Squirrel Mail Unknown user or password incorrect. (CentOS 5.6)

Discussion in 'Server Operation' started by erocha_resendiz, Sep 14, 2011.

  1. erocha_resendiz

    erocha_resendiz New Member

    hi everyone,

    This is my first post and i seriously need your help for finish my installation of my server CentOS 5.6; i use the tutorial http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.6-x86_64-ispconfig-3 and everything seems to go well, till i try to log in with a test account that i create on the ISPConfig 3.0.3 that i have on my server, the squirrelmail log in panel gives me this message:

    i check the /etc/maillog, and it got this:

    and i saw something else, when i run the next command it give's me this:

    i'm not very familiar with linux and stuff, i can tell u that this are the things that i guess are important right now but if you need more information, please let me know how to get it.

    PD: CentOS 5.6 and Squirrelmail version 1.4.8-5.el5.centos.10 if you're asking what version i have install

    thank you all for the patient and the help of course.
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are there any other errors in your mail log?

    Is SELinux disabled?
     
  3. CD_PlaYeR

    CD_PlaYeR New Member

    update ispconfig 3

    you should try to update ispconfig installation so it set up you services, prolly you installed squirrelmail after ispconfig3 or something messed up during installation. do it by typing:

    cd /tmp
    wget http://www.ispconfig.org/downloads/ISPConfig-3-stable.tar.gz
    tar xfz ISPConfig-3-stable.tar.gz
    cd ispconfig3_install/install/

    php -q update.php

    that will updaet ispconfig3 and set-up services
     
  4. erocha_resendiz

    erocha_resendiz New Member

    i already have the SELinux disable, i checked with the command "system-config-securitylevel-tui" and appears disabled.

    i did what you suggest and i got this during the update:

    Reconfigure Crontab? (yes,no) [yes]: yes

    Updating Crontab
    Restarting services ...
    Stopping MySQL: [ OK ]
    Starting MySQL: [ OK ]
    Shutting down postfix: [ OK ]
    Starting postfix: [ OK ]
    Stopping saslauthd: [ OK ]
    Starting saslauthd: [ OK ]
    Daemon [13470] terminated by SIGTERM
    Shutting down amavisd: [ OK ]
    amavisd stopped
    Starting amavisd: [ OK ]

    Stopping Clam AntiVirus Daemon: [ OK ]
    Starting Clam AntiVirus Daemon: Bytecode: Security mode set to "TrustSigned".
    [ OK ]
    Stopping Dovecot Imap: [FAILED]
    Error: Error in configuration file /etc/dovecot.conf line 715: Unknown protocol name (section changed in /etc/dovecot.conf at line 709)
    Fatal: Invalid configuration in /etc/dovecot.conf
    Starting Dovecot Imap: [FAILED]

    Stopping httpd: [ OK ]
    [Mon Sep 19 09:42:06 2011] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
    Starting httpd: [ OK ]
    Stopping pure-ftpd: [ OK ]
    Starting pure-ftpd: [ OK ]
    Update finished.

    i enter into the file on the specific lines and there is:

    what i need to do know??
     
  5. CD_PlaYeR

    CD_PlaYeR New Member

    try commencting out the mail_plugin and mail_plugin_dir
     
  6. CD_PlaYeR

    CD_PlaYeR New Member

    while fixing postfix on my Centos Server i thought about this,
    did you remove dovecot that is installed when you install the OS?
    if you haven't that's prolly the problem, you need to reinstall it with MYSQL support, here's the tuto so you can see -> http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.6-x86_64-ispconfig-3-p4

    else did you got an error after setting quota?
     
  7. erocha_resendiz

    erocha_resendiz New Member

    i did exactly what the tuto has on it and i see something curious, when you run the command yum install dovecot dovecot-sieve, it install the dovecot correctly but dovecot-sieve wasn't.

    Could this maybe a problem?

    and the problem of the dovecot i removed it first and then install without trouble; something else i reviewed on the ispconfig control panel, was the services status and everything its just fine, but i can get into test account yet.

    Could be dovecot-sieve not install, the principal problem for not login?
    Or what else could it be?

    thank you for all the help.
     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Yes, this is the problem. What does your /etc/yum.repos.d/atrpms.repo look like, and what's the output of
    Code:
    uname -a
    ?
     
  9. CD_PlaYeR

    CD_PlaYeR New Member

    like falko said you must do the modification as in the tuto to /etc/yum.repos.d/atrpms.repo

    and then you must import the gpg key as told in the tuto by diong:

    wget http://ATrpms.net/RPM-GPG-KEY.atrpms

    rpm --import RPM-GPG-KEY.atrpms
     
  10. erocha_resendiz

    erocha_resendiz New Member

    the atrpms.repo looks like this:

    Code:
    [atrpms]
    name=Red Hat Enterprise Linux 5 - x86_64 - ATrpms
    baseurl=http://dl.atrpms.net/el5-x86_64/atrpms/stable
    failovermethod=priority
    exclude=dovecot-2*
    includepkgs=dovecot dovecot-sieve
    
    #
    # requires stable
    #
    [atrpms-testing]
    name=Red Hat Enterprise Linux 5 - x86_64 - ATrpms testing
    baseurl=http://dl.atrpms.net/el5-x86_64/atrpms/testing
    failovermethod=priority
    enabled=1
    exclude=dovecot-2*
    includepkgs=dovecot dovecot-sieve
    
    #
    # requires stable and testing
    #
    [atrpms-bleeding]
    name=Red Hat Enterprise Linux 5 - x86_64 - ATrpms bleeding
    baseurl=http://dl.atrpms.net/el5-x86_64/atrpms/bleeding
    failovermethod=priority
    enabled=0
    and the output of the uname -a is:

    Linux d2.d.de.static.xlhost.com 2.6.18-238.19.1.el5 #1 SMP Fri Jul 15 07:32:29 EDT 2011 i686 i686 i386 GNU/Linux
     
  11. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Ok, this is what I suspected. You have a 32bit system, but use the x86_64 repos. Please try
    Code:
    [atrpms]
    name=Red Hat Enterprise Linux 5 - [COLOR="Red"]$basearc[/COLOR]h - ATrpms
    baseurl=http://dl.atrpms.net/el5-[COLOR="Red"]$basearch[/COLOR]/atrpms/stable
    failovermethod=priority
    exclude=dovecot-2*
    includepkgs=dovecot dovecot-sieve
    
    #
    # requires stable
    #
    [atrpms-testing]
    name=Red Hat Enterprise Linux 5 - [COLOR="Red"]$basearch[/COLOR] - ATrpms testing
    baseurl=http://dl.atrpms.net/el5-[COLOR="Red"]$basearch[/COLOR]/atrpms/testing
    failovermethod=priority
    enabled=1
    exclude=dovecot-2*
    includepkgs=dovecot dovecot-sieve
    
    #
    # requires stable and testing
    #
    [atrpms-bleeding]
    name=Red Hat Enterprise Linux 5 - [COLOR="Red"]$basearch[/COLOR] - ATrpms bleeding
    baseurl=http://dl.atrpms.net/el5-[COLOR="Red"]$basearch[/COLOR]/atrpms/bleeding
    failovermethod=priority
    enabled=0
    instead.
     
  12. erocha_resendiz

    erocha_resendiz New Member

    i made this changes but the squirrelmail, still dont works...

    let me know if you need access to the server and check anything that needs to be set up.

    thanks for all the help.
     
  13. erocha_resendiz

    erocha_resendiz New Member

    I been reading something about the problem of dovecot dovecot-sieve installation and all just say we need to wait for an update for the command:
    Code:
    yum install dovecot dovecot-sieve
    to runs correctly.

    if this is the problem for the squirrelmail to not function as it suppose, how i manually install it and do the configuration?

    i'm a little desperate, please help! anyone...
     

Share This Page