Spamassassin stopped working, Mail hangs in queue

Discussion in 'Installation/Configuration' started by jorizzzz, May 30, 2008.

  1. jorizzzz

    jorizzzz New Member

    I've got a serious mail problem. Whenever an e-mail is sent to one of my customers, it hangs in the active queue but it is never delivered! When i check my process list, there are NO spamassassin processes running.

    Any idea how i can fix this? I've already updated ISPConfig to the latest stable but that didn't help...
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Which messages appare in the mail log, when this happens? Did you get any error messages in mail log, when you restart postfix?
     
  3. jorizzzz

    jorizzzz New Member

    Hi till, how are you? Everything fine?

    The message displayed in the mail.log is the following:

    May 31 14:17:05 YH-Linux01 postfix/qmgr[12937]: 543981D02D3: from=<[email protected]>, size=407, nrcpt=1 (queue active)

    A lot of Queue active messages, but no delivered messages...
     
    Last edited: Jun 9, 2008
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    This is normal because SpamAssassin is called by the procmail recipes in the users' homedirs.

    Are there any errors in your mail log?
     
  5. jorizzzz

    jorizzzz New Member

    No, there are no errors in mail.log mail.err....
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Do you see the mails in
    Code:
    postqueue -p
    ?
     

Share This Page