Two subdomains not working :(

Discussion in 'General' started by danf.1979, Jan 2, 2006.

  1. danf.1979

    danf.1979 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    I'm going crazy! I have two subdomains that dont want to work :mad:
    I look and look and see all normal in my conf, but I'm sleepy...
    My named.conf
    Code:
    
    
    options {
            pid-file "/var/run/bind/run/named.pid";
            directory "/etc/bind";
            auth-nxdomain no;
            /*
             * If there is a firewall between you and nameservers you want
             * to talk to, you might need to uncomment the query-source
             * directive below.  Previous versions of BIND always asked
             * questions using port 53, but BIND 8.1 uses an unprivileged
             * port by default.
             */
            // query-source address * port 53;
    };
    
    //
    // a caching only nameserver config
    //
    zone "." {
            type hint;
            file "db.root";
    };
    
    zone "0.0.127.in-addr.arpa" {
            type master;
            file "db.local";
    };
    
    zone "78.104.200.in-addr.arpa" {
            type master;
            file "pri.78.104.200.in-addr.arpa";
    };
    
    
    zone "mundohosting.cl" {
            type master;
            file "pri.mundohosting.cl";
    };
    zone "abejasalud.cl" {
            type master;
            file "pri.abejasalud.cl";
    };
    
    
    
    //// MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ////
    
    Code:
    $TTL        86400
    @       IN      SOA     ns1.mundohosting.cl. admin.mundohosting.cl. (
                            2006010208       ; serial, todays date + todays serial #
                            28800              ; refresh, seconds
                            7200              ; retry, seconds
                            604800              ; expire, seconds
                            86400 )            ; minimum, seconds
    ;
                    NS      ns1.mundohosting.cl.              ; Inet Address of name server 1
                    NS      secundario.nic.cl.              ; Inet Address of name server 2
    ;
    
    www  MX      10 mundohosting.cl.
    
    mundohosting.cl.      A        200.104.78.7
    test       A       200.104.78.7
    www       A       200.104.78.7
    redeslinux       A       200.104.78.7
    a2k       A       200.104.78.7
    
    ;;;; MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ;;;;
    
    Code:
    $TTL        86400
    @               IN      SOA     ns1.mundohosting.cl. hostmaster.mundohosting.cl. (
                                    2006010213       ; serial, todays date + todays serial #
                                    28800   ; Refresh
                                    7200    ; Retry
                                    604800  ; Expire
                                    86400)  ; Minimum TTL
                            NS      ns1.mundohosting.cl.
                            NS      secundario.nic.cl.
    7       PTR     mundohosting.cl.
    7       PTR     test.mundohosting.cl.
    7       PTR     www.mundohosting.cl.
    7       PTR     redeslinux.mundohosting.cl.
    7       PTR     a2k.mundohosting.cl.
    7       PTR     abejasalud.cl.
    7       PTR     www.abejasalud.cl.
    
    ;;;; MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ;;;;
    
    Why a2k.mundohosting.cl and test.mundohosting.cl doesn't work?? I dont understand... :(
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    What did you get if you execute these commands on the shell on your server:

    dig @localhost a2k.mundohosting.cl

    and:

    dig @localhost test.mundohosting.cl
     
  3. danf.1979

    danf.1979 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Uhm, this doesnt look so bad IMHO:
    Code:
    [email protected]:~$ dig @localhost a2k.mundohosting.cl
    
    ; <<>> DiG 9.3.1 <<>> @localhost a2k.mundohosting.cl
    ; (1 server found)
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 12028
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 1
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;a2k.mundohosting.cl.           IN      A
    
    ;; ANSWER SECTION:
    a2k.mundohosting.cl.    86400   IN      A       200.104.78.7
    
    ;; AUTHORITY SECTION:
    mundohosting.cl.        86400   IN      NS      secundario.nic.cl.
    mundohosting.cl.        86400   IN      NS      ns1.mundohosting.cl.
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    secundario.nic.cl.      40088   IN      A       200.1.123.7
    
    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Mon Jan  2 14:31:08 2006
    ;; MSG SIZE  rcvd: 116
    
    Code:
    [email protected]:~$ dig @localhost test.mundohosting.cl
    
    ; <<>> DiG 9.3.1 <<>> @localhost test.mundohosting.cl
    ; (1 server found)
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 54428
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 1
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;test.mundohosting.cl.          IN      A
    
    ;; ANSWER SECTION:
    test.mundohosting.cl.   86400   IN      A       200.104.78.7
    
    ;; AUTHORITY SECTION:
    mundohosting.cl.        86400   IN      NS      ns1.mundohosting.cl.
    mundohosting.cl.        86400   IN      NS      secundario.nic.cl.
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    secundario.nic.cl.      40042   IN      A       200.1.123.7
    
    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Mon Jan  2 14:31:54 2006
    ;; MSG SIZE  rcvd: 117
    
    At least it answered... But then? :confused:
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Maybe you have to wait some time. It may take up to 48 hours until new DNS records got recognized by external DNS caching nameservers.
     
  5. danf.1979

    danf.1979 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Oh, I thought It was inmediately. Sorry then... :eek:
     
  6. nomikos

    nomikos New Member

    I wonder if is still needed wait so long...
    I have configured dns several times in the past years and never late more than one hour. But now has passed more than a day and still nothing!

    ===

    I dig my VPS dedicated IP (72.44.91.205) from my home computer and all looks fine:

    Or not looks fine???

    Any idea is very welcome.
    Thanks.-
     
    Last edited: Feb 11, 2011
  7. nomikos

    nomikos New Member

    Update

    Just read somewhere that domains not .com/.net might take more time for propagate. Sounds reasonable...
     

Share This Page