Statistics error

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Piccent, Mar 9, 2006.

  1. Piccent

    Piccent New Member

    Hi,

    I've a little problem, I checked the statistics of one of my domains, and noticed that there must be s.th. wrong:

    Speicherplatz gesamt: unlimitiert MB
    verbraucht: 169.00M

    /web 212K
    /user 252K
    /log 32K
    /cgi-bin 4.0K
    /ssl 4.0K
    /phptmp 4.0K
    /backup 169M

    Traffic├╝bersicht (in MB):
    Monat Web FTP Mail Gesamt
    03/2006: 0.03 0.00 5.79 5.82
    02/2006: 0.01 0.00 0.01 0.02
    Gesamt: 0.04 0.00 5.80 5.84

    I uploaded with IMAP all my local mails some days ago and got only 5,84 MB Traffic. The mail folder is about 160 MB. The other problem is, that the "/user" usage must be wrong too, because there is the maildir with 160 MB mails in. You can see this at the "/backup" usage.

    Greetz

    Marc
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    This is a permission problem. The "du" command executed by the admispconfig user does not "see" all your files.

    Please have a look here on how to configure ISPConfig stistics with du:

    http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2064

    To your IMAP problem:

    The mail stats can count only smtp traffic at the moment, not IMAP.
     
  3. Piccent

    Piccent New Member

    Ok, thx! I installed and configured sudo now, tomorrow morning I'll see if it works...

    Will the IMAP-traffic be counted in the next version of ISPConfig???

    Greetz

    Marc
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    The IMAP traffic is already counted. Till wasn't up to date when he posted that. ;)
     
  5. Piccent

    Piccent New Member

    But why i've only 6 MB Traffic, although I've uploaded 160 MB of maildata via IMAP?
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    When you upload something with IMAP, do you see anything in the mail log?
     
  7. Piccent

    Piccent New Member

    Here is the tail of mail.info:

    Mar 11 17:51:01 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:51:05 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:55:37 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:55:38 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_all, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_ca, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web11_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP


    And here the tail of mail.log

    Mar 11 17:32:15 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web11_wolkerseder, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=0, time=1804, starttls=1
    Mar 11 17:32:17 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web16_wolkerseder, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=0, time=1806, starttls=1
    Mar 11 17:32:18 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web16_ca, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=301, body=5769, time=1807, starttls=1
    Mar 11 17:32:19 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=289, body=8915, time=1808, starttls=1
    Mar 11 17:32:19 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_all, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=1013, body=11810, time=1808, starttls=1
    Mar 11 17:32:34 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=289, body=8915, time=1808, starttls=1
    Mar 11 17:32:46 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=0, time=1808, starttls=1
    Mar 11 17:33:00 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_all, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=0, time=1803, starttls=1
    Mar 11 17:33:09 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web3_all, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=0, time=1802, starttls=1
    Mar 11 17:33:16 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web16_ca, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=301, body=5769, time=1808, starttls=1
    Mar 11 17:49:58 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
    Mar 11 17:50:06 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:50:15 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
    Mar 11 17:50:16 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:50:17 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
    Mar 11 17:50:17 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:50:56 cyclops imapd-ssl: DISCONNECTED, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], headers=0, body=39617, time=39, starttls=1
    Mar 11 17:51:00 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
    Mar 11 17:51:01 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:51:04 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
    Mar 11 17:51:05 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:55:34 cyclops imapd-ssl: Connection, ip=[::ffff:81.169.236.104]
    Mar 11 17:55:35 cyclops last message repeated 4 times
    Mar 11 17:55:37 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:55:38 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web3_all, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web16_ca, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP
    Mar 11 17:55:39 cyclops imapd-ssl: LOGIN, user=web11_w, ip=[::ffff:81.169.236.104], protocol=IMAP


    I moved a couple of mail from one account to another and uploaded 2 mails from a local folder...
     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    There's no traffic logged, so ISPConfig cannot know about it. That's why you don't see the traffic in the statistics.
     
  9. Piccent

    Piccent New Member

    How should I activate the traffic logging???
     

Share This Page