Discussion in 'Feature Requests' started by nveid, Jan 16, 2006.

  1. jockstrap

    jockstrap New Member

    Thanks Till,

    That explains a lot now... :)

    two more questions;

    1) How long before the same email account can send an email and receive another auto response ?

    2) is there anywhere in the scripts that I can maybe disable this feature so they always get replies ???

    Cheers - Jockstrap
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Have a look at /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_procmail.lib.php and search for the string ".vacation.cache".
  3. jockstrap

    jockstrap New Member


    That file didn't really help but I found that if I removed the -D option in formail in the autoresponder.rc.master template and then removed the existing .vacation.cache file from the users Maildir directory - this did the trick.

    I changed autoresponder.rc.master as follows;

    changed --> | formail -rD 8192 .vacation.cache
    to --> | formail -r 8192 .vacation.cache

    This means now that an autoreply will always be sent - even if to the same email again.

    FYI - for anyone else who may want to disable the "send once" autoresponder feature.
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  5. jockstrap

    jockstrap New Member

  6. TobiasTM

    TobiasTM ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    I´ve found the solution of one of the known problems with RoundCubeMail.

    Look here:

    Maybe it´s possible that this can be fixed in one of the next versions of ISPConfig in Maildir-Mode (by automatic creating an additional folder named "trash" when a new email-account were created)?
  7. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    We didn't make the RoundCube .pkg. It was made by someone else (we only put it on the ISPConfig web site), and he used the normal RoundCube download so it's still a problem the RoundCube developers should fix.
  8. TobiasTM

    TobiasTM ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    No - what I mean is the following:

    If you use Maildir and create a new user in ISPConfig, there will be created some folders. Right ?

    Why not one folder more with the name "Trash" ?
    Or does it give there some config-files where I can set this options ?
  9. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    No, not by ISPConfig. The folders where created by postfix.

    Please have a look here:
  10. TobiasTM

    TobiasTM ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Okay - I´m sorry - but I didn´t know it until now :D
  11. AlecWeb

    AlecWeb New Member


    I found a very simple and easy hack to remove the www. from www.myhost.tld for mailadresses

    Just edit the following line in /home/admispconfig/ispconfig/web/roundcubemail/program/include/ on line 551

    $line = trim($line);
    $line = trim(str_replace("www.", "", $line));
    PS: This only works for new users that aren't yet in the roundcube database
    Last edited: Jul 25, 2006
  12. wr19026

    wr19026 New Member

    Thanks! This works nicely. And after initial setup it also works for users who have already been using RoundCube mail before.
  13. hahatoday

    hahatoday New Member

    Attachement gone if send from Yahoo!


    I have ISPconfig 2.2.5 and lastet roundcube mail downloaded from ISPConfig page.

    I have faced the problem with the following scenario:

    1. A ([email protected]) sent an email with attachement to B(a user of roundcube webmail)

    3. When B forward the mail to others, the attachement gone !????...

    I have tried many scenarios, and found that this problem only happened to Yahoo mail, others like gmail and hotmails are ok.

    Any help would be appreciated.....

  14. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Does this happen only with RoundCube, or also other webmail packages or email clients? Are you on a dynamic IP address?
  15. letic

    letic New Member

  16. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    THat's a good plan!
    It would be nice if the .pkg will be updated soon.
    By the way it would be nice if the date is mentioned on the ISPConfig website, same as we do for Uebimiau. Then we recognise if it is updated or still not.
  17. Ben

    Ben ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    I'm already working on it...
  18. paulrobert_a

    paulrobert_a New Member

    Hey folks,

    Sorry for not keep up with this thread, I'm the creator of this package, I've got a updated pkg file available but comes with a health warning, I haven't tested it at all! So be warned :)

    I've included 3 more themes and modified as AlecWeb has suggested

    Primary download
    Secondary download

    Once I've got a free minute I'll test this out on my ISPConfigVM.
  19. paulrobert_a

    paulrobert_a New Member

    Just tested in ISPConfigVM, everything seems to be in working order.

    Installed & logged in no problem
    AlecWeb's suggestion seems to be working too
  20. letic

    letic New Member

    Hey Paul !!

    Thanks a lot for that ! :)

    I just installed it and all went flawlessly except for the display names that go back to the ISPConfig default (webX_user). But everything else works fine !

    This interface is really amazing now with the search and the spelling checks !

Share This Page