Spamassassin configuration messed up

Discussion in 'Installation/Configuration' started by heinerlamprecht, Mar 23, 2008.

  1. heinerlamprecht

    heinerlamprecht New Member

    Hi,

    I have a big problem with bayes filter for spamassassin. I've moved the whole mail stuff from a non-ispconfig server to an ispconfig installation. Included were the bayes database, and it went quite well. Spamassassin used the database.

    But then I had the idea to set up sa-learn again. I created spam and ham mail folder for two users and configured a cron job calling sa-learn. Since then, the bayes stuff is not used anymore for incoming mails. When I call spamassassin on command line as user admispconfig, these filters are used.

    What is wrong here? I haven't found any log messages so far. Any idea?


    Regards,

    Heiner
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Where's the Bayes database located, and what cron job are you using for sa-learn?
     
  3. heinerlamprecht

    heinerlamprecht New Member

    Hi,

    I have two scripts invoked by cron as user root. Both look like:

    Code:
    #! /bin/bash
    
    SA_LEARN_CMD=/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/sa-learn
    SA_CONF_DIR=/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/etc/mail/spamassassin
    
    SPAM_DIR=/srv/www/webX/user/webX_user/Maildir/.spam/cur/
    HAM_DIR=/srv/www/webX/user/webX_user/Maildir/.ham/cur/
    
    ###
    
    $SA_LEARN_CMD --spam -C $SA_CONF_DIR $SPAM_DIR
    $SA_LEARN_CMD --ham -C $SA_CONF_DIR $HAM_DIR
    
    for i in `find $SPAM_DIR* -mmin +75`; do
      rm $i
    done
    
    for i in `find $HAM_DIR* -mmin +75`; do
      rm $i
    done
    Regards,


    Heiner
     

Share This Page