The perfect setup *Postfix With SMTP-AUTH And TLS* assistance needed!!

Discussion in 'Server Operation' started by andyc, Mar 8, 2007.

  1. andyc

    andyc New Member

    Hi guys.
    Whata fantastic site..no wonder it has a google PR of 7!!
    Anyway, I am pretty new to unix (12 months my own server) and I have just done Till Brehms guide to setting up

    http://www.howtoforge.com/perfect_setup_centos_4.4_p5


    Postfix With SMTP-AUTH And TLS setup.

    Really excellent tutorial by Till (THANKS Till! :) ) and I learnt a lot about this install..but now Im a little stuck :confused:

    To start with I want to add some pop3s accounts. I had them working on a previous server, all domains and MX records are setup right but I just need to add them to this server.

    Can anyone tell me how I add users for example:

    andrew@domain.com

    robert@domainb.com

    sue@domainx.co.uk, and rob@domainx.co.uk

    and so on?? (pop3 or/and pop3s so I understand both ways)

    Also, how do I setup SMTP further for use with Outlook or another email client?

    THanks guys..I would really appreciate assistance as I want to do this right :)
     
  2. andyc

    andyc New Member

    or does anyone know of even a good howto or tutorial??
     
  3. falko

    falko Super Moderator

  4. andyc

    andyc New Member

    Thanks for the reply Falco ;)
    I am very tempted to install a control panel such as ISP config just for ease of use in the future with managing my own sites.... what is the cost of this , do you know?
    It surely cannot be open source? I see you are a co author of this so you must know these answers :D
    Do development costs get paid for by your supporting the application?
    i am very impressed by it and have heard of it before but may well install it very soon
     
  5. andyc

    andyc New Member

    Also...the link is for IMAP and I want pop3s ;)

    I did the seup though and couldnt get it working :confused:
    What do I put in my

    IMAP server:
    and SMTP server:

    boxes in outlook?

    I just put the server name...server#.blabla.com

    didnt work at all and I followed the guide religously!!
    Looks like I might be installing ISPconfig tomorrw at this rate :D
     
  6. falko

    falko Super Moderator

    It's free and comes under a BSD license. Take a look at www.ispconfig.org .

    That's no difference as long as pop3s is running. You can check by running
    Code:
    netstat -tap
    Any FQDN or IP address that points to your server. To rule out DNS problems for now, I suggest you try the IP address first.
     
  7. andyc

    andyc New Member

    Ispconfig looks very impressive.I may well install it very soon at this rate but I want to sort this gremlin first or I imagine it will cause me problems with ispconfig too

    All ports are open for pop3 , pop3s IMAP smtp etc
    FQDN resolves fine
    Outlook pop3 account runs all tests on account fine (and imap seems ok)
    except neitehr will sennd an email using my domain


    : Relay access denied


    Heres my virtual file

    Anyone have any ideas what is wrong??
    I did have local-host-domains line in and this file in etc/postfix/ but it made no difference and it was not shown in postfix config manuals so I removed it!!
     

    Attached Files:

    Last edited: Mar 11, 2007
  8. andyc

    andyc New Member

    ok.
    So this is really annoying me now!!!
    ive tried for hours to get this working and Im still getting relay access denied :mad: :mad:
    Any ideas guys?

    I have tried emailing myself via bash and I recieve zero email and it says email sent (then removed but is that from the queue?) :confused:

    Heres main.cnf for what its worth:(

    All other items are commented or totally bog standard post fix config like queue_directory = /var/spool/postfix...

    My virtual file is called "virtual"
    Ive also had the local-host-names directive in teh conf file and the associated file in postfix dir but it still doesnt work!! (and I get log message saying domain.com shouldnt be listed in mydestination and virtual_alias_domains ...

    Could it be a network setting I need to look into??

    please help!!!
     
    Last edited: Mar 11, 2007
  9. falko

    falko Super Moderator

    Sending has nothing to do with POP3 and IMAP.
    Please make sure that "Server requires authentication." is enabled in your email client.
     
  10. andyc

    andyc New Member

    hi
    thanks Falco.
    Is it possible that there is a problem with my ISP mx record for the domain ??!
    Authentification is ticked yes.

    I had the domain working and it sent and received fine to other domains on the net.
    Now. I am getting messages back in only the imap folder?
    saying
    I cant find the directive Ive changed that would cause this?
     
  11. andyc

    andyc New Member

    ok. The problem is now fixed.
    My hunch was right. The main domain I was testing with has a corrupt MX record with my Nameparking service 123-reg.co.uk :mad: :mad:

    #dig mydomain.com mx

    Absolutely unbelievable...
    Has this ever happened to anyone else?
    and if I install ISP config do I run my own nameservers and DNS so this problem will never happen again??

    Falco..if you fancy doing an install on my centos4.4 server please pm me. I cant see it in the list on the site for ispconfig. thanks

    And yes...the mx record is set correctly with a full stop at the end.

    Like mail.mydomain.com.
     
    Last edited: Mar 11, 2007
  12. falko

    falko Super Moderator

    That's totally up to you.

    The tutorial is listed on ispconfig.org. The URL is http://www.howtoforge.com/perfect_setup_centos_4.4 . :)
     

Share This Page