Transport endpoint is not connected

Discussion in 'Installation/Configuration' started by -crisstm-, May 1, 2011.

  1. -crisstm-

    -crisstm- Banned

    Hi all!

    I install from this tutorial http://www.howtoforge.com/installin...tabase-cluster-on-debian-5.0-with-ispconfig-3 step by step, and i got this error:

    ns1:~# chown mysql:mysql /var/lib/mysql
    chown: cannot access `/var/lib/mysql': Transport endpoint is not connected

    from this point i can't do nothing, mysql daemon won't start

    ns1:~# lsmod | grep fuse
    fuse 42908 7

    when i try to start mysql:

    ns1:~# /etc/init.d/mysql start
    df: `/var/lib/mysql/.': Transport endpoint is not connected
    df: no file systems processed
    /etc/init.d/mysql: ERROR: The partition with /var/lib/mysql is too full! failed!

    i tried everithing but doesn't work, i try to install couple of times, same error.
    Please help!

    In this tutorial backports isn't work anymore.
    vi /etc/apt/sources.list
    and i added this line:
    deb http://backports.debian.org/debian-backports lenny-backports main contrib non-free
    is this correct?
    this
    deb http://www.backports.org/debian/ lenny-backports main contrib non-free is no available
    Thank's
     
  2. -crisstm-

    -crisstm- Banned

    this setup on centos 5 is possible?

    I am wondering if it's possible to make this setup on centos 5, because in debian i am newbie.
    Maybe someone write a tutorial to setup on centos Installing web,email and mysql database cluster (mirror) with ispconfig 3.
    Thank's a lot!
     
  3. falko

    falko Super Moderator

    Please check if there's free space left on the partition. What's the output of
    Code:
    df -h
    ?
     
  4. -crisstm-

    -crisstm- Banned

    output

    ns2:~# df -h
    Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
    /dev/hda1 73G 3.2G 67G 5% /
    tmpfs 502M 0 502M 0% /lib/init/rw
    udev 10M 704K 9.4M 7% /dev
    tmpfs 502M 0 502M 0% /dev/shm
    df: `/var/lib/mysql': Transport endpoint is not connected
    df: `/var/vmail': Transport endpoint is not connected
    df: `/var/www': Transport endpoint is not connected
     
  5. till

    till Super Moderator

    Seems as if glusterfs is not setup correctly or running. Try to strat glusterfs and if this dont help, then check the glusterfs logfiles for errors.
     
  6. -crisstm-

    -crisstm- Banned

    glusterfs

    ns2:~# /etc/init.d/glusterfs-server start
    ns2:~# df -h
    Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
    /dev/hda1 73G 3.2G 67G 5% /
    tmpfs 502M 0 502M 0% /lib/init/rw
    udev 10M 704K 9.4M 7% /dev
    tmpfs 502M 0 502M 0% /dev/shm
    df: `/var/lib/mysql': Transport endpoint is not connected
    df: `/var/vmail': Transport endpoint is not connected
    df: `/var/www': Transport endpoint is not connected

    i started glusterfs...where is the log location?
     
  7. -crisstm-

    -crisstm- Banned

    solved

    i found solution.
    type cmd:
    apt-get clean
    and the errors don't appear anymore.

    But remain one thing, mysql starts against glusterfs, how can i change this.
    i cbanged rc.2 rc.3 rc.4 rc.5to S14 glusterfs-server service to start, but mysql daemon starts the first. why?
    thank's
     
  8. falko

    falko Super Moderator

    Does MySQL use a higher value than S14?
     
  9. -crisstm-

    -crisstm- Banned

    mysql

    No, mysql is starting after glusterfs, but after restart the system. Strange.

    Now seems to working fine my cluster, but remain one big problem.
    When the master server goes down, the websites don't serve by the slave server. why?

    And who made the load balance? because is working fine. i like it!
    ISPConfig?

    Thank's
     
  10. Isterklister

    Isterklister New Member

    I cannot get rid of the "`/var/www': Transport endpoint is not connected".
    I also get following result on ls -l /var/
    d????????? ? ? ? ? ? www
    and I cannot access /var/www, /var/vmail or /var/lib/mysql

    How can I fix this small problem?

    ___________________
    Ubuntu 11.10 32 and 64 bit - same on both systems
    ISPConfig 3
    ___________________

    /Pelle
     

Share This Page