server error 500 moodle 3.0

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by livetv, Dec 4, 2015.

  1. livetv

    livetv Member HowtoForge Supporter

    Hello,
    VPS,

    PHP Version 5.5.9-1 - Fast-CGI

    ubuntu4.14

    moodle 3.0

    no problems during the installation.

    when ariving to the section adding admin profile and save, moodle redirect me to -

    www.mydomain.com/moodle/user/editadvanced.php

    and get server error 500

    when ariving to the section adding admin profile and save, moodle redirect me to -
    www.mydomain.com/moodle/user/editadvanced.php
    and ן get -
    server error 500
    The webpage athttp://mydomain.com/moodle/admin/index.php?sessionstarted=1&lang=en has resulted in too many redirects. Clearing your cookies for this site or allowing third-party cookies may fix the problem.
    apachectl configtest
    AH00548: NameVirtualHost has no effect and will be removed in the next release /etc/apache2/sites-enabled/000-ispconfig.conf:62
    AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using myIP. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
    Syntax OK
    checking - /var/log/apache2/error.log/apache2/error.log
    [Thu Dec 03 14:15:36.553039 2015] [mpm_prefork:notice] [pid 19680] AH00163: Apache/2.4.7 (Ubuntu) mod_fastcgi/mod_fastcgi-SNAP-0910052141 mod_fcgid/2.3.9 PHP/5.5.9-1ubuntu4.14 mod_python/3.3.1 Python/2.7.3 OpenSSL/1.0.1f configured -- resuming normal operations
    [Thu Dec 03 14:15:36.553088 2015] [core:notice] [pid 19680] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'
    [Thu Dec 03 14:22:02.452343 2015] [mpm_prefork:notice] [pid 19680] AH00171: Graceful restart requested, doing restart
    AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using myIP. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
    [Thu Dec 03 14:22:02.725898 2015] [auth_digest:notice] [pid 19680] AH01757: generating secret for digest authentication ...
    [Thu Dec 03 14:22:02.732481 2015] [:notice] [pid 19857] FastCGI: process manager initialized (pid 19857)
    [Thu Dec 03 14:22:02.775485 2015] [:error] [pid 19680] python_init: Python version mismatch, expected '2.7.6', found '2.7.3'.
    [Thu Dec 03 14:22:02.775570 2015] [:error] [pid 19680] python_init: Python executable found '/usr/bin/python'.
    [Thu Dec 03 14:22:02.775577 2015] [:error] [pid 19680] python_init: Python path being used '/usr/lib/python2.7/:/usr/lib/python2.7/plat-linux2:/usr/lib/python2.7/lib-tk:/usr/lib/python2.7/lib-old:/usr/lib/python2.7/lib-dynload'.
    [Thu Dec 03 14:22:02.775594 2015] [:notice] [pid 19680] mod_python: Creating 8 session mutexes based on 150 max processes and 0 max threads.
    [Thu Dec 03 14:22:02.775607 2015] [:notice] [pid 19680] mod_python: using mutex_directory /tmp
    [Thu Dec 03 14:22:02.797959 2015] [ssl:warn] [pid 19680] AH01906: RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
    [Thu Dec 03 14:22:02.797994 2015] [ssl:warn] [pid 19680] AH01909: RSA certificate configured for myIP:8080 does NOT include an ID which matches the server name
    [Thu Dec 03 14:22:02.798321 2015] [mpm_prefork:notice] [pid 19680] AH00163: Apache/2.4.7 (Ubuntu) mod_fastcgi/mod_fastcgi-SNAP-0910052141 mod_fcgid/2.3.9 PHP/5.5.9-1ubuntu4.14 mod_python/3.3.1 Python/2.7.3 OpenSSL/1.0.1f configured -- resuming normal operations
    [Thu Dec 03 14:22:02.798339 2015] [core:notice] [pid 19680] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'
    [Thu Dec 03 14:22:02.798379 2015] [mpm_prefork:warn] [pid 19680] AH00167: long lost child came home! (pid 19682)
    [Thu Dec 03 15:13:13.952614 2015] [:error] [pid 19863] [client 62.0.0.1:58512] script '/usr/share/squirrelmail/httptest.php' not found or unable to stat
    [Thu Dec 03 16:39:13.336996 2015] [:error] [pid 19862] [client 62.0.0.1:33814] script '/usr/share/squirrelmail/httptest.php' not found or unable to stat
    [Thu Dec 03 17:30:24.183516 2015] [:error] [pid 21680] [client 62.0.0.1:41137] script '/usr/share/squirrelmail/httptest.php' not found or unable to stat
    [Thu Dec 03 17:30:36.165720 2015] [:error] [pid 21681] [client 62.0.0.1:36063] script '/usr/share/squirrelmail/httptest.php' not found or unable to stat
    [Thu Dec 03 20:04:24.934999 2015] [:error] [pid 21676] [client 62.0.0.1:40893] script '/usr/share/squirrelmail/httptest.php' not found or unable to stat
    [Thu Dec 03 20:48:25.379171 2015] [:error] [pid 21679] [client 62.0.0.1:51982] script '/usr/share/squirrelmail/httptest.php' not found or unable to stat
    [Thu Dec 03 22:22:24.182299 2015] [:error] [pid 19860] [client 62.0.0.1:44641] script '/usr/share/squirrelmail/httptest.php' not found or unable to stat
    [Fri Dec 04 00:57:35.755886 2015] [:error] [pid 21681] [client 62.0.0.1:38405] script '/usr/share/squirrelmail/httptest.php' not found or unable to stat
    [Fri Dec 04 02:49:13.214665 2015] [:error] [pid 21681] [client 62.0.0.1:36183] script '/usr/share/squirrelmail/httptest.php' not found or unable to stat

    my info.php
    Thank you
     
    Last edited: Dec 4, 2015
  2. livetv

    livetv Member HowtoForge Supporter

    I decided to rebuild the server.
    but getting the same issue,
    after googling i find a lot of answers and tried to added to -
    /etc/apache2/apache2.conf
    ServerName MYSERVERNAME

    BUT THE SAME- TO MANY REDIRECT AFTER MOODLE INSTALLATION
     
  3. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The errorrs of a website are found in the error.log of the website and not in the global apache error.log. Take a look into the error.log of the website where you installed moodle to to see what is causing the 500 error.
     
  4. livetv

    livetv Member HowtoForge Supporter

    my site /var/www/clients/client1/web1/log/error.log is empty.

    access.lod -
    \
    213.0.xx.0 - - [06/Dec/2015:17:00:53 +0000] "GET /moodle/admin/index.php?cache=1 HTTP/1.1" 303 967 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/47..0.52.53 Safari/537.36"
    213.0.xx.0 - - [06/Dec/2015:17:00:54 +0000] "GET /moodle/admin/index.php?sessionstarted=1&lang=en HTTP/1.1" 303 929 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/47..0.52.53 Safari/537.36"
    213.0.xx.0 - - [06/Dec/2015:17:00:56 +0000] "GET /moodle/admin/index.php?cache=1 HTTP/1.1" 303 967 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/47..0.52.53 Safari/537.36"
    213.0.xx.0 - - [06/Dec/2015:17:00:56 +0000] "GET /moodle/admin/index.php?sessionstarted=1&lang=en HTTP/1.1" 303 930 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/47..0.52.53 Safari/537.36"
     
    Last edited: Dec 6, 2015
  5. livetv

    livetv Member HowtoForge Supporter

    till likes this.
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Hmm, strange. a 500 error should be in error.log. Try to turn off custom error pages option in ispconfig, which error do you get then in the browser?
     
  7. livetv

    livetv Member HowtoForge Supporter

    you right sir as when i click the admin notification i get server 500 :
    "The website encountered an error while retrievinghttp://mydomain.com/moodle/admin/upgradesettings.php?return=site. It may be down for maintenance or configured incorrectly."

    and i cant find in ispconfig the "turn off custom error pages option in ispconfig"
    but noticed an error in ispconfig at server tab-
    ERROR
    1. Invalid Hostname.
    Thank you
     
    Last edited: Dec 6, 2015
  8. livetv

    livetv Member HowtoForge Supporter

    I cecide to rebuild the server and noe seems that every thing is ok
    Thank you very much
     

Share This Page