TYPO3 Enterprise CMS on an ISPConfig server

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by Hans, Jan 8, 2008.

  1. Hans

    Hans Moderator

    Because of the release of TYPO3 version 4.1.5, i have updated my within 10 steps howto for the TYPO3 Enterprise CMS. The howto can be found here: http://www.howtoforge.com/typo3_on_ispconfig

    If there are any questions about this howto, please ask those questions within this thread. I will give support for this howto here.
     
  2. jvanberckel

    jvanberckel New Member

    TYPO3 on ISPconfig3 webform (powermail is not sending mail properly)

    Hello Hans, others,

    I use ISPconfig3 also with my TYPO3 sites. I run postfix and have set open_basedir properly. Sending mails from command line is working and from TYPO3 Install Tool I also have tested sending an e-mail and also works! Sending mail via PHP with mail(......) also worked out fine.

    However I don't receive any mail when I use Powermail (tx_powermail). I don't get a error in my logfile /var/log/maillog neither, so I don't have any clue what's going wrong?

    Who can help me out?

    I hope to hearing from you, since my server is already in productions and I have discovered this issue 2 days ago.

    Nice regards

    Joost van Berckel
     
  3. falko

    falko Super Moderator

    There's absolutely nothing in the maillog when you send an email with Powermail?
    Is SELinux disabled?
     
  4. jaffaizal

    jaffaizal New Member

    403 Error- Forbidden!

    Hans,

    Followed everything as in your tutorial, except:

    1) Since this is opensuse, replaced the /var/www/... ---> /srv/www/...

    2) Replaced the following,

    cd /var/www/web1/
    chown -R -v -f webadmin:web1 web/
    cd /var/www/web1/web/
    chgrp -R www-data fileadmin typo3conf typo3temp uploads
    chmod -R g+w,o-rwx fileadmin typo3conf typo3temp uploads


    with,

    cd /srv/www/web1/
    chown -R -v -f web1_admin:web1 web/
    cd /srv/www/web1/web/
    chgrp -R www fileadmin typo3conf typo3temp uploads
    chmod -R g+w,o-rwx fileadmin typo3conf typo3temp uploads


    Then,

    mv index.html old_index.html

    But, got the above message when opening my website,

    http://www.satin-alpha.com

    Help

    Thanks.
     

Share This Page