suphp error

Discussion in 'General' started by bseibenick, Jan 13, 2010.

  1. bseibenick

    bseibenick New Member

    I just happened to add a new site using suphp and I get a 500 error executing any php page. The log file shows this:

    [Tue Jan 12 18:19:07 2010] [error] [client 99.62.58.126] SoftException in Application.cpp:555: Directory /var/www/clients/client2/web16/web is not owned by web15
    [Tue Jan 12 18:19:07 2010] [error] [client 99.62.58.126] Premature end of script headers: index.php

    Web16 is the correct web. I am not sure why it thinks web15 should own it...

    Any suggestions?

    Thanks,
    Brian
     
  2. till

    till Super Moderator

    Thats a bit strange indeed. Please post the output of:

    ls -la /var/www/clients/client2/web16
     
  3. bseibenick

    bseibenick New Member

    [root@dev1 web]# ls -la /var/www/clients/client2/web16
    total 24
    drwxr-x--x 6 web16 client2 4096 Jan 12 18:07 .
    drwxr-xr-x 4 root root 4096 Jan 12 18:07 ..
    drwxr-x--x 2 web16 client2 4096 Jan 12 18:07 cgi-bin
    lrwxrwxrwx 1 root root 48 Jan 12 18:07 log -> /var/log/ispconfig/httpd/mailmig.domain.com
    drwxr-x--x 2 web16 client2 4096 Jan 12 18:07 ssl
    drwxrwxrwx 2 web16 client2 4096 Jan 12 18:07 tmp
    drwx--x--- 5 web16 client2 4096 Jan 12 21:28 web
    [root@dev1 web]#

    Thanks,
    Brian
     
  4. till

    till Super Moderator

    1) Which exact ISPConfig version do you use?
    2) On the options tab of the website settings, what is listed as "Linux user" there?
     
  5. bseibenick

    bseibenick New Member

    I am running 3.0.1.6.

    The Linux user is web16 and the linux group is client2.

    Brian
     
  6. till

    till Super Moderator

    I guess you moved the site or copied some files from another site that was owned by user web15. Please run:

    chown -R web16:client2 /var/www/clients/client2/web16/web
     
  7. bseibenick

    bseibenick New Member

    I had tried that previously no luck. I finally just deleted the site, recreated it and reuploaded my php test file and everything worked.

    Not sure how to explain that one...

    Brian
     

Share This Page