Router login instead of website

Discussion in 'Installation/Configuration' started by web-worlds, Mar 11, 2007.

  1. web-worlds

    web-worlds New Member

    Hi all,

    Allready some time I am a user of the ISPconfig software, and apart from
    some configurational trouble it all worked wonderfull (Thx Till and Falco!).

    Now last week I have switched ISP's mainly for speed and GB quotas, but I
    run into the following problem now, I am using a Perfect setup Debian Sarge
    with ISPconfig, I have also setup the same internal network with the same
    internal IP's, I forwarded to ports to the right machine but...

    When I want to open my website I keep getting into the login screen of my
    router, and there is no way that I can get onto the website.

    Anybody have a clue to what to do, it must be simple but I cant find it, could
    it be something to do with that my provider has connected my Static IP to the
    mac address of the router ???

    Any help would be appreciated.

    Thanks,
    Etienne

    PS here is what I mean : http://www.seventh-scent.com
     
  2. Ben

    Ben ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Your router config works with flash?
    Cause I just get a flash-thingie....
     
  3. web-worlds

    web-worlds New Member

    Hi Ben,

    No, but I allready heard from people that they can get to the site, so it
    is a problem with internal routing here, still dont know why this is happening
    before with my other provider it was never happening...

    Still searching...

    Thanks,
    Etienne
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  5. web-worlds

    web-worlds New Member

    Hi Falko,

    Yes, as a matterof fact this hasnt changed, I am afraid that the new ISP connected with my LAN Mac instead of my WAN mac address could that cause this problem??

    Etienne
     
  6. Xtreem1986

    Xtreem1986 New Member

    Sounds like internal loopback, although its quite strange it worked before and didn't work afterwards.

    Just to make sure we are on the right page, is this how you have setup your network? You have 1 IP from your ISP. Your router connects to your ISP for you over ADSL or similar, and uses NAT on an internal switch to your private network? I.E your computers on your internal network are using private addresses (192.168.*.*). You can access your webserver with its internal IP, but if you attempt to use your domain name or external IP you get your router control panel? If so this may help:

    Have a look on google or in the manual to find out how to turn "internal loopback" on. When you set up port forwarding, its usually only for connections coming from "outside" your network to inside. If you turn internal loopback on, your router should also treat internal connections as though they were external... if you get what i mean.

    EDIT: Also my router does the same thing, but it doesn't have an option for internal loopback. hehe cheap router and all that. What I do instead is just run BIND on my computer, and have applications use that to resolve addresses. So when one of the computers inside my network uses my hostname, BIND will point them to the correct internal IP because I have manually set it up.
     
    Last edited: Mar 12, 2007
  7. web-worlds

    web-worlds New Member

    Thanks, this makes sense, btw I changed the router indeed when I changed connection, first I had a ADSL Router, but because I went cable I put my old Medion WiFi router to work, but assumed with all settings equal this should work, internal loopback (as you explain it) should do the trick, running now to find if I can turn it on and see if this solves the problem.

    Etienne

    PS I will post here the outcome.
     
  8. web-worlds

    web-worlds New Member

    :( and of course the router has no internal loopback, could I place the server before the router by setting the IP to my static IP address ??? what would be the consequences of a action like this?

    Thanks,
    Etienne
     
  9. Xtreem1986

    Xtreem1986 New Member

    Yeah, never tried it but that should work... after all most commercial routers seem to run on linux anyway heh. This is an ISPConfig help board, so I'm not sure if you'll get much help when it comes to network setups etc.

    Have a look on google about how to turn your linux box into a router. Look up IP tables as well. Configuring these may be a lot easier, but again i've never had a need to, I run ISPConfig with its own external IP =(
     
  10. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Shouldn't it change when you switch ISPs? Don't you have a different IP address now?
     
  11. web-worlds

    web-worlds New Member

    @Falko

    I misunderstood you the last time, the dns settings has been updated to the new IP address and also respond okay, as a matter of fact people from outside my own netzork can connect to the server and DO see the website but from in here I am only getting the router login.

    @Xtreem1986

    I think that a question like that also can be answered by Falko he seems to know a lot about seting up unix/linux networks, but on the other hand, I think that things will be easier if I go out and get me a decent router :)

    Thanks for clearing the internal loopback thingie up for me, at least now I know for what to search in a router.

    @Both

    Thanks a bunch!

    Etienne
     
  12. martinfst

    martinfst ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    I've seen that with a provider in NL also. They don't allow you to use your external IP address from inside. They blocked that type of routing. Which sucks, because you cannot test easily. :mad:
     

Share This Page