SMTP Server offline

Discussion in 'Installation/Configuration' started by shibble, Oct 24, 2011.

  1. shibble

    shibble New Member

    Hi everyone,

    My VPS provider got DDOS'ed last week, after they have fixed this and my VPS got back online the SMTP Server doesnt work anymore.
    Now i have looked on many places to find the problem but i cant find the problem anywhere.

    main.cf:
    Kindly regards,

    shibble
     
  2. Mark_NL

    Mark_NL New Member

    We need to see some errors before we can help you out.
     
  3. shibble

    shibble New Member

    Hi,

    I did the following command to take a look at the mail.* log files.

    egrep -r '(error|fatal|warning|panic):' /var/log/mail.*

    This gave me:
    There is more in the mail log files i uploaded the log files:

    http://www.webcustoms.org/logs/mail.err
    http://www.webcustoms.org/logs/mail.info
    http://www.webcustoms.org/logs/mail.log
    http://www.webcustoms.org/logs/mail.warn

    Are there any other log files to add?

    Kindly regards,

    shibble
     
  4. Mark_NL

    Mark_NL New Member

    edit:

    There is nothing listening on port 10025 ..

    also, does /etc/postfix/main.cf contain "smtpd_sasl_type = dovecot" ?
     
    Last edited: Oct 25, 2011
  5. shibble

    shibble New Member

    The outcome of that command is:

    Kindly regards,

    shibble
     
    Last edited: Oct 25, 2011
  6. shibble

    shibble New Member

    Yes in my mainpost you see almost at the end:

    smtpd_sasl_type = dovecot


    If im right, and there is nothing listening on port 10025 something is going wrong with postfix?
    But i cant find the what is going wrong looked al over the internet.

    My master.cf:
     
  7. shibble

    shibble New Member

    After testing whole of things again sended mails from my hotmail to my mail and when i start the postfix just after i sended the mail from my hotmail it delivers sometimes to my mail but after a few seconds the SMTP Server is offline again.

    is there nobody who knows how i can fix this problem?
     
  8. till

    till Super Moderator

    Please check the mail log file for errors.
     
  9. shibble

    shibble New Member

  10. till

    till Super Moderator

  11. shibble

    shibble New Member

    No, i am running ISPConfig 3 on Debian 5.0 Lenny.
     
  12. falko

    falko Super Moderator

    Which tutorial (URL) did you use to set up the system?
     
  13. shibble

    shibble New Member

    I have used the ISPConfig 3 Manual to install ISPConfig 3 on the server.
    Its running on OpenVZ.

    But before the provider got DDOS'ed everything was working correctly.
     
  14. shibble

    shibble New Member

    Bump!

    Aint there no one who can help me its very important :( the SMTP server is already down for 1 week.
     
  15. falko

    falko Super Moderator

    Can you check the output of

    Code:
    cat /proc/user_beancounters
    ? Maybe you need to raise your VM's limit and/or restart the VM.
     
  16. shibble

    shibble New Member

    It gives me:

    How can i see thats necessery?
     
  17. falko

    falko Super Moderator

  18. shibble

    shibble New Member

    Hmmm weird that i couldnt find that url with google when i entered that warning in google.

    Well im going to look over that article i will keep you guys up to date!

    The following doesnt get created when i restart my dovecot:
    How can i fix this? because the client { ... } is in dovecot.conf
     
    Last edited: Oct 28, 2011
  19. falko

    falko Super Moderator

    Can you post the client section from your dovecot.conf?

    Have you tried creating /var/spool/postfix/private/auth manually (with the permissions/ownerships specified in dovecot.conf)?
     
  20. shibble

    shibble New Member

Share This Page