Start ISPCONFIG3 help

Discussion in 'Installation/Configuration' started by dejvic, Nov 7, 2018.

  1. dejvic

    dejvic New Member

    Attached Files:

  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    It might be that you have not added the domain of the server in dns yet. Try using the IP address that the installer showed instead of the domain name.
     
  3. dejvic

    dejvic New Member

    im sorry, it´s the same problem.
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

  5. dejvic

    dejvic New Member

    [email protected]:/home/vana# cat htf_report.txt | more

    ##### SERVER #####
    IP-address (as per hostname): ***.***.***.***
    [WARN] could not determine server's ip address by ifconfig
    [INFO] No ISPConfig found.

    ##### VERSION CHECK #####

    [INFO] php (cli) version is 7.2.10-0ubuntu***.***.***.***

    ##### PORT CHECK #####

    [WARN] Port 25 (SMTP server) seems NOT to be listening
    [WARN] Port 465 (SMTP server SSL) seems NOT to be listening
    [WARN] Port 22 (SSH server) seems NOT to be listening
    [WARN] Port 25 (SMTP server) seems NOT to be listening

    ##### MAIL SERVER CHECK #####

    [WARN] I found no "submission" entry in your postfix master.cf
    [INFO] this is not critical, but if you want to offer port 587 for smtp connecti
    ons you have to enable this.
    [WARN] I found no "smtps" entry in your postfix master.cf
    [INFO] this is not critical, but if you want to offer SSL for smtp (not TLS) connections you have to enable this.

    ##### RUNNING SERVER PROCESSES #####

    [INFO] I found the following web server(s):
    Apache 2 (PID 1255)
    [WARN] I could not determine which mail server is running.
    [INFO] I found the following pop3 server(s):
    Dovecot (PID 796)
    [INFO] I found the following imap server(s):
    Dovecot (PID 796)
    [INFO] I found the following ftp server(s):
    PureFTP (PID 1417)

    ##### LISTENING PORTS #####
    (pouze ()
    Místní (Adresa)
    [anywhere]:993 (796/dovecot)
    [anywhere]:995 (796/dovecot)
    [localhost]:10023 (1258/postgrey)
    [localhost]:10024 (1347/amavisd-new)
    [localhost]:10025 (1449/perl)
    [localhost]:3306 (1239/mysqld)
    [localhost]:11211 (831/memcached)
    [anywhere]:2222 (1117/sshd)
    [anywhere]:110 (796/dovecot)
    [anywhere]:143 (796/dovecot)
    [anywhere]:21 (1417/pure-ftpd)
    ***.***.***.***:53 (817/named)
    ***.***.***.***:53 (817/named)
    [localhost]:53 (817/named)
    ***.***.***.***:53 (622/systemd-resolve)
    [localhost]:953 (817/named)
    *:*:*:*::*:993 (796/dovecot)
    *:*:*:*::*:995 (796/dovecot)
    *:*:*:*::*:10023 (1258/postgrey)
    *:*:*:*::*:10024 (1347/amavisd-new)
    *:*:*:*::*:2222 (1117/sshd)
    [localhost]10 (796/dovecot)
    [localhost]43 (796/dovecot)
    *:*:*:*::*:80 (1255/apache2)
    *:*:*:*::*:21 (1417/pure-ftpd)
    *:*:*:*::*:53 (817/named)
    *:*:*:*::*:953 (817/named)
    *:*:*:*::*:443 (1255/apache2)




    ##### IPTABLES #####
    Chain INPUT (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination

    Chain FORWARD (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination

    Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination
     
  6. dejvic

    dejvic New Member

    Why is this error?
    [INFO] No ISPConfig found.
    when after instalation i had info: WELL DONE ......
     
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Seems indeed as if there is no ispconfig installed on the server. Please run the command:

    ls -la /usr/local/ispconfig

    and post the result.
     
    dejvic likes this.
  8. dejvic

    dejvic New Member

    directory or file does not exist
     

    Attached Files:

  9. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

  10. dejvic

    dejvic New Member

    Till thank you. I reinstall all server. There was problem with mysql. Now is all ok.
     
  11. dejvic

    dejvic New Member

    my problem persists :-(
    i can¨t receive emails. there are my logs.
    - syslog,mail
    port 110 is ok, but 25 isnt. i cant connect remotely to this port by telnet.
    and i have active firewall at ispconfig - there port are avalable

    any idea?
     

    Attached Files:

  12. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Seems as if you did not install ISPConfig as root user.
     
    dejvic likes this.
  13. dejvic

    dejvic New Member

    I'm sure I'm a root user.
    and what is now, remove ispconfig a install again?
     
  14. Jeremy007

    Jeremy007 Member

    Maybe next time you run the install use the "sudo" command to make sure everything is installed with the proper permission
     

Share This Page