Site with MySQL problem?!

Discussion in 'Server Operation' started by edge, Aug 12, 2006.

  1. edge

    edge Active Member Moderator

    I’ve created a site account with a MySQL database (with the use of ISPconfig).
    The database name is: web15_db1 and the database user is: web15_u1. (I also enabled the "remote" option, and did set a password.)

    When I access the server with "phpMyAdmin" I do see the database and user name, so this is all working fine.

    Anyway.. Today I tried installing "phpBB2 Plus" (it's a forum), but for some reason it did not accept the user/database name!
    The error I was getting is Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client
    (I'm 100% sure the username and passwor that I used was correct)

    The strange thing was that when I deleted and recreated the same user and same database again within "phpMyAdmin", I was still getting the same error!

    I've now setup the forum with the root MySQL user and password :/

    Anyone here who might know what could be wrong?
    Does MySQL not exept users or databases with a "_"??

    MySQL version is MySQL 4.1.11-Debian_4sarge5

    PS.. I will try to recreate the error on a new test site later today.
     
    Last edited: Aug 12, 2006
  2. edge

    edge Active Member Moderator

    Okay.. I found a fix..

    Code:
    Run mysql and login as root:
    mysql -u root -p
    
    mysql> SET PASSWORD FOR
        -> 'some_user'@'some_host' = OLD_PASSWORD('newpwd');
    
    In my case the 'some_user' is web15_u1
    The 'newpwd' is the password that you would like to use..
     
  3. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Then phpBB seems to have a problem with MySQL 4.1 or something like that...
     

Share This Page