Shared IP

Discussion in 'General' started by 40esp, Nov 18, 2007.

  1. 40esp

    40esp New Member

    Whenever I create a subdomain "or simply setting the hostname" I get a shared ip error.

    This is my setup

    I register my domains through 1and1

    I set them all to the same IP address my server uses

    I created two subdomains on 1and1

    The main domain site in ispconfig works which is jaikobcreate.com
    When I go to create new site -- i set the hostname to the subdomain part I want then the main domain name, and I have it create the records for me in dns.


    I am behind a router. but I am using different local IP addresses

    10.129.0.2 -- local
    10.129.0.3 -- local
    10.129.0.4 -- local

    And my WAN address (which I used for my domains) id 71.13.92.xxx

    so in retrospect I have this setup:

    1and1 Domains Registered:

    jaikobcreate.com 71.13.92.xxx
    xxx.jaikobcreate.com 71.13.92.xxx

    Router - WAN - 71.13.92.xxx LAN 10.129.0.xxx
    3 static LAN addresses
    10.129.0.2
    10.129.0.3
    10.129.0.4

    my linux server box had virtual network interfaces with the local static IP's configured into it.

    ISPConfig see's the IP addresses
    When I make a new site in ispconfig I use one of the 3 local IP's for each domain i have. I never use 1 IP for more than 1 domain.
    When I want to make a subdomained host I make a new site, and change the hostname to the first part of the subdomain.

    then i fill out everything else.

    my main DNS record for jaikobcreate.com is set for 10.129.0.2
    the A record - www is set to 10.129.0.2
    in DNS the A records are set for the hostname of the subdomain, but they are a different IP address then the main record.

    why is it giving me a shared IP error, when indeed its not a shared IP?
     
    Last edited: Nov 18, 2007
  2. till

    till Super Moderator

    Websites in ISPConfig can only be accessed by domain and not by IP. You can have as many domains on one IP as you like. You will have to select the IP in ISPConfig for the website where you forwarded port 80 on your router to and no other IP. If you select any other IP, you will get the shared IP message.
     
  3. 40esp

    40esp New Member

    this is the problem.

    when i enter my domain name jaikobcreate.com

    i get my website

    but when i access bpa.jaikobcreate.com i get a shared IP error

    domain name jaikobcreate.com is using 10.129.0.2 and it is in the A record(www).
    this works

    subdomain bpa.jaikobcreate.com doesnt work

    it is under the jaikobcreate.com dns entry, and has an A Record of 10.129.0.3 (hostname bpa)

    i need to have two sites with a different IP so that i can get ssl on both of them

    i made sure my router forwards by setting a costom firewall rule allowing all of my ip addresses configured with my server, to access all ports.

    idk whats wrong, and ive searched this forums for help, but find none.

    configured in my router is one static ip 71.13.92.13x
    my server uses the internal ip 10.129.0.2 as eth0 and the hostname is 71-13-92-13x.static.bycy.mi.charter.com
    eth0:x is set to retrieve the local ips i need for each site.
     
  4. till

    till Super Moderator

    create a co-domain in the website jaikobcreate.com where you set

    hostname: bpa
    domain: jaikobcreate.com

    If this shall be a independant website, create a website with the same IP address then you used for jaikobcreate.com with:

    hostname: bpa
    domain: jaikobcreate.com
     
  5. 40esp

    40esp New Member

    I need ssl support on both sites though that is the problem
     
  6. till

    till Super Moderator

    Ok, in this case you need 2 external IP addresses and a router that supports 2 external IP addresses. Or yoiu need a wlidcard SSL certificate and then add bpa.jaikobcreate.com as co-domain to the site jaikobcreate.com and redirect it to a subdirectory with apache rewrite rules.
     

Share This Page