roundcube logins fail for some mailbox-users

Discussion in 'General' started by xxfog, Jul 11, 2014.

  1. xxfog

    xxfog New Member

    Hi guys,

    I installed roundcube as remote-app in ISPConfig. I added some new mailboxes 3 days ago. But I can`t login with even one of the new mailboxes.
    I use round cube daily and it works with all existing mailboxes.

    Version of ISPConfig is 3.0.5.4p1 and the roundcube app.
    I use roundcube science 2009 or 2010 and never had problems.
    Get Emails in a "normal" emailclient works perfect. Just rc gives "Anmeldung fehlgeschlagen" back and prompts the login-page again.

    In the log files it reports
    IMAP Login und Logout - without any errors.

    Anybody an idea?
     
  2. srijan

    srijan New Member HowtoForge Supporter

    Please check that postfix & mysql service is running fine.
     
  3. xxfog

    xxfog New Member

    Hi,

    We do use Courier instead of postfix and if the mysql Service was/is not Running fine, We couldn't even login with the mail Client (Thunderbird etc.) - all other email-accounts work perfect - just the new do not. :-(
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Enable debugging in courier authdaemon config file, then restart courier and check the mail.log.
     
  5. xxfog

    xxfog New Member

    Hi,

    Courier IMAP with Debug:

    Jul 14 10:27:46 server imapd: Connection, ip=[::ffff:188XXX.XXX.XXX]
    Jul 14 10:27:46 server imapd: LOGIN: ip=[::ffff:188XXX.XXX.XXX], command=LOGIN
    Jul 14 10:27:46 server imapd: LOGIN: ip=[::ffff:188XXX.XXX.XXX], [email protected]
    Jul 14 10:27:46 server imapd: LOGIN: ip=[::ffff:XXX.XXX.XXX], password=ZZZZZZZZZ
    Jul 14 10:27:46 server imapd: LOGIN, [email protected]
    Jul 14 10:27:46 server imapd: LOGOUT, [email protected] ip=[::ffff:XXX.XXX.XXX], headers=0, body=0, rcvd=31, sent=187, time=0

    So there is no error in debug.

    I changed IP, Mailadress and Passwort to X,y,z...
     

Share This Page