Squirrelmail languages

Discussion in 'General' started by SamTzu, Aug 27, 2009.

  1. SamTzu

    SamTzu HowtoForge Supporter

    I'm having trouble in changing the language in Squirrelmail.
    I think the problem is with coding.
    I believe Squirrel tries to use ISO when my server is using UTF.

    How have you solved this issue?
     
  2. till

    till Super Moderator

    Create a new vhost for squirrelmail, install squirrelmail into this vhost and then set the page encoding for this vhost.
     
  3. SamTzu

    SamTzu HowtoForge Supporter

    Sounds complicated. I have never defined an alternative path for a squirrelmail installation.
    Can it be done with apt-get ?
     
  4. till

    till Super Moderator

    I recommed that you just download the squirrelmail tar.gz package from their website and install it in the vhost and do not use apt.
     
  5. SamTzu

    SamTzu HowtoForge Supporter

    I found an easier way.

    Choose ALL
    I kept the en_US.UTF-8 as the default.

    It will install language support for all the languages (It takes a while but so what :)

    After that is finnished

    Language preferences
    1. Default Language : fi_FI
    2. Default Charset : UTF-8
    3. Enable lossy encoding : false

    R Return to Main Menu
    C Turn color on
    S Save data
    Q Quit

    Command >> s


    And now it works...
     
    Last edited: Sep 1, 2009
  6. learning-linux

    learning-linux New Member

    GREAT ! This did it for me Thanx mate
     
  7. swiss420

    swiss420 New Member

    Dident seem to work for me. Default is now German under "display preferences" but squirrelmail still shows up in english. Using Ubuntu 10.04 with ISPConfig 3.0.2.2 followed the Perfect Server instructions closely.

    dpkg-reconfigure locales
    Generating locales...
    en_AG.UTF-8... up-to-date
    en_AU.UTF-8... up-to-date
    en_BW.UTF-8... up-to-date
    en_CA.UTF-8... up-to-date
    en_DK.UTF-8... up-to-date
    en_GB.UTF-8... up-to-date
    en_HK.UTF-8... up-to-date
    en_IE.UTF-8... up-to-date
    en_IN.UTF-8... up-to-date
    en_NG.UTF-8... up-to-date
    en_NZ.UTF-8... up-to-date
    en_PH.UTF-8... up-to-date
    en_SG.UTF-8... up-to-date
    en_US.UTF-8... up-to-date
    en_ZA.UTF-8... up-to-date
    en_ZW.UTF-8... up-to-date
    Generation complete.

    SquirrelMail Configuration:
    Language preferences
    1. Default Language : de_DE
    2. Default Charset : UTF-8

    Would anyone have a idea what else to try or check?
     
  8. falko

    falko Super Moderator

    I don't see de_DE here. Are you sure that you enabled it?
     
  9. swiss420

    swiss420 New Member

    I have not noticed that, thanks for the pointer. I did try other languages but I guess they are all not listed. I will do some more searching to figure out how to install it. Thanks.

    Ok figured it out.

    Edit: /var/lib/locales/supported.d/local
    Add: de_DE.ISO-8859-1 ISO-8859-1 or de_DE.UTF-8 UTF-8

    Run: dpkg-reconfigure locales

    Generating locales...
    de_DE.UTF-8... done

    That worked for me. Further information found here (German - wiki.ubuntuusers.de)


    Edit: I did try the above again on a different Server with less luck when I remembered on the last Server I did also modify the german array in /usr/share/squirrelmail/functions/i18n.php and added de_DE.UTF-8 to it. see below for example.

    I changed the following:
    to the following:
    Now it should definetly work sorry for that. (Your "Inbox" should now be "Posteingang" or whatever language you added above.)
     
    Last edited: Aug 6, 2010

Share This Page