RoundCube 0.2-stable available for ISPConfig 2

Discussion in 'General' started by Hans, Dec 31, 2008.

  1. crypted

    crypted New Member

    Understood; but currently that would cause a loss of all of the settings stored in roundcube. Is there a way to link in to whatever database it is using now? I tried doing it and get connection errors.

    http://webmail.derekgordon.com/indexrc.php

    I have been trying to solve this off and on for well over three weeks. Everything is setup properly. I tried to SYMLINK the database in the ISPCONFIG directory and also to copy it directly into the website root directory. It doesn't work either way.
     
  2. rogeramay

    rogeramay New Member

    Roundcube 0.2, ISPConfig 3 and CentOS 5.2 ??

    Will there be a pkg for Roundcube 0.2, ISPConfig 3 and CentOS 5.2?
     
  3. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    No, as ISPConfig 3 does not support the pkg files from ispconfig 2.
     
  4. bl4ckb1rd

    bl4ckb1rd New Member

    Just fyi, installation of roundcube itself wont work with php < 5.2.0 ... you have to modify installation file, to trick it to work on 5.1.6 which is latest packed with centos 5.2 for example.
     
  5. hahni

    hahni New Member

    This Version (0.2) has an bug in preview mode. This means, that mails with big attachments are not be loaded.

    There is an bug-fix on the RoundCube-Page. But it would be better, if the ISPConfig-Package includes this patch so every one can use the correct version!

    Link: http://trac.roundcube.net/changeset/2222/trunk
     
  6. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    When RoundCube 0.2.1 has been released, i will create a new package for ISPConfig 2.
     
  7. hahni

    hahni New Member

    Good morning Hans,

    Thanks for your answer. There is no release-date on the RoundCube-Page. This is a big problem, because the bug is heavy and RoundCube can't really be used!

    Best regards

    Björn
     
  8. CubAfull

    CubAfull Member

    I can not make this work

    messages arrive, but I can not see... always get error 500 :(

    can someone help me please ?

    thank you.
     

    Attached Files:

  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's in the error log in /root/ispconfig/httpd/logs?
     
  10. CubAfull

    CubAfull Member

    Hi falko

    Im only have this in the error log :rolleyes:

    Code:
    Mon Jan  5 19:42:12 2009] [notice] Apache configured -- resuming normal operations
    [Mon Jan  5 19:42:12 2009] [notice] Accept mutex: sysvsem (Default: sysvsem)
    [Tue Jan  6 11:44:18 2009] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    [Tue Jan  6 11:44:24 2009] [notice] Apache configured -- resuming normal operations
    [Tue Jan  6 11:44:24 2009] [notice] Accept mutex: sysvsem (Default: sysvsem)
    [Thu Jan  8 15:56:02 2009] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    [Thu Jan  8 16:12:06 2009] [notice] Apache configured -- resuming normal operations
    [Thu Jan  8 16:12:06 2009] [notice] Accept mutex: sysvsem (Default: sysvsem)
    [Fri Jan 16 11:51:31 2009] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    [Fri Jan 16 12:40:14 2009] [notice] Apache configured -- resuming normal operations
    [Fri Jan 16 12:40:14 2009] [notice] Accept mutex: sysvsem (Default: sysvsem)
    [Mon Feb  2 14:46:55 2009] [error] [client 64.117.137.70] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/webmail.com
    [Tue Feb 10 12:41:01 2009] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    [Tue Feb 10 12:41:08 2009] [notice] Apache configured -- resuming normal operations
    [Tue Feb 10 12:41:08 2009] [notice] Accept mutex: sysvsem (Default: sysvsem)
    [Tue Feb 10 12:42:37 2009] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    [Tue Feb 10 12:42:43 2009] [notice] Apache configured -- resuming normal operations
    [Tue Feb 10 12:42:43 2009] [notice] Accept mutex: sysvsem (Default: sysvsem)
    [Tue Feb 10 12:44:52 2009] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    [Tue Feb 10 12:44:59 2009] [notice] Apache configured -- resuming normal operations
    [Tue Feb 10 12:44:59 2009] [notice] Accept mutex: sysvsem (Default: sysvsem)
    [Thu Feb 12 16:54:05 2009] [error] [client 64.117.137.70] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/_vti_inf.html
    [Thu Feb 12 16:54:05 2009] [error] [client 64.117.137.70] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/_vti_bin/shtml.exe/_vti_rpc
    [Thu Feb 12 16:55:01 2009] [error] [client 64.117.137.70] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/Documents and Settings/exaacun/Escritorio/Mis documentos/Regis.xls
    [Thu Feb 12 16:55:10 2009] [error] [client 64.117.137.70] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/_vti_inf.html
    [Thu Feb 12 16:55:10 2009] [error] [client 64.117.137.70] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/_vti_bin/shtml.exe/_vti_rpc
    [Fri Feb 20 07:15:45 2009] [error] [client 64.117.137.69] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/WEBMAIL
    [Mon Feb 23 07:21:42 2009] [error] [client 64.117.137.69] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/webmaill
    [Mon Mar  2 13:15:20 2009] [error] [client 64.117.137.69] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/webmailhttp:/www.illinoisrepossessions.com/
    
    what is this in the error log? hacking attempt?

    Code:
    [Thu Feb 12 16:54:05 2009] [error] [client 64.117.137.70] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/_vti_inf.html
    [Thu Feb 12 16:54:05 2009] [error] [client 64.117.137.70] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/_vti_bin/shtml.exe/_vti_rpc
    [Thu Feb 12 16:55:01 2009] [error] [client 64.117.137.70] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/Documents and Settings/exaacun/Escritorio/Mis documentos/Regis.xls
    [Thu Feb 12 16:55:10 2009] [error] [client 64.117.137.70] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/_vti_inf.html
    [Thu Feb 12 16:55:10 2009] [error] [client 64.117.137.70] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/_vti_bin/shtml.exe/_vti_rpc
    [Fri Feb 20 07:15:45 2009] [error] [client 64.117.137.69] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/WEBMAIL
    [Mon Feb 23 07:21:42 2009] [error] [client 64.117.137.69] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/webmaill
    [Mon Mar  2 13:15:20 2009] [error] [client 64.117.137.69] File does not exist: /home/admispconfig/ispconfig/web/webmailhttp:/www.illinoisrepossessions.com/
    
    sorry for my ignorance, im still learning :eek:

    thank you
     
  11. xion

    xion New Member

    Here is something I found on the 500 error. I have the same issue. Does it only happens with HTML emails?

    http://trac.roundcube.net/ticket/1485193

    I just not sure what I need to change. If someone can give us an example if what we need to do that would be great!

    Thanks
     
  12. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    The ISPConfig Apache does not come with mod_security, so this cannot be the problem.

    You did install Hans' RoundCube package for ISPConfig, right?
     
  13. xion

    xion New Member

    Yes, I installed the PKG file off the download section off ISPCONFIG.net and used the management interface to install it.

    FYI, If I send a plain text email it works fine. It's just HTML formatted emails that are the issue.


    Thanks
     
  14. CubAfull

    CubAfull Member

    mmm i don't have mod_security installed.
    And yes.., it only happens with HTML emails

    :(

    thank you.
     
  15. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    I guess this is some kind of RoundCube problem. I've never used RoundCube, so I'm afraid I can't help... :(
     
  16. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    I use RoundCUbe 0.2 webmail for many clients (with MySQL) but i must say i can not reproduce such errors.

    Anyway, have a look here for a new 0.2.1 RC package.
     
  17. xion

    xion New Member

    I upgraded to the latest version and still have the same issue. I made sure to delete all the old folders.

    I wonder if it's releated to the server distro. What server distro are you using?


    I'm using Ubuntu 8.10.
     
  18. hahni

    hahni New Member

    Yes. The preview-window is slow in 0.2.1 like 0.2! The software is unuseable :(
     

Share This Page