Trying to install joomla, php dont rules

Discussion in 'Installation/Configuration' started by vidalster, Aug 19, 2008.

  1. vidalster

    vidalster New Member

    I used the the perfect ubuntu server 8.04 guide and the manual installation of ispconfig.
    My problem is it, when i´m trying to install joomla, my firefox(kubuntu installed in the server) http://localhost/www.example.com/joomla only show php code(in plain html) , and not execute php on apache server, this only show the text content of index.php.
    I´m too newbie and i dont´t understand what´s the problem, why apache don´t rules if it´s running and ok?

    Pd: Sorry for my english
     
  2. oriongr

    oriongr Member

    When you created the virtual site did you check the PHP option for that site in ISPconfig?
     
  3. vidalster

    vidalster New Member

    Yes i´ve checked the option when i have created the website. I follow the guides step by step, at the moment ispconfig are running ok, the problem are int he php-apache configuration.
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  5. vidalster

    vidalster New Member

    i must to use a real domain or i can to use a virtual domain name??, i was created a virtual host www.example.com, i use this direction in the internet browser :

    www.example.com/joomla and the results are the same

    edit: i only want to use it on localhost at the moment
     
    Last edited: Aug 20, 2008
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  7. vidalster

    vidalster New Member

    This is my site-enabled in a virtual host on apache

    Code:
    <VirtualHost *:80>
    	ServerAdmin [email protected]
            ServerName www.anet.es	
    	DocumentRoot /var/www/www.anet.es
    	<Directory />
    		Options FollowSymLinks
    		AllowOverride None
    	</Directory>
    	<Directory /var/www/www.anet.es>
    		Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
    		AllowOverride None
    		Order allow,deny
    		allow from all
    	</Directory>
    
    	ScriptAlias /cgi-bin/ /usr/lib/cgi-bin/
    	<Directory "/usr/lib/cgi-bin">
    		AllowOverride None
    		Options +ExecCGI -MultiViews +SymLinksIfOwnerMatch
    		Order allow,deny
    		Allow from all
    	</Directory>
    
    	ErrorLog /var/log/apache2/error.log
    
    	# Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit,
    	# alert, emerg.
    	LogLevel warn
    
    	CustomLog /var/log/apache2/access.log combined
    	ServerSignature On
    
        Alias /doc/ "/usr/share/doc/"
        <Directory "/usr/share/doc/">
            Options Indexes MultiViews FollowSymLinks
            AllowOverride None
            Order deny,allow
            Deny from all
            Allow from 127.0.0.0/255.0.0.0 ::1/128
        </Directory>
    
    </VirtualHost>
    
    And it is my Vhosts_ispconfig.conf

    Code:
    ###################################
    #
    # ISPConfig vHost Configuration File
    #         Version 1.0
    #
    ###################################
    #
    NameVirtualHost 192.168.1.100:80
    <VirtualHost 192.168.1.100:80>
      ServerName localhost
      ServerAdmin [email protected]
      DocumentRoot /var/www/sharedip
      <IfModule mod_rewrite.c>
        RewriteEngine on
        RewriteCond %{REQUEST_METHOD} ^(TRACE|TRACK)
        RewriteRule .* - [F]
      </IfModule>
    </VirtualHost>
    #
    #
    ######################################
    # Vhost: www.anet.es:80
    ######################################
    #
    #
    <VirtualHost 192.168.1.100:80>
    ServerName www.anet.es:80
    ServerAdmin [email protected]
    DocumentRoot /var/www/web11/web
    ServerAlias anet.es
    DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
    ErrorLog /var/www/web11/log/error.log
    AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
    php_admin_flag safe_mode Off
    Alias /error/ "/var/www/web11/web/error/"
    ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
    ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
    ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
    ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
    ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
    ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
    ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
    AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web11/user/$1/web/$3
    AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web11/user/$1/web/$3
    <IfModule mod_rewrite.c>
      RewriteEngine on
      RewriteCond %{REQUEST_METHOD} ^(TRACE|TRACK)
      RewriteRule .* - [F]
    </IfModule>
    </VirtualHost>
    #
    #
    #
    The site is running but www.anet.es only shows a directory structure of the web, and www.anet.es/joomla (directory installation) only shows this

    Code:
    <?php
    /**
    * @version		$Id: index.php 10381 2008-06-01 03:35:53Z pasamio $
    * @package		Joomla
    * @copyright	Copyright (C) 2005 - 2008 Open Source Matters. All rights reserved.
    * @license		GNU/GPL, see LICENSE.php
    * Joomla! is free software. This version may have been modified pursuant
    * to the GNU General Public License, and as distributed it includes or
    * is derivative of works licensed under the GNU General Public License or
    * other free or open source software licenses.
    * See COPYRIGHT.php for copyright notices and details.
    */
    
    // Set flag that this is a parent file
    define( '_JEXEC', 1 );
    
    define('JPATH_BASE', dirname(__FILE__) );
    
    define( 'DS', DIRECTORY_SEPARATOR );
    
    require_once ( JPATH_BASE .DS.'includes'.DS.'defines.php' );
    require_once ( JPATH_BASE .DS.'includes'.DS.'framework.php' );
    
    JDEBUG ? $_PROFILER->mark( 'afterLoad' ) : null;
    
    /**
     * CREATE THE APPLICATION
     *
     * NOTE :
     */
    $mainframe =& JFactory::getApplication('site');
    
    /**
     * INITIALISE THE APPLICATION
     *
     * NOTE :
     */
    // set the language
    $mainframe->initialise();
    
    JPluginHelper::importPlugin('system');
    
    // trigger the onAfterInitialise events
    JDEBUG ? $_PROFILER->mark('afterInitialise') : null;
    $mainframe->triggerEvent('onAfterInitialise');
    
    /**
     * ROUTE THE APPLICATION
     *
     * NOTE :
     */
    $mainframe->route();
    
    // authorization
    $Itemid = JRequest::getInt( 'Itemid');
    $mainframe->authorize($Itemid);
    
    // trigger the onAfterRoute events
    JDEBUG ? $_PROFILER->mark('afterRoute') : null;
    $mainframe->triggerEvent('onAfterRoute');
    
    /**
     * DISPATCH THE APPLICATION
     *
     * NOTE :
     */
    $option = JRequest::getCmd('option');
    $mainframe->dispatch($option);
    
    // trigger the onAfterDispatch events
    JDEBUG ? $_PROFILER->mark('afterDispatch') : null;
    $mainframe->triggerEvent('onAfterDispatch');
    
    /**
     * RENDER  THE APPLICATION
     *
     * NOTE :
     */
    $mainframe->render();
    
    // trigger the onAfterRender events
    JDEBUG ? $_PROFILER->mark('afterRender') : null;
    $mainframe->triggerEvent('onAfterRender');
    
    /**
     * RETURN THE RESPONSE
     */
    echo JResponse::toString($mainframe->getCfg('gzip'));
    
    If apache execute ispconfig without problem, why directory installation only sows the content of index.php
     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    I get a 404 error when Itry to access joomla. What's the output of
    Code:
    ls -la /var/www/web11/web
    ?
     
  9. vidalster

    vidalster New Member

    The output of: ls -la /var/www/web11/web

    total 20
    drwxrwxr-x 4 web11_vidalster web11 4096 2008-08-06 04:00 .
    drwxr-xr-x 9 web11_vidalster web11 4096 2008-08-22 11:06 ..
    drwxrwxr-x 2 web11_vidalster web11 4096 2008-08-05 21:08 error
    -rw-rw-r-- 1 web11_vidalster web11 1115 2008-08-05 21:08 index.html
    drwxr-xr-x 2 web11_vidalster web11 4096 2008-08-23 04:00 stats


    I trying to make it only in local network, i only need that itś works in my local server, i dont have anyone domain name in the internet web

    Thanks for you atention Falko
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    There is no joomla installed in the website. Maybe you forgot to enable the "administrator" checkbox of the user that you used to upload the website.
     
  11. vidalster

    vidalster New Member

    I didn't forgot to enable administrator for the user of this web,
    may be better to make a fresh install?
    Ispconfig are running and working ok, i dont believe thath a fresh install will be the solution, but if it is yours advices i follow them.
     
  12. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You dont have to reinstall ISPConfig.

    I dont know where you uploaded joomla, but it has definately not been uploaded to the website.

    Please install joomla to the folder /var/www/web11/web

    Here is a guide that explains the steps:

    http://www.howtoforge.com/joomla_ispconfig
     

Share This Page