SpamSnake - missing /var/run/MailScanner/

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by mrtero, Jun 12, 2009.

  1. mrtero

    mrtero New Member

    I seem to have some trouble with finding a folder that keeps coming up if some logs.

    The following log is from /var/log/messages

    Code:
    tail -f /var/log/messages
    Code:
    Jun 12 10:18:19 postrens1 MailScanner: Cannot write pid file /var/run/MailScanner/MailScanner.pid, No such file or directory
    Jun 12 10:18:19 postrens1 MailScanner: MailScanner setting GID to www-data (33)
    Jun 12 10:18:19 postrens1 MailScanner: MailScanner setting UID to postfix (110)
    Jun 12 10:18:20 postrens1 MailScanner: Cannot write pid file /var/run/MailScanner/MailScanner.pid, No such file or directory
    Jun 12 10:40:26 postrens1 MailScanner: Cannot write pid file /var/run/MailScanner/MailScanner.pid, No such file or directory
    Jun 12 10:40:26 postrens1 MailScanner: MailScanner setting GID to www-data (33)
    Jun 12 10:40:26 postrens1 MailScanner: MailScanner setting UID to postfix (110)
    Jun 12 10:40:27 postrens1 MailScanner: Cannot write pid file /var/run/MailScanner/MailScanner.pid, No such file or directory
    
    This error accrue every time I restart the Mailscanner service
    Code:
    /etc/init.d/mailscanner restart
    Anything I need to look into? or is there a way to remove this error/warning?

    Any help would be much appreciated
     
    Last edited: Jun 12, 2009
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Try this:
    Code:
    mkdir /var/run/MailScanner
    chmod 777 /var/run/MailScanner
     
  3. mrtero

    mrtero New Member

    So i guess the folder has no other purpose than to hold the pid file then?

    Thanks for the reply :D

    [Edit]
    Tryd it btw, and worked like a charm :D
     
  4. mrtero

    mrtero New Member

    Huuum .. got a strange thing going on here.

    It seems that the error messages return every time I reboot the server :-/

    Any clue?
     
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the output of
    Code:
    ls -la /var/run/
    after a reboot?
     
  6. mrtero

    mrtero New Member

    Code:
    root@postrens1:~# ls -la /var/run/
    total 44
    drwxr-xr-x 12 root       root        480 2009-06-15 14:53 .
    drwxr-xr-x 15 root       root       4096 2009-06-09 14:30 ..
    drwxr-xr-x  2 root       root         40 2009-06-15 14:52 apache2
    -rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 apache2.pid
    -rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 atd.pid
    drwxr-xr-x  3 root       root         60 2009-06-15 14:52 bind
    drwxr-xr-x  2 clamav     clamav      100 2009-06-15 14:52 clamav
    -rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 console-kit-daemon.pid
    -rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 crond.pid
    ----------  1 root       root          0 2009-06-15 14:52 crond.reboot
    drwxr-xr-x  2 messagebus messagebus   80 2009-06-15 14:52 dbus
    drwxr-xr-x  2 dcc        dcc          40 2009-06-15 14:52 dcc
    drwxr-xr-x  2 klog       klog        100 2009-06-15 14:52 klogd
    -rw-r--r--  1 root       root          0 2009-06-15 14:53 mailq.lock
    -rw-r--r--  1 root       root        433 2009-06-15 14:52 motd
    drwxr-xr-x  2 mysql      root         80 2009-06-15 14:52 mysqld
    drwxr-xr-x  2 root       root         60 2009-06-15 14:52 network
    -rw-r--r--  1 root       root          4 2009-06-15 14:52 ntpd.pid
    -rw-r--r--  1 root       root          2 2009-06-15 14:52 sendsigs.omit
    drwxr-xr-x  2 root       root         40 2009-06-15 14:52 sendsigs.omit.d
    drwxr-xr-x  2 root       root         40 2009-06-15 14:52 sshd
    -rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 sshd.pid
    -rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 syslogd.pid
    -rw-rw-r--  1 root       utmp       3456 2009-06-15 14:52 utmp
    root@postrens1:~#
    :D
     
  7. mrtero

    mrtero New Member

    I guess i have overlooked something in the guide that might help,

    - http://howtoforge.org/the-perfect-spamsnake-ubuntu-8.04-p5

    The reason I didn't even think to read this, is that its all strikethrough.
     
  8. mrtero

    mrtero New Member

    Just an update , this didn't solve my problem :p

    I can refer to another with the same problem tho, although, I do not believe that the problem got solved there either ^^

    - http://howtoforge.org/forums/showthread.php?t=23820&highlight=removing directories reboot

    What i did notice, was that Rocky made change to hes tutorial in that thread
     
  9. Rocky

    Rocky New Member

    Hey,

    Are you following the new guide or the old guide?

    Rocky
     
  10. mrtero

    mrtero New Member

    This would be for the old guide :p sorry, this was posted before I knew that there where two SpamSnake guides.

    I do however have a working version of SpamSnake with ubuntu 8.04 running today, with just a few minor problems.

    Cant remember how I solved this issue tho :/

    I will however reinstall this server at some point, and at the same time make a note of all the changes that I have to do to make it work : ) don't know if that would be to any interest for you : )
     

Share This Page