Subdomain creation problem / DNS problem

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Zebulon90, Feb 7, 2013.

  1. Zebulon90

    Zebulon90 New Member

    Hi,

    After nearly two days of research, I decided to explain my problem here...

    I have a website (eve-admin.com) defined in a ISPConfig3 server. It works very well.

    A want to create a subdomain (dev.eve-admin.com), but not in a directory of eve-admin.com (for a development environment)
    For that, I created a new domain in the same serveur : dev.eve-admin.com
    According to your documentation, this is supposed to work. The website tree is created correctly.

    Problem :
    Connection in dev.eve-admin.com arrives on the main site www.eve-admin.com ...
    I fear I have missed a step :(


    ISPConfig Configuration:

    Main domain :
    Domain : eve-admin.com
    Auto subdomain : www.
    redirect type : no redirection
    SEO Redirect : no redirection
    Active : yes

    "dev." domain:
    Domain : dev.eve-admin.com
    Auto subdomain : no
    redirect type : no redirection
    SEO Redirect : no redirection
    Active : yes

    DNS Configuration (managed in OVH):
    Code:
    $TTL 86400
    @	IN SOA dnsxx.ovh.net. tech.ovh.net. (2013020612 86400 3600 3600000 86400)
                             IN NS     dnsxx.ovh.net.
                             IN NS     nsxx.ovh.net.
                             IN A      xx.xx.xx.xx
    dev                      IN CNAME  eve-admin.com.
    ftp                      IN CNAME  eve-admin.com.
    www                      IN CNAME  eve-admin.com.
    
    (I removed all unnecessary lines)

    That's all. I hope you find a solution to my problem...

    Thank you in advance for your help

     
    Last edited: Feb 7, 2013
  2. till

    till Super Moderator

    Please check that you select the same IP or * in the dev subdomain that you use for the other site. The most common reason when a request shws the wrong site is that IP addresses and * are mixed in site settings, a IP address has precedence in this case so all requests to a site that uses * will be redirectd to the site that uses the IP.

    The other site settings and dns record you posted is ok.
     
  3. Zebulon90

    Zebulon90 New Member

    I've only one IP address set in the server.
    But it's right : the dev's domain "IP Address" field was configured with "*" while for main's domain it's "46.xx.xx.xx"

    I corrected (both with IP address).

    Result : both website (dev.eve-admin.com and www.eve-admin.com) are redirected to dev's domain...
    I'll try to set "IP Address" to "*" for both, but it's the same : both are redirected to dev's domain...

    It's a first step, but not the end of the road :(
     
  4. till

    till Super Moderator

    Please post or attach the vhost files (they are in /etc/apache2/sites-available/) of both sites and post the ouput of:

    ls -la /etc/apache2/sites-available/
    ls -la /etc/apache2/sites-enabled/
     
  5. Zebulon90

    Zebulon90 New Member

    eve-admin.com.vhost :
    Code:
    <Directory /var/www/eve-admin.com>
        AllowOverride None
        Order Deny,Allow
        Deny from all
    </Directory>
    
    <VirtualHost 46.105.12.37:80>
          DocumentRoot /var/www/eve-admin.com/web
    
        ServerName eve-admin.com
        ServerAlias www.eve-admin.com
        ServerAdmin webmaster@eve-admin.com
    
        ErrorLog /var/log/ispconfig/httpd/eve-admin.com/error.log
    
        Alias /error/ "/var/www/eve-admin.com/web/error/"
        ErrorDocument 400 /error/400.html
        ErrorDocument 401 /error/401.html
        ErrorDocument 403 /error/403.html
        ErrorDocument 404 /error/404.html
        ErrorDocument 405 /error/405.html
        ErrorDocument 500 /error/500.html
        ErrorDocument 502 /error/502.html
        ErrorDocument 503 /error/503.html
    
        <IfModule mod_ssl.c>
        </IfModule>
    
        <Directory /var/www/eve-admin.com/web>
            Options FollowSymLinks
            AllowOverride All
            Order allow,deny
            Allow from all
    
            # ssi enabled
            AddType text/html .shtml
            AddOutputFilter INCLUDES .shtml
            Options +Includes
        </Directory>
        <Directory /var/www/clients/client0/web1/web>
            Options FollowSymLinks
            AllowOverride All
            Order allow,deny
            Allow from all
    
            # ssi enabled
            AddType text/html .shtml
            AddOutputFilter INCLUDES .shtml
            Options +Includes
        </Directory>
    
    
    
        # cgi enabled
            <Directory /var/www/clients/client0/web1/cgi-bin>
          Order allow,deny
          Allow from all
        </Directory>
        ScriptAlias  /cgi-bin/ /var/www/clients/client0/web1/cgi-bin/
        AddHandler cgi-script .cgi
        AddHandler cgi-script .pl
        # Clear PHP settings of this website
        <FilesMatch "\.ph(p3?|tml)$">
            SetHandler None
        </FilesMatch>
        # php as fast-cgi enabled
            # For config options see: http://httpd.apache.org/mod_fcgid/mod/mod_fcgid.html
        <IfModule mod_fcgid.c>
            IdleTimeout 300
            ProcessLifeTime 3600
            # MaxProcessCount 1000
            DefaultMinClassProcessCount 0
            DefaultMaxClassProcessCount 100
            IPCConnectTimeout 3
            IPCCommTimeout 360
            BusyTimeout 300
        </IfModule>
        <Directory /var/www/eve-admin.com/web>
            AddHandler fcgid-script .php .php3 .php4 .php5
            FCGIWrapper /var/www/php-fcgi-scripts/web1/.php-fcgi-starter .php
            Options +ExecCGI
            AllowOverride All
            Order allow,deny
            Allow from all
        </Directory>
        <Directory /var/www/clients/client0/web1/web>
            AddHandler fcgid-script .php .php3 .php4 .php5
            FCGIWrapper /var/www/php-fcgi-scripts/web1/.php-fcgi-starter .php
            Options +ExecCGI
            AllowOverride All
            Order allow,deny
            Allow from all
        </Directory>
    
    
        # add support for apache mpm_itk
        <IfModule mpm_itk_module>
          AssignUserId web1 client0
        </IfModule>
    
        <IfModule mod_dav_fs.c>
              # Do not execute PHP files in webdav directory
          <Directory /var/www/clients/client0/web1/webdav>
                <FilesMatch "\.ph(p3?|tml)$">
              SetHandler None
            </FilesMatch>
          </Directory>
          DavLockDB /var/www/clients/client0/web1/tmp/DavLock
          # DO NOT REMOVE THE COMMENTS!
          # IF YOU REMOVE THEM, WEBDAV WILL NOT WORK ANYMORE!
          # WEBDAV BEGIN
          # WEBDAV END
        </IfModule>
    
    
    </VirtualHost>
    
    dev.eve-admin.com.vhost :
    Code:
    <Directory /var/www/dev.eve-admin.com>
        AllowOverride None
        Order Deny,Allow
        Deny from all
    </Directory>
    
    <VirtualHost 46.105.12.37:80>
          DocumentRoot /var/www/dev.eve-admin.com/web
    
        ServerName dev.eve-admin.com
        ServerAdmin webmaster@dev.eve-admin.com
    
        ErrorLog /var/log/ispconfig/httpd/dev.eve-admin.com/error.log
    
        Alias /error/ "/var/www/dev.eve-admin.com/web/error/"
        ErrorDocument 400 /error/400.html
        ErrorDocument 401 /error/401.html
        ErrorDocument 403 /error/403.html
        ErrorDocument 404 /error/404.html
        ErrorDocument 405 /error/405.html
        ErrorDocument 500 /error/500.html
        ErrorDocument 502 /error/502.html
        ErrorDocument 503 /error/503.html
    
        <IfModule mod_ssl.c>
        </IfModule>
    
        <Directory /var/www/dev.eve-admin.com/web>
            Options FollowSymLinks
            AllowOverride All
            Order allow,deny
            Allow from all
    
            # ssi enabled
            AddType text/html .shtml
            AddOutputFilter INCLUDES .shtml
            Options +Includes
        </Directory>
        <Directory /var/www/clients/client0/web14/web>
            Options FollowSymLinks
            AllowOverride All
            Order allow,deny
            Allow from all
    
            # ssi enabled
            AddType text/html .shtml
            AddOutputFilter INCLUDES .shtml
            Options +Includes
        </Directory>
    
    
    
        # cgi enabled
            <Directory /var/www/clients/client0/web14/cgi-bin>
          Order allow,deny
          Allow from all
        </Directory>
        ScriptAlias  /cgi-bin/ /var/www/clients/client0/web14/cgi-bin/
        AddHandler cgi-script .cgi
        AddHandler cgi-script .pl
        # suexec enabled
        <IfModule mod_suexec.c>
          SuexecUserGroup web14 client0
        </IfModule>
        # Clear PHP settings of this website
        <FilesMatch "\.ph(p3?|tml)$">
            SetHandler None
        </FilesMatch>
        # php as fast-cgi enabled
            # For config options see: http://httpd.apache.org/mod_fcgid/mod/mod_fcgid.html
        <IfModule mod_fcgid.c>
            IdleTimeout 300
            ProcessLifeTime 3600
            # MaxProcessCount 1000
            DefaultMinClassProcessCount 0
            DefaultMaxClassProcessCount 100
            IPCConnectTimeout 3
            IPCCommTimeout 360
            BusyTimeout 300
        </IfModule>
        <Directory /var/www/dev.eve-admin.com/web>
            AddHandler fcgid-script .php .php3 .php4 .php5
            FCGIWrapper /var/www/php-fcgi-scripts/web14/.php-fcgi-starter .php
            Options +ExecCGI
            AllowOverride All
            Order allow,deny
            Allow from all
        </Directory>
        <Directory /var/www/clients/client0/web14/web>
            AddHandler fcgid-script .php .php3 .php4 .php5
            FCGIWrapper /var/www/php-fcgi-scripts/web14/.php-fcgi-starter .php
            Options +ExecCGI
            AllowOverride All
            Order allow,deny
            Allow from all
        </Directory>
    
    
        # add support for apache mpm_itk
        <IfModule mpm_itk_module>
          AssignUserId web14 client0
        </IfModule>
    
        <IfModule mod_dav_fs.c>
              # Do not execute PHP files in webdav directory
          <Directory /var/www/clients/client0/web14/webdav>
                <FilesMatch "\.ph(p3?|tml)$">
              SetHandler None
            </FilesMatch>
          </Directory>
          DavLockDB /var/www/clients/client0/web14/tmp/DavLock
          # DO NOT REMOVE THE COMMENTS!
          # IF YOU REMOVE THEM, WEBDAV WILL NOT WORK ANYMORE!
          # WEBDAV BEGIN
          # WEBDAV END
        </IfModule>
    
    
    </VirtualHost>
    
    ls -al /etc/apache2/sites-available/
    Code:
    root@vps14505:/etc/apache2/sites-available# ls -al /etc/apache2/sites-available/
    total 60
    drwxr-xr-x 2 root root 4096  7 févr. 13:13 .
    drwxr-xr-x 7 root root 4096  6 févr. 19:04 ..
    -rw-r--r-- 1 root root 1022 29 nov.  17:54 apps.vhost
    -rw-r--r-- 1 root root  692 13 sept. 04:53 default
    -rw-r--r-- 1 root root 7590 29 nov.  17:32 default-ssl
    -rw-r--r-- 1 root root 7251 13 sept. 04:53 default-ssl.dpkg-dist
    -rw-r--r-- 1 root root 3395  7 févr. 13:13 dev.eve-admin.com.vhost
    -rw-r--r-- 1 root root 3287  7 févr. 13:13 eve-admin.com.vhost
    -rw-r--r-- 1 root root 1248  7 sept.  2011 ispconfig.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 1774  6 févr. 16:59 ispconfig.vhost
    -rw-r--r-- 1 root root 4017 30 nov.  08:38 margelin.fr.vhost
    -rw-r--r-- 1 root root 4033 30 nov.  08:38 pulsar-inc.eu.vhost
    -rw-r--r-- 1 root root 4017 30 nov.  08:38 zebullon.fr.vhost
    
    ls -la /etc/apache2/sites-enabled/
    Code:
    root@vps14505:/etc/apache2/sites-available# ls -la /etc/apache2/sites-enabled/
    total 8
    drwxr-xr-x 2 root root 4096  7 févr. 08:29 .
    drwxr-xr-x 7 root root 4096  6 févr. 19:04 ..
    lrwxrwxrwx 1 root root   39 29 nov.  17:27 000-apps.vhost -> /etc/apache2/sites-available/apps.vhost
    lrwxrwxrwx 1 root root   26 29 nov.  17:27 000-default -> ../sites-available/default
    lrwxrwxrwx 1 root root   43 29 nov.  17:27 000-ispconfig.conf -> /etc/apache2/sites-available/ispconfig.conf
    lrwxrwxrwx 1 root root   44 29 nov.  17:27 000-ispconfig.vhost -> /etc/apache2/sites-available/ispconfig.vhost
    lrwxrwxrwx 1 root root   52  7 févr. 08:12 100-dev.eve-admin.com.vhost -> /etc/apache2/sites-available/dev.eve-admin.com.vhost
    lrwxrwxrwx 1 root root   48  7 févr. 08:29 100-eve-admin.com.vhost -> /etc/apache2/sites-available/eve-admin.com.vhost
    lrwxrwxrwx 1 root root   30 29 nov.  17:27 default-ssl -> ../sites-available/default-ssl
    lrwxrwxrwx 1 root root   46 30 nov.  08:38 margelin.fr.vhost -> /etc/apache2/sites-available/margelin.fr.vhost
    lrwxrwxrwx 1 root root   48 30 nov.  08:37 pulsar-inc.eu.vhost -> /etc/apache2/sites-available/pulsar-inc.eu.vhost
    lrwxrwxrwx 1 root root   46 30 nov.  08:38 zebullon.fr.vhost -> /etc/apache2/sites-available/zebullon.fr.vhost
    
     
  6. Zebulon90

    Zebulon90 New Member

    up !
    The problem still exists...
    All subdomains are redirected to dev.eve-admin.com

    Any idea ?
     
  7. till

    till Super Moderator

    The vhost files are ok. Do you get any errors when you restart apache?
     
  8. Zebulon90

    Zebulon90 New Member

    A restart server to see if any errors occur :

    - No error in /var/log/apache2/error.log :
    Code:
    [Sun Feb 10 06:25:09 2013] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
    [Sun Feb 10 06:25:09 2013] [notice] Digest: done
    [Sun Feb 10 06:25:10 2013] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
    [Sun Feb 10 06:25:10 2013] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
    [Sun Feb 10 06:25:10 2013] [notice] Apache/2.2.16 (Debian) DAV/2 mod_fcgid/2.3.6 PHP/5.3.3-7+squeeze14 with Suhosin-Patch mod_ruby/1.2.6 Ruby/1.8.7(2010-08-16) mod_ssl/2.2.16 OpenSSL/0.9.8o configured -- resuming normal operations
    [Sun Feb 10 06:25:10 2013] [warn] long lost child came home! (pid 26878)
    [Mon Feb 11 13:47:37 2013] [error] [client 178.33.44.159] client sent HTTP/1.1 request without hostname (see RFC2616 section 14.23): /w00tw00t.at.ISC.SANS.DFind:)
    [Tue Feb 12 10:42:41 2013] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    [Tue Feb 12 10:44:17 2013] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
    [Tue Feb 12 10:44:17 2013] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
    [Tue Feb 12 10:44:17 2013] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/lib/apache2/suexec)
    [Tue Feb 12 10:44:17 2013] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
    [Tue Feb 12 10:44:17 2013] [notice] Digest: done
    [Tue Feb 12 10:44:21 2013] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
    [Tue Feb 12 10:44:21 2013] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
    [Tue Feb 12 10:44:21 2013] [notice] Apache/2.2.16 (Debian) DAV/2 mod_fcgid/2.3.6 PHP/5.3.3-7+squeeze14 with Suhosin-Patch mod_ruby/1.2.6 Ruby/1.8.7(2010-08-16) mod_ssl/2.2.16 OpenSSL/0.9.8o configured -- resuming normal operations
    
    - No error in /var/log/apache2/access.log :

    - No log in /var/log/ispconfig/httpd/eve-admin.com in the last 5 days

    - in /var/log/ispconfig/httpd/dev.eve-admin.com/access.log :
    Code:
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /index.html HTTP/1.1" 200 5883 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /css/bootstrap.css HTTP/1.1" 200 17910 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /css/bootstrap-responsive.css HTTP/1.1" 200 4201 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /css/style.css HTTP/1.1" 200 10437 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /css/style-responsive.css HTTP/1.1" 200 1224 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery-1.7.2.min.js HTTP/1.1" 200 33622 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/bootstrap.js HTTP/1.1" 200 10610 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.cookie.js HTTP/1.1" 200 837 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/fullcalendar.min.js HTTP/1.1" 200 18472 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.dataTables.min.js HTTP/1.1" 200 21072 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery-ui-1.8.21.custom.min.js HTTP/1.1" 200 51809 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/excanvas.js HTTP/1.1" 200 12470 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.flot.min.js HTTP/1.1" 200 12844 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.flot.pie.min.js HTTP/1.1" 200 3260 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.flot.stack.js HTTP/1.1" 200 1928 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.flot.resize.min.js HTTP/1.1" 200 625 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.chosen.min.js HTTP/1.1" 200 5872 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.uniform.min.js HTTP/1.1" 200 2106 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.cleditor.min.js HTTP/1.1" 200 5359 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.noty.js HTTP/1.1" 200 2488 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.raty.min.js HTTP/1.1" 200 2591 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.elfinder.min.js HTTP/1.1" 200 40999 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    78.125.13.147 - - [12/Feb/2013:11:18:02 +0100] "GET /js/jquery.iphone.toggle.js HTTP/1.1" 200 2304 "http://www.eve-admin.com/index.html" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0"
    
    We see the www.eve-admin.com call...

    - in /var/log/ispconfig/httpd/dev.eve-admin.com/error.log :
    Code:
    [Tue Feb 12 10:22:07 2013] [error] [client 37.59.88.213] client denied by server configuration: /usr/share/phpmyadmin/libraries/select_lang.lib.php
    [Tue Feb 12 10:22:07 2013] [error] [client 37.59.88.213] client denied by server configuration: /var/www/dev.eve-admin.com/web/error/403.html
    [Tue Feb 12 11:17:44 2013] [error] [client 78.125.13.147] Directory index forbidden by Options directive: /var/www/dev.eve-admin.com/web/
    [Tue Feb 12 11:17:44 2013] [error] [client 78.125.13.147] client denied by server configuration: /var/www/dev.eve-admin.com/web/error/403.html
    [Tue Feb 12 11:17:45 2013] [error] [client 78.125.13.147] Directory index forbidden by Options directive: /var/www/dev.eve-admin.com/web/
    [Tue Feb 12 11:17:45 2013] [error] [client 78.125.13.147] client denied by server configuration: /var/www/dev.eve-admin.com/web/error/403.html
    [Tue Feb 12 11:17:49 2013] [error] [client 78.125.13.147] Directory index forbidden by Options directive: /var/www/dev.eve-admin.com/web/
    [Tue Feb 12 11:17:49 2013] [error] [client 78.125.13.147] client denied by server configuration: /var/www/dev.eve-admin.com/web/error/403.html
    [Tue Feb 12 11:17:50 2013] [error] [client 78.125.13.147] Directory index forbidden by Options directive: /var/www/dev.eve-admin.com/web/
    [Tue Feb 12 11:17:50 2013] [error] [client 78.125.13.147] client denied by server configuration: /var/www/dev.eve-admin.com/web/error/403.html
    
     
  9. nicky1320

    nicky1320 New Member

    I have the same problem

    I have the same problem!
    If I add by hand any record in /etc/bind/pri.any_domain.com, then I have problem with all domains,which I create after manual edit of /etc/bind/pri.any_domain.com. But all domains before the edit steel is worked fine.
    for example by hand I write in /etc/bind/pri.any_domain.com:
    ns1 3600 A 123.456.789.999
    ns2 3600 A 123.456.789.999

    * after edit by hand -> /etc/init.d/bind9 restart
     
    Last edited: Feb 12, 2013
  10. nicky1320

    nicky1320 New Member

    My problem is SOLVED

    my problem is SOLVED

    I use ISPConfig to add ns and ns1 after that restarted bind9 and I'm HAPPY whit my new perfect installed server! :)
     
  11. vaio

    vaio New Member

    Hello,
    can someone please check my procedure. I have looked at ISPConfig manual, but without luck of working result so I have followed this tutorial for Canonical DNS record and Creating subdomains (in ISPCONFIG) and tried again.

    I have domain.tld and would like to add standalone subdomain m.domain.tld

    In domain.tld DNS I added: m. / domain.tld:
    [​IMG]

    And than added 'New Website' by standard way for m.domain.tld

    I have waited 24h+ but config is not correct:

    Thank you for any useful advice!
    V.
     
  12. Parsec

    Parsec New Member

    There shouldn't be a "." after the "m" only after the domain.tld.
     
  13. vaio

    vaio New Member

    Hello Parsec,
    two days ago i have tried with m and domain.tld., but same result.

    Do you think it takes more than 48h to refresh WW? I used anonymouse.org to access site and from there it was my mentioned error.

    Do you think i should try m and 'SERVERIP'.?

    Procedure is ok (ignoring this settings) or is there any additional step to do?

    Thanks for reply!
     
  14. Parsec

    Parsec New Member

    In reality you can create it however you like, it doesn't have to be a CNAME it could be just a plain A record (like www is).

    But your main problem seems to be with the dns propogating. After creating it, the first thing you should check is if it resolves on the server itself with a simple host lookup or something ( host -a m.domain.tld ).

    As to refresh, thats what the TTL is for (time to live). It's in seconds so simply divide the number by 3600 to see how long (hours) before dns is supposed to propogate.

    Edit: TTL

    With reference to the TTL, it's for the remote server. So if you create a record at midday with a 12 hr TTL, and the first time a remote server looks up your domain is at 10pm, that means it won't check the dns again for an update until 10am the next day.
     
    Last edited: Feb 16, 2013
  15. vaio

    vaio New Member

    Dear Parsec, it propagates on server itself, since i get:
    So all i need to do is wait and see? If not, i will write results in few days.
    Thank you for efforts, friend!
     
  16. Parsec

    Parsec New Member

  17. vaio

    vaio New Member

Share This Page