Server uses 2 differant drive areas

Discussion in 'Installation/Configuration' started by rtrynor, Nov 2, 2010.

  1. rtrynor

    rtrynor New Member

    I am new to Linux and have always done Windows Serves. This has been a learning curve for me over the past few weeks. I am getting closer now.
    Here is my problem I have Debian installed and I am using Ispconfig3. I have started to FTP files up to see if I had it working correctly and found I do not. Here is the problem. If you go to the site http://letsebid.com you see what I uploaded using FTP, however if you go to http://www.letsebid.com/ or http://173.163.211.236/ you see "It Works" this is telling me I have something wrong pointing to the wrong file area but can not seem to find out what is wrong. Can ne1 help out a nub with this one.:confused:
     
  2. rtrynor

    rtrynor New Member

    Being new to this and after several attempts by reintalling the software It seems like the problem may have to do with a config file for the apache2 server. I have not found the file yet but I think there is a file that must tell the systhem that letsebid.com is in say /dir/dir1 and telling the system www.letsebid.com is in /dir/dir2
    I am not shure but I thougt that ispconfig handled the pointing of the file locations. This is like when I first started learning CP/M years ago :)
    If ne1 can point me in a direction it would help.
     
  3. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Did you select www as auto-subdomain for the letsebid.com web site in ISPConfig?
    Did you select a specific IP, or did you select *?
     
  4. rtrynor

    rtrynor New Member

    I did try the auto-subdomain but the only ip it shows is the *

    Right now the www.letsebid.com is pointing to the /var/www/letsebid.com/web
    and the letsebid.com and 137.163.211.236 are pointing to /var/www/web

    I have tried it with ubuntu, centos and with debian. Right now I have it up with debian for about my seventh time.
     
  5. rtrynor

    rtrynor New Member

    Found how to put in the IP instead of the * and it was working or seened to be. Next thing I know now i can not access the site at all :( I am getting an error 403

    Now that is wierd, my index.html was removed some how. All other files where there but it was gone.
     
    Last edited: Nov 3, 2010
  6. rtrynor

    rtrynor New Member

    Well Seem to have everything working except one thing. The Email. I thought it was working because outlook checks it ok but I can not send to it or from it. If I try to send to it like info@letsebid.com I get a message back from the server saying no such user yet if I go to ispconfig the user is there and outlook checks the mail for that user ok. If I change the password to the user when i run outlook it chalanges me to the new password so it is partly working. Has any one seen this before? Please help.

    OK Wierd I can send from the address just not send to it. <info@letsebid.com>: unknown user: "info"
     
    Last edited: Nov 4, 2010
  7. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Code:
    mh1:~# dig mx letsebid.com
    
    ; <<>> DiG 9.3.4 <<>> mx letsebid.com
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 8266
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 1
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;letsebid.com.                  IN      MX
    
    ;; ANSWER SECTION:
    letsebid.com.           86400   IN      MX      10 mail.letsebid.com.
    
    ;; AUTHORITY SECTION:
    letsebid.com.           86400   IN      NS      ns2.letsebid.com.
    letsebid.com.           86400   IN      NS      ns1.letsebid.com.
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail.letsebid.com.      86400   IN      A       [B][COLOR="Red"]173.163.211.236[/COLOR][/B]
    
    ;; Query time: 266 msec
    ;; SERVER: 213.133.98.98#53(213.133.98.98)
    ;; WHEN: Thu Nov  4 19:04:51 2010
    ;; MSG SIZE  rcvd: 103
    
    mh1:~#
    Is 173.163.211.236 the IP of your server?
     
  8. rtrynor

    rtrynor New Member

    Yes ne ideas?
     
  9. rtrynor

    rtrynor New Member

    Can not recieve email

    Him not sure if this is part of the problem. I can send but can not recieve email from my server. I also just noticed that if i do http://letsebid.com/webmail that I get an error 404. Not sure if Ispconfig is creating all the correct directories or not when I setup my server.

    Here is the error I get back when I try to sent to that address:
    Reporting-MTA: dns; letsebid.com
    X-Postfix-Queue-ID: 34AAC1FC4CF
    X-Postfix-Sender: rfc822; rtrynor@trynor.net
    Arrival-Date: Fri, 5 Nov 2010 08:41:13 -0400 (EDT)

    Final-Recipient: rfc822; info@letsebid.com
    Original-Recipient: rfc822;info@letsebid.com
    Action: failed
    Status: 5.1.1
    Diagnostic-Code: X-Postfix; unknown user: "info"


    Being new to this linix I was woundering should is be looking for the user "info" or "info@letsebid.com" ? Maybe a config file is not right. Everything is working fine I just can not recieve email or use the webmail, but I never need that anyway.
     
    Last edited: Nov 5, 2010
  10. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    What's in /etc/postfix/main.cf and /etc/mailname? What are the outputs of
    Code:
    hostname
    and
    Code:
    hostname -f
    ?
     
  11. rtrynor

    rtrynor New Member

    Hotname = letsebid.com
    Hostname -f = letsebid.com

    /ect/mailname contains letsebid.com

    and here is main.cf, I also have a main.cf~2 and main.cf~3


    # See /usr/share/postfix/main.cf.dist for a commented, more complete version


    # Debian specific: Specifying a file name will cause the first
    # line of that file to be used as the name. The Debian default
    # is /etc/mailname.
    #myorigin = /etc/mailname

    smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Debian/GNU)
    biff = no

    # appending .domain is the MUA's job.
    append_dot_mydomain = no

    # Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
    #delay_warning_time = 4h

    readme_directory = /usr/share/doc/postfix

    # TLS parameters
    smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/smtpd.cert
    smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/smtpd.key
    smtpd_use_tls = yes
    smtpd_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtpd_scache
    smtp_tls_session_cache_database = btree:${data_directory}/smtp_scache

    # See /usr/share/doc/postfix/TLS_README.gz in the postfix-doc package for
    # information on enabling SSL in the smtp client.

    myhostname = letsebid.com
    alias_maps = hash:/etc/aliases
    alias_database = hash:/etc/aliases
    myorigin = /etc/mailname
    mydestination = letsebid.com, localhost, localhost.localdomain
    relayhost =
    mynetworks = 127.0.0.0/8 [::1]/128
    mailbox_command = procmail -a "$EXTENSION"
    mailbox_size_limit = 0
    recipient_delimiter = +
    inet_interfaces = all
    html_directory = /usr/share/doc/postfix/html
    virtual_alias_domains =
    virtual_alias_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_forwardings.cf, mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_email2email.cf
    virtual_mailbox_domains = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_domains.cf
    virtual_mailbox_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_mailboxes.cf
    virtual_mailbox_base = /var/vmail
    virtual_uid_maps = static:5000
    virtual_gid_maps = static:5000
    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    broken_sasl_auth_clients = yes
    smtpd_sasl_authenticated_header = yes
    smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks, permit_sasl_authenticated, check_recipient_access mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_recipient.cf, reject_unauth_destination
    smtpd_tls_security_level = may
    transport_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_transports.cf
    relay_domains = mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_relaydomains.cf
    relay_recipient_maps = mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_relayrecipientmaps.cf
    virtual_create_maildirsize = yes
    virtual_maildir_extended = yes
    virtual_mailbox_limit_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_mailbox_limit_maps.cf
    virtual_mailbox_limit_override = yes
    virtual_maildir_limit_message = "The user you are trying to reach is over quota."
    virtual_overquota_bounce = yes
    proxy_read_maps = $local_recipient_maps $mydestination $virtual_alias_maps $virtual_alias_domains $virtual_mailbox_maps $virtual_mailbox_domains $relay_recipient_maps $relay_domains $canonical_maps $sender_canonical_maps $recipient_canonical_maps $relocated_maps $transport_maps $mynetworks $virtual_mailbox_limit_maps
    smtpd_sender_restrictions = check_sender_access mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_sender.cf
    smtpd_client_restrictions = check_client_access mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_client.cf
    maildrop_destination_concurrency_limit = 1
    maildrop_destination_recipient_limit = 1
    virtual_transport = dovecot
    header_checks = regexp:/etc/postfix/header_checks
    mime_header_checks = regexp:/etc/postfix/mime_header_checks
    nested_header_checks = regexp:/etc/postfix/nested_header_checks
    body_checks = regexp:/etc/postfix/body_checks
    dovecot_destination_recipient_limit = 1
    smtpd_sasl_type = dovecot
    smtpd_sasl_path = private/auth
    content_filter = amavis:[127.0.0.1]:10024
    receive_override_options = no_address_mappings
    message_size_limit = 0
     
  12. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Ok, the problem is that the server thinks that info@letsebid.com is a system user account instead of a virtual account because you have letsebid.com in /etc/mailname and in mydestination in /etc/postfix/main.cf. You should change this (e.g. use another domain or something like server1.letsebid.com in /etc/mailname and the mydestination line).
     
  13. rtrynor

    rtrynor New Member

    I will see if I can figure out what to do. I am new to linix and this is my first time using it. I have been a few weeks learning but getting there. I could not get things to work right like when I installed it I could not get the DNS to work so I just kept playing with setting untill everything seemed to work. Now everything seems to work except the email. I can not recieve and I can not access it with webmail but I do not really care about that otion. I will see if I can figure out what you are saying and edit the files. Thanks for the help.


    Just tried that and so far it looks like it is working. I'll have to check things out a little better to make sure things like the catchall and so on are working but seems to be working now. THANKS :)
     
    Last edited: Nov 6, 2010

Share This Page