Setting up Google Apps Mail

Discussion in 'Server Operation' started by Been Told, Mar 26, 2010.

  1. Been Told

    Been Told Member

    I have changed the mail server to "External Mailserver" in ISPConfig 2 and then added these MX records (screenshot attached). However, Google App now tells me (after 48 hours of checking) that the MX records haven't changed.

    What am I doing wrong?

    I just did a DIG and the only entry was:
    And there isn't even a record like that anymore. The only mail.domain.tld record is a CNAME record, pointing to Google.

    Attached Files:

    • mx.gif
      File size:
      5 KB
    Last edited: Mar 26, 2010
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Is your ISPConfig server authoritative for the domain? You can check that by running
    dig ns
  3. Been Told

    Been Told Member

    Ah crap... I am using Hetzner's nameservers for that domain. So that explains that!
    Thanks for the help falko. I'll just make the necessary changes in Hetzner's UI.
  4. Been Told

    Been Told Member

    Ok I've removed the line
    @                        IN MX 10   mail
    and added:
    mail.domain.tld.         IN MX 10   ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    mail.domain.tld.         IN MX 20   ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    mail.domain.tld.         IN MX 20   ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
    mail.domain.tld.         IN MX 30   ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM.
    mail.domain.tld.         IN MX 30   ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.
    mail.domain.tld.         IN MX 30   ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM.
    mail.domain.tld.         IN MX 30   ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM.
    Is that correct?
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

Share This Page