SMTP-Server Offline After Install

Discussion in 'Installation/Configuration' started by adobe, Jan 1, 2009.

  1. adobe

    adobe New Member

    Hello,

    I followed these instructions here http://www.ispconfig.org/docs/INSTALL_DEBIAN_4.0.txt to install the latest ISPConfig Control Panel on my Debian 4.0 OpenVZ VPS box and everything went smooth. When I clicked on monitor services, i saw this :

    http://i39.tinypic.com/25ti43o.png

    Any idea what's wrong? and possible fixes for it? I am giving a second go with ISPConfig after the first attempt and I must say, I am loving the changes. So far, only 1 porblem.

    Thanks in advance for any info.
    ________
    Kawasaki KX100
     
    Last edited: Feb 2, 2011
  2. RolluS

    RolluS New Member

    Your postfix server seems to be stopped.

    Could you in a terminal, as root, restart it?

    I don't know debian, but with Ubuntu you have to run:
    Code:
    /etc/init.d/postfix restart
    If it's fail, please let us know the mail error log

    Still with Ubuntu:
    Code:
    /var/log/mail.err
     
  3. adobe

    adobe New Member

    Thanks for that info, check this out :-

    # /etc/init.d/postfix restart
    Stopping Postfix Mail Transport Agent: postfix.
    Starting Postfix Mail Transport Agent: postfixpostfix: warning: valid_hostname: numeric hostname: 69.162.xxx.xxx
    postfix: fatal: file /etc/postfix/main.cf: parameter myhostname: bad parameter value: 69.162.xxx.xxx
    failed!

    So, i editted the main.cf and changed the hostname value to mydomain.tld and now it's working (i think). Let me send and recieve a few emails and see if it's working.
    ________
    Kawasaki ZZR600
     
    Last edited: Feb 2, 2011
  4. adobe

    adobe New Member

    Last edited: Feb 9, 2011
  5. RolluS

    RolluS New Member

    Oki it's great, tell us if it's OK (I think)..

    If you would not have change hostnames, I would have told you to do
    Code:
    dpkg-reconfigure postfix
    and a GUI would have do it for you ;)

    But...

    Isn't there a module in ISPConfig 3 which do it?
    Because if so (I don't know ISP 3 yet) the problem will reapear after the next cron-job...
     
  6. RolluS

    RolluS New Member

    Oups, crossed messages..

    Is your webmail correctly configured?

    Are the ISPConfig 3 modules correctly used and configured? It's seems you may have config files which have been edited manually and automatically.

    Perhaps you may update ISPConfig 3...
    Code:
    ispconfig_update_from_svn.sh 
    ...and redo all your configuration...
     
  7. adobe

    adobe New Member

    Last edited: Feb 9, 2011
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Did you send an email to the new account? The Maildir gets created automatically when the first email arrives.
     
  9. adobe

    adobe New Member

    Last edited: Feb 9, 2011
  10. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's in your mail log when you send such an email?
     
: offline, server, smtp

Share This Page