Stuck in Jobqueue

Discussion in 'General' started by chris4brown, Oct 27, 2009.

  1. chris4brown

    chris4brown New Member

    We are running a multiserver setup and after running some updates we can no longer add sites, databases, or anything to the system.

    This is the only thing the system logs show once in debug mode. This is showing on all the servers.

    2009-10-27 10:40 odin.mpl.com Debug Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    2009-10-27 10:40 odin.mpl.com Debug No Updated records found, starting only the core.
    2009-10-27 10:40 odin.mpl.com Debug Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    2009-10-27 10:39 odin.mpl.com Debug Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    2009-10-27 10:39 odin.mpl.com Debug No Updated records found, starting only the core.
    2009-10-27 10:39 odin.mpl.com Debug Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    2009-10-27 10:38 odin.mpl.com Debug Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    2009-10-27 10:38 odin.mpl.com Debug No Updated records found, starting only the core.
    2009-10-27 10:38 odin.mpl.com Debug Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    2009-10-27 10:37 odin.mpl.com Debug Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    2009-10-27 10:37 odin.mpl.com Debug No Updated records found, starting only the core.
    2009-10-27 10:37 odin.mpl.com Debug Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    2009-10-27 10:36 odin.mpl.com Debug Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    2009-10-27 10:36 odin.mpl.com Debug No Updated records found, starting only the core.
    2009-10-27 10:36 odin.mpl.com Debug Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock

    It is showing to updated records but the jobqueue is full. Can someone please help. Thanks

    I forgot to mention we are using Ubuntu 9.04 and ISPConfig 3.0.1.6
     
    Last edited: Oct 27, 2009
  2. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Looks as if you enabled debugging on the wrong server. Please enable debugging on the slave server and check the monitor again.
     
  3. chris4brown

    chris4brown New Member

    /usr/local/ispconfig/server/server.sh27.10.2009-13:54 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    27.10.2009-13:54 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
    27.10.2009-13:54 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    finished.


    This is what I am getting on both of the slave servers. Any ideas? It should be finding records because the queue is full. What else could it be?
     
  4. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Please check the jobqueue on the master server if the server_id of the records which are stored (in the sys_datalog) table is identical to the server_id in the /usr/local/ispconfig/server/lib/config.inc.php file on the slave(s). Also check if you are able to login from the slave to the master mysql db with the mysql master username and password stored in this file.
     
  5. chris4brown

    chris4brown New Member

    Should this line be this way on the slave

    $conf["dbmaster_host"] = 'localhost';

    Shouldn't this be the address for the master server?
     
  6. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Yes, this should be the hostname of the master server.
     
  7. chris4brown

    chris4brown New Member

    Everything works again!
    When I ran the update on the slave servers I ran ispconfig_update.sh Did this mess up the configuration file or what could have done this?
     
  8. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    The updater should have asked you for the servername of the master server during the update (this is new in the 3.0.1.6 updater). Did you remeber if you answered this with localhost or the master server name?

    The exact question was "MySQL master server hostname".
     
  9. chris4brown

    chris4brown New Member

    I really don't remember, that was a week ago. I really do appreciate all the help. Thank you so much!
     

Share This Page