ubuntu 20.04 ispconfig 3.2 stable. Cron job sql error notice.

Discussion in 'General' started by Chris_UK, Nov 19, 2020.

  1. Chris_UK

    Chris_UK Member HowtoForge Supporter

    Hi as the title says i have an error for sql in the cron logs since updating.

    Note this is on just one server in a multi server setup. All the other servers upgraded just fine with a few tweaks like adding the packages listed at the end.

    Code:
    Thu Nov 19 19:38:01 GMT 2020 Falsche Anfrage / Wrong Query SQL-Query = SET character_set_results = 'utf8', character_set_client = 'utf8', character_set_connection = 'utf8', character_set_database = 'utf8', character_set_server = 'utf8'finished server.php.
    Any idea on a fix.

    Note ive had to install php-mysql php-mbstring mcrypt with this update, not sure why. maybe due to now on php 7.4
     
    Last edited: Nov 19, 2020
  2. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

    Updating what?
     
  3. Chris_UK

    Chris_UK Member HowtoForge Supporter

    Sorry should have clarified, I updated both ispconfig and ubuntu to 3.2 stable and 20.04 LTS also php to 7.4
     
  4. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    Did you reconfigure services after updating your OS?
     
    Chris_UK likes this.
  5. Chris_UK

    Chris_UK Member HowtoForge Supporter

    Yes, reconfig services was done.

    Ive also found another error.
    Nov 21 14:25:18 mx1 dovecot: imap-login: Error: Failed to initialize SSL server context: Can't load DH parameters: error:1408518A:SSL routines:ssl3_ctx_ctrl:dh key too small: user=<>, rip=<snipped>, lip=<snipped>, session=<taoDu560mmvAKDnm>


    Websites are up. mx is up, i can connect to the server, it receives emails and delivers to the correct mail box, found that out by snooping around in the /var/vmail directory. BUT, I get imap connected to the server and nothing shows in the mail boxes of thunderbird. It's really weird.
     
  6. Chris_UK

    Chris_UK Member HowtoForge Supporter

    Fixed the issue with the mail server, installed php-curl that was apparently missing on 7.4 Updated, reconfig services and updated nightly build that I will be setting back to stable on the next available version. So i guess its solved.

    I did try ispconfig_update.sh --force but it didn't force anything just gave me the options and stable just exited hence the nightly selection.

    Just check the cron log, its performing correctly now, must have been the missing curl module.
     
    Last edited: Nov 21, 2020 at 4:49 PM
    Th0m and Jesse Norell like this.

Share This Page