery, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan 11 20:07:23 <hostname> imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=44, sent=332
    I see that maildir isn't found, but I did send a mail to the account. But it seems as no maildir has been created.
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Maildir hasn't been created:
    I assume this is related to this error:
    The mail wasn't delivered, so no Maildir was created.
    What's in /etc/postfix/main.cf (please strip out the comments)? Is the recipient address listed in /etc/postfix/virtusertable, and is the recipient domain listed in /etc/postfix/local-host-names?
     

Share This Page