Samba Problems after upgrade [Debian]

Discussion in 'Server Operation' started by Zeos, Apr 19, 2007.

  1. Zeos

    Zeos New Member

    I have been successfully running samba 3.0.14a from debian stable for a small domain in our office. Everything's been fine until the dreaded apt-get upgrade the night before last. This upgraded samba* to 3.0.24 and all he**'s broken loose

    I havn't been to the office yet to make sure the workstations are working (I suspect they are as my phone's not been ringing) but remotely on the server stuff's just not right....

    For instance, we use backuppc to backup the workstations, it uses smbclient to connect to shares on the workstations to grab it's files....smbclient simply fails with NT_STATUS_ACCESS_DENIED.

    When mounting a share manually it mounts fine, however this is what the mountpoint looks like afterward:

    officesrv:/mnt# ls -la
    ?--------- ? ? ? ? ? temp

    officesrv:/mnt# ls -la /mnt/temp/
    ls: /mnt/temp: Permission denied

    All of the shares are set up so the "Domain Admins" Group on the domain can read/write to them but for some reason it's failing since the upgrade.

    If it helps, here's the output for my group mappings:
    Domain Admins (S-1-5-21-3842954505-1193374164-2899782707-512) -> ntadmins
    Domain Guests (S-1-5-21-3842954505-1193374164-2899782707-514) -> nogroup
    Domain Users (S-1-5-21-3842954505-1193374164-2899782707-513) -> users
    TIA For any insight
  2. Zeos

    Zeos New Member


    Yea, I know that was quick but I think I have it resolved...

    I stopped samba, removed /var/lib/samba/wins.dat and restarted everything, it APPEARS to be working as expected now (though I still havn't verified the workstations)

Share This Page