Running TYPO3 4.6.x On Nginx (LEMP) On Debian Squeeze

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by artworkad, Apr 29, 2012.

  1. artworkad

    artworkad New Member

    Hi,

    I have a question regarding this tutorial http://www.howtoforge.com/running-typo3-4.6-on-nginx-lemp-on-debian-squeeze-ubuntu-11.10

    First, it is a great tutorial and it helped me to get Typo3 running with nginx. But now I want to serve my typo3 project not from a 'global' domain or subdomain but from a sub folder like www.example.com/partner.

    I have two nginx servers. The first server gets a request www.example.com/partner and sends it 1:1 to nginx server two (where my typo3 project is located under /var/www/example), this is from the access log of server two

    To accomplish this I changed try files and added fastcgi_split_path_info like described here: http://wiki.nginx.org/WordPress#Non-root_try_files_to_URL_redirect but I keep getting 403 Forbidden.

    Here is the entire config: http://dpaste.com/739744/

    Any ideas whats wrong?

    I did
    chown -R www-data:www-data /var/www/www.example.com/web
    so this should not be the problem.
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    Try this instead:

    Code:
    server {
           listen ip:80;
           server_name www.example.com example.com;
           root /var/www/luckygaming;
    
           if ($http_host != "www.lucky-betting.com") {
                     rewrite ^ https://www.example.com$request_uri permanent;
           }
    
           index index.php index.html;
    
           location = /favicon.ico {
                    log_not_found off;
                    access_log off;
                    expires max;
           }
    
           location = /robots.txt {
                    allow all;
                    log_not_found off;
                    access_log off;
           }
    
           # Deny all attempts to access hidden files such as .htaccess, .htpasswd, .DS_Store (Mac).
           location ~ /\. {
                    deny all;
                    access_log off;
                    log_not_found off;
           }
    
           location ~*  \.(jpg|jpeg|png|gif|css|js|ico)$ {
                    expires max;
                    log_not_found off;
           }
           location ~* \.(cur|ico|gif|png|jpe?g|css|js|swf|woff)((\?\d\d\d\d\d\d\d\d\d\d)|(\?s=\d\d\d\d\d\d\d\d\d\d))$ {
                    expires max;
                    log_not_found off;
           }
           location ~* \.(cur|ico|gif|png|jpe?g|css|js|swf|woff)(\?v\d\d?\.\d\d?\.\d\d?)$ {
                    expires max;
                    log_not_found off;
           }
           location ~* ^(/partner/typo3/sysext|/partner/typo3conf/ext).*\.(cur|ico|gif|png|jpe?g|css|js|swf|woff) {
                    expires max;
                    log_not_found off;
           }
           location = /clear.gif {
                    empty_gif;
                    expires max;
           }
           location ^~ /partner/typo3/gfx {
                    expires max;
           }
           location ^~ /partner/typo3temp/compressor {
                    expires max;
           }
           location ~* \.(sql|htaccess|htpasswd|tpl|html5|xhtml) {
                    deny all;
           }
    
           location /partner {
                    if ($query_string ~ ".+") {
              return 405;
                    }
                    # pass requests from logged-in users to PHP
                    if ($http_cookie = 'nc_staticfilecache|be_typo_user' ) {
                            return 405;
                    } # pass POST requests to PHP
                    if ($request_method !~ ^(GET|HEAD)$ ) {
                            return 405;
                    }
                    if ($http_pragma = 'no-cache') {
                            return 405;
                    }
                    if ($http_cache_control = 'no-cache') {
                            return 405;
                    }
                    error_page 405 = @nocache;
    
                    # serve requested content from the cache if available, otherwise pass the request to PHP
                    try_files /partner/typo3temp/tx_ncstaticfilecache/$host${request_uri}index.html @nocache;
           }
    
           location @nocache {
                    try_files $uri $uri/ /partner/index.php?$args;
           }
    
           location ^~ /partner/typo3temp/tx_ncstaticfilecache {
                    expires 43200;
                    charset utf-8;
           }
    
           location ~ \.php$ {
                    include  fastcgi_params;
                    try_files $uri =403;
                    fastcgi_split_path_info ^(/partner)(/.*)$;
                   # include  fastcgi_params;
                    fastcgi_pass 127.0.0.1:9000;
                    fastcgi_param  SCRIPT_FILENAME  $document_root$fastcgi_script_name;
                    fastcgi_index index.php;
           }
    }
     
  3. artworkad

    artworkad New Member

    thanks for reply. but I get still the 403 error :(
     
  4. falko

    falko Super Moderator

    If you change

    Code:
    location ~ \.php$ {
                    include  fastcgi_params;
                    try_files $uri =403;
                    fastcgi_split_path_info ^(/partner)(/.*)$;
                   # include  fastcgi_params;
                    fastcgi_pass 127.0.0.1:9000;
                    fastcgi_param  SCRIPT_FILENAME  $document_root$fastcgi_script_name;
                    fastcgi_index index.php;
           }
    to
    Code:
    location ~ \.php$ {
                    include  fastcgi_params;
                    try_files $uri [COLOR="Red"]=404[/COLOR];
                    fastcgi_split_path_info ^(/partner)(/.*)$;
                   # include  fastcgi_params;
                    fastcgi_pass 127.0.0.1:9000;
                    fastcgi_param  SCRIPT_FILENAME  $document_root$fastcgi_script_name;
                    fastcgi_index index.php;
           }
    do you get a 404 then?
     
  5. artworkad

    artworkad New Member

    It works now with this config. Actually it seems to be the same config. I just worked on it a bit and suddenly it worked.


    Code:
    server {
            listen  ip:80; ## listen for ipv4
    
            server_name  www.example.com;
    
         if ($http_host != "www.example.com") {
                     rewrite ^ https://www.example.com$request_uri permanent;
           }
                    root   /var/www/example;
        location = /robots.txt {
                    allow all;
                    log_not_found off;
                    access_log off;
           }
    
           # Deny all attempts to access hidden files such as .htaccess, .htpasswd, .DS_Store (Mac).
           location ~ /\. {
                    deny all;
                    access_log off;
                    log_not_found off;
           }
    
           location ~*  \.(jpg|jpeg|png|gif|css|js|ico)$ {
                    expires max;
                    log_not_found off;
           }
           location ~* \.(cur|ico|gif|png|jpe?g|css|js|swf|woff)((\?\d\d\d\d\d\d\d\d\d\d)|(\?s=\d\d\d\d\d\d\d\d\d\d))$ {
                    expires max;
                    log_not_found off;
           }
           location ~* \.(cur|ico|gif|png|jpe?g|css|js|swf|woff)(\?v\d\d?\.\d\d?\.\d\d?)$ {
                    expires max;
                    log_not_found off;
           }
           location ~* ^(/partner/typo3/sysext|/typo3conf/ext).*\.(cur|ico|gif|png|jpe?g|css|js|swf|woff) {
                    expires max;
                    log_not_found off;
           }
           location = /clear.gif {
                    empty_gif;
                    expires max;
           }
           location ^~ /partner/typo3/gfx {
                    expires max;
           }
    
      location ^~ /partner/typo3temp/compressor {
                    expires max;
           }
           location ~* \.(sql|htaccess|htpasswd|tpl|html5|xhtml) {
                    deny all;
           }
    
           location /partner {
                    if ($query_string ~ ".+") {
                            return 405;
                    }
                    # pass requests from logged-in users to PHP
                    if ($http_cookie = 'nc_staticfilecache|be_typo_user' ) {
                            return 405;
                    } # pass POST requests to PHP
                    if ($request_method !~ ^(GET|HEAD)$ ) {
                            return 405;
                    }
                    if ($http_pragma = 'no-cache') {
                            return 405;
                    }
                    if ($http_cache_control = 'no-cache') {
                            return 405;
                    }
                    error_page 405 = @nocache;
    
                    # serve requested content from the cache if available, otherwise pass the request to PHP
                    try_files /partner/typo3temp/tx_ncstaticfilecache/$host${request_uri}index.html @nocache;
           }
    
           location @nocache {
                    try_files $uri $uri/ /partner/index.php?$args;
           }
    
           location ^~ /partner/typo3temp/tx_ncstaticfilecache {
                    expires 43200;
                    charset utf-8;
           }
    
            index  index.php index.html index.htm;
    
            # pass the PHP scripts to FastCGI server listening on 127.0.0.1:9000
            #
            location ~ \.php$ {
                    try_files $uri =403;
                    include  fastcgi_params;
                    fastcgi_split_path_info ^(/partner)(/.*)$;
                    fastcgi_pass   127.0.0.1:9000;
                    fastcgi_index  index.php;
                    fastcgi_param  SCRIPT_FILENAME  $document_root$fastcgi_script_name;
                    include         fastcgi_params;
            }
    
    }
    
    I placed a info.php file in /partner and it displays correctly. However typo3 does not work correctly.

    When I go to the backend https://www.example.com/partner/backend.php it redirects me to https://www.example.com/backend.php. And firebug shows stuff like

    any idea how to fix this?
     
    Last edited: May 1, 2012
  6. falko

    falko Super Moderator

    Can you change
    Code:
           location @nocache {
                    try_files $uri $uri/ /partner/index.php?$args;
           }
    to
    Code:
           location @nocache {
                    try_files /partner$uri /partner$uri/ /partner/index.php?$args;
           }
    and try again?
     
  7. artworkad

    artworkad New Member

    Changed, reloaded nginx, same problem. when I go to example.com/partner/typo3/index.php it redirects me to example.com/backend.php

    when I open example.com/partner it redirects me to example.com/home but it should be example.com/partner/home
     

Share This Page